9 Септември, 2024 08:37 1 616 38

Почина жена, блъсната на булевард в Габрово

  • починала-
  • блъсната-
  • габрово

Жители на града настояват за обезопасяване на пътя, на който стана инцидентът

Почина жена, блъсната на булевард в Габрово - 1

Почина жена, блъсната на булевард в Габрово. Инцидентът стана в събота. Две жени пресичали булеварда неправилно, когато са били пометени.

Веднага са закарани в болница. На едната пострадала е направена операция на тазобедрената става, била е извън опасност за живота, в добро общо състояние, но по неясни причини е починала.

Жителите на Габрово настояват за обезопасяване на пътя. Според очевидци до тежката катастрофа се е стигнало след състезание между автомобила и мотор.
Местни хора твърдят, че този път се използва редовно за гонки.

„Имам подадени сигнали към МВР-Габрово. Те слагаха камери, спираха до някъде тази бърза скорост, която се развива тук. Трябва да има повече патрули нощем”, заяви Валери Митов пред Нова ТВ.

„Има възможност да се сложат прегради срещу неправилно пресичане, да се повдигне пешеходната пътека, да се сложат камери”, заяви Ивайло Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    16 0 Отговор
    Тук всеки е велик и нали сме дИмокрация всеки прави СВОБОДНО каквото си иска! Едни се надбягват, други пресичат направо /кестерме-тур./. Особено бабите - по средата на кръговото защото ги боляли краката.
  • 2 Най-добре е багерите да дойдат

    3 0 Отговор
    Ще се нормализира скоростта.

    Коментиран от #6

  • 3 Хаххаха

    18 2 Отговор
    "Прегради срещу неправилно пресичане". Най-добре е огради с ток 220 волта. Това дебилно племе от простотия даже е изгубило и инстинкта си за самосъхранение. И за състезателите на пътя половин метър неравности по пътя. Няма ли съзнание, спасение няма.
  • 4 от застраховката ще вземе 40 бона

    4 0 Отговор
    съпричинители са . ходят да пречат на движението . на шофьора път му дай . навсякъде е дупки и непроходимо . един хубав път и що кара бързо . защо .
  • 5 явно

    5 0 Отговор
    докторска помощ
  • 6 Моарейн

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Най-добре е багерите да дойдат":

    Танче, кметичке, ти ли си бре?
    Сега сериозно. Преди има-няма десетина години Мажоретката точно това беше направила, за да ограничи скоростта по бул. "Априлов" - беше наредила да нарежат новия асфалт, с което предизвика присмех и недоволство у габровци. В крайна сметка асфалтираха отново булеварда и глупостта ѝ беше забравена.
  • 7 мислете хора мислете!!!

    13 0 Отговор
    ключът тук е НЕПРАВИЛНО ПРЕСИЧАНЕ!!! ганьо иска да си пресича където му е квф и после някой друг му е виновен че му разваля хабитата… ако наистина е имало гонка то тя се чува от далеч така че хората не умеят да се пазят живеем в джунгла и на първо чясто трябва да е оцеляването особенно когато пресичаш бойно поле наречено път!!!

    Коментиран от #11

  • 8 Жителите на севлиево

    0 3 Отговор
    Са ПОТРЕСЕНИ..

    Коментиран от #12, #19

  • 9 Перо

    2 4 Отговор
    Не знам как се дават /подаряват/ книжките в провинцията, но там се избиха вече, при слабо движение!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ердфтгъхуйх

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "мислете хора мислете!!!":

    Да си виждал някога в такъв случай пешеходеца да бъде обявяван за виновен? И съответно да поема щетите които е причинил на колата? Не си и няма да видиш такова нещо у ваштъ миризлива дупка...

    Аз обаче съм виждал такова нещо, и то лично- преди 6-7 години леко ударих пресичащ де не трябва младеж... За него натъртвания и 3 счупени пръста на ръката, за мен огънат капак и счупена броня... Дойде полицията, видяха записа от регистратора ми (записващ гпс координати и скорост), написаха протокол според който младежа е виновен и ни оставиха да се разберем за щетите- протокола е достатъчен да заведа дело при нужда... Ремонта го плати застрахователя ми, но после си взе парите от виновния младеж.
    Справедливо ли е- ДА... По-важното- разписано е в закона, че пешеходеца е виновен в конкретни ситуации... Бях разпорил чисто нова гума и бях сцепил джанта 20 цола- протокол за ПТП поради лош пътен участък, застрахователя плати (в рамките на 72 часа имах нови джанта и гума) и после си взе парите от общината... У вас такива неща са невъзможни- пишат "несъобразена скорост" и толкова...

    Коментиран от #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Типичният българин

    5 4 Отговор
    На снимката - 30 годишно поло и 25 годишна Хонда црв. Немотията убива, българи! Даже в Бангладеш карат по-нови коли. Преди 89--а пък у нас също нямаше такива бангии, верно че всички бяха с лади, ама нови

    Коментиран от #17, #27

  • 14 Гражданин

    3 1 Отговор
    Ок, пресичали са жените неправилно. Виновни са. Но ако си карал с петдесет / както е по закон / винаги можеш да реагираш и да спреш. Булевардът е много широк, участъкът е прав, имаш видимост поне 250 м. Ноооо, ако си настъпил с 80-90-100 нямаш шанс да спреш навреме. Още повече, че според свидетели е имало гонка.

    Коментиран от #21

  • 15 Това не се брои

    0 0 Отговор
    Който не е умрял на място при катастрофа, не влиза в статистиката за жертвите при ПТП. Така че, още камери и беенвета.
  • 16 Пешо

    1 0 Отговор
    Какво означава "бърза скорост" .
  • 17 Най-типичният българин

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Типичният българин":

    Гледа каква ти е колата и решава дали имаш пари.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тука кой ти мисли

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "ердфтгъхуйх":

    Откога вдигам врява за гламавите пешеходци, дето не им е в акъла да вдянат колко време трябва на над един тон желязо да спре и какъв път през това време изминава. Думата ми е за ония, дето се юркат да пресичат където им е удобно извън обозначените места и не мислят за собствения си живот. За хейтърите - пешеходец съм.

    Коментиран от #24, #25

  • 21 шплокийухъгт

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гражданин":

    Давай да пробваме дали ще спреш от 50км/ч, а? Ти си караш с 50, на 5 метра пред теб ще излезе изненадващо майка ти и ще те чакаме да спреш... Като я прегазиш проблемът си е лично твой и после ще ни обясняваш как следва да се кара...

    Коментиран от #26

  • 22 Остави го тоя

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "оиуътъгтф":

    Той е дежурен при всяка статия, независимо от темата, да демонстрира елементарни познания по география и си въобразява, че е открил Америка. Па и в неговите очи е остроумен на всичкото отгоре.
  • 23 спукана му е работата

    0 1 Отговор
    ще му разгонят фамилията и ще му се разкаже играта . на главата баща му прегази студентка на пешеходна . иван и кеца беха бутнали на пешеходна . ама силоваците на 4 групировки нищо . и на 2 нищо . джърналис и групировак са пашкул . а тоя ще го изкарат състезател и манияк . 2 години условна . бавносъдието оправда и брата на фатик дето сгази уеник .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 кийухъгтф

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Тука кой ти мисли":

    Че то всеки пресича неправилно- ВСЕКИ, без изключения... Това, че старите хора не виждат и не чуват добре е проблем, но ГЛАВНИЯТ ПРОБЛЕМ е наложеното с годините, че "пешеходецът е цар на пътя"... Записвайте си, уфтси заблудени:

    Никой не иска да ви гази- НИКОЙ... И много ПТП-та между коли стават докато шофьорите спасява вашата кожа- лично аз съм се забивал в улична лампа за да не прегазя един дuбuл... Вашият проблем е, че колите не могат магически да ви прескочат или да се изпарят във въздуха- когато излезете на 3-5 метра пред мен и да искам Е НЕВЪЗМОЖНО физически да спра... Ей ви урок по физика:

    При 50км/ч колата изминава 13 метра В СЕКУНДА... Времето за реакция (виждам опасност- решавам да спра- натискам педала- спирачките се задействат) с куп проучвания по света е доказано, че е около 1 секунда. Тоест колата изминава поне 10 метра ПРЕДИ СПИРАЧКИТЕ ИЗОБЩО ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАТ... И после са нужни още 10-на метра колата да спре...
    И това е в идеалният случай... Добавете разсейване, ограничена видимост, мокър път или пък поледица, кола в лошо състояние и т.н. и реално онези 20 метра до спиране на колата могат да станат и 40, и 50 метра... И вервайте ми- ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА дали ще ви удари колата с 10км/ч или с 30км/ч

    Коментиран от #29

  • 26 Вин Дизел

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "шплокийухъгт":

    На това място пътя е доста прав, ако спазваш ограниченията и не зяпаш в телефона ще можеш да намалиш и да спреш доста по рано. Ти сигурно си от джигитите които всяка вечер хвърчат по булеварда,

    Коментиран от #30, #32

  • 27 Дионисий

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Типичният българин":

    За по-старите коли по-лесно се намират части. И няколко хиляди да вземам заплата, защо ми е нова кола, когато старата върши същата работа. Да не говорим, че преди 20 години немците не правеха компромиси с качеството и нямаше такъв огромен зелен рекет и натиск от розовата секта. И катализатори, и части, всичко се сменя, рециклира и поправя.

    Коментиран от #33

  • 28 Коко Н

    1 1 Отговор
    Снел съм доверие от полицаите в Габрово.Лично видях как на два пъти не спазваха закона.
  • 29 Даа...

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "кийухъгтф":

    Както казваш, ВСЕКИ пресича неправилно, т.е. и ти, когато си в ролята на пешеходец. От което следва, че трябва да си наясно с този факт, когато си в ролята на шофьор. Гонка на булевард в населено място...?! Помисли пак.

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 гхуйикол

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Даа...":

    НЯМА ГОНКА на булеварда, аман от вашите глупости... НЯМА "свидетели" които да са казали такова нещо- има просто едни общи приказки от агенция ЕЖК... Да, на този булевард се правят гонки, но НЕ на това място и НЕ по това време...
    Огледай се в гугъл мапс ако не си от Габрово- на 70-80м от мястото има заведение в което ВИНАГИ има хора и масите са с ПРЯКА ВИДИМОСТ към мястото... Как пък не извикаха поне някой от персонала да каже какво е чул или видял, а?

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Типичният българин

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дионисий":

    За всички коли еднакво лесно се намират части през 2024 година. С по-нова кола по-лесно ще спреш ако изкочи баба на пътя, да не говорим че има и системи за аварийно спиране от 10 години вече. С по-нова кола имаш по-голям шанс да оживееш ако те нацели пиян или надрусан, отколкото с 30 годишно поло. Толкова е просто.

    Коментиран от #34

  • 34 ;плоиуъ

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Типичният българин":

    Губиш си времето да обясняваш каквото и да е на безработен некъдърнuk който НИКОГА няма да си купи нова кола от магазина
  • 35 Даа...

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "гхуйикол":

    Не съм от Габрово. Чета какво пишат в статията ("Според очевидци до тежката катастрофа се е стигнало след състезание между автомобила и мотор."). Гонки (пък макар и за 50-100 м.) има по всяко време на деня - както в други градове в страната, така и в други държави. Ей го на, вчера - последният хубав летен ден, и то неделя - имаше повече мотористи отколкото коли. Едно "пишЛеме" с мотор замалко не се размаза, изпреварвайки в завой, между нашата кола и колата от насрещното. Можеш да дадеш малко инфо, ако искаш, доколко е възможно на моторист да намали скоростта в завой, пък камо ли да бие спирачки. По-късно четох в новините, че по същото трасе вчера е имало сблъсък между мотористи - един загинал, един тежко ранен, трети се е отървал на косъм. И не ти говоря за случай от България, а от държава със "солени" глоби и доста по-строг контрол. Но и тук хората пресичат или карат кола със забит в телефона поглед, изпреварват рисковано, и... си правят "гонки" - по всяко време на деня. Но...Габрово явно е някакво изключение.

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове