9 Септември, 2024 09:21 2 710 24

Петко Георгиев: Тази криза е криминална, не политическа. ДПС е организира група за търговия с влияние

  • петко георгиев-
  • дпс

По думите му много показателен фактор е дали ВСС ще започне процедура за избор на нов главен прокурор: „Ако сега го направи, това означава, че някой не се чувства сигурен и иска да се защити за един прокурорски мандат напред

Петко Георгиев: Тази криза е криминална, не политическа. ДПС е организира група за търговия с влияние - 1

Тази криза е криминална, не политическа. Тя не може да бъде решена с политически средства. ДПС е организира група за търговия с влияние. В нея се борят два клана – единият владее правосъдната система повече от другия. Никакви избори и нови народни събрания не могат да решат този конфликт. Това заяви в ефира на БНТ журналистът Петко Георгиев.

По думите му много показателен фактор е дали ВСС ще започне процедура за избор на нов главен прокурор: „Ако сега го направи, това означава, че някой не се чувства сигурен и иска да се защити за един прокурорски мандат напред.”

Според пиар експерта Диана Дамянова прецедентът, в който се намираме с ДПС, а вероятно и с БСП, не е прецедент изобщо.

Журналистът Илхан Андай смята: „ДПС е зло. За съжаление, не бива да вървим само по трасето ДПС, а да ги включим пакетно и другите играчи в парламента. Злото е и в другите институции, не само в НС. Ако е дошло на дневен ред обществото да дискутира дали ДПС трябва да го има, редно е да обсъдим и другите формации, вкл. голямата надежда „Продължаваме промяната”. Нещата са толкова зле, че не трябва да очакваме висока избирателна активност, тоест е възможно да вървим и към нови избори след новите избори.”

„Всички партии трябва да махнат топ 50 на актива си и да дадат път на по-младите и по-грамотни. Партиите са превърнати в корпорации, всичко се свързва с пари”, допълни Андай.

Георгиев смята, че трябва да е ясно кой каква роля играе в българската политика: „Фактът, че за пръв път ще имаме избори, в които БСП и ДПС няма да са това, което досега са били, е голяма възможност. ДПС струва на България пет години забавяне членството ни в ЕС.”

Дамянова допълни, че създаването на ДПС едно време има значение, защото помогна у нас да се избегне етнически конфликт.

„ГЕРБ, „Възраждане” и президентът Румен Радев ще се възползват най-добре от разпадането на ДПС и БСП”, каза още Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    38 5 Отговор
    А ГРОБ какви са ,да не би да са ангелчета от детска градина
  • 2 Барабар Петко

    30 3 Отговор
    А герп не са ли?

    Коментиран от #20

  • 3 Българин

    20 8 Отговор
    Според евродепутата Илхан Кючюк Ахмед Доган скоро ще се върне с пълна сила в политиката. Това е гнусна лъжа, защото Доган е зле със здравето и дори не може да говори правилно. Взеха му всички сараи, яхти, а той не излиза от вкъщи. Що за лидер е това? Всъщност Илхан надъхва фанатичните последователи на Доган, че ще се върне в политиката. Скоро няма да може да прави такива лъжливи изказвания, защото всички ще осъзнаят, че Доган е приключил с политиката.
  • 4 Честит празник Българи!

    18 23 Отговор
    Честит празник Българи!
    На 9 септември 1944г се освободихме от фашизма

    Коментиран от #7

  • 5 12340

    6 10 Отговор
    "Бай Петко Дръвника" --това му е прякора от 6ти клас!
  • 6 ЩО ЗА ИДЬОТЩИНА

    20 3 Отговор
    ЕДНИ И СЪЩИ ПЛЯМПАЛА ОБИКАЛЯТ ЕДНИ И СЪЩИ "ПУНКТОВЕ ЗА ПРОМИВКА"..../ телевизии/.......
  • 7 Какъв "фашизъм" те бие по главата????

    17 6 Отговор

    До коментар #4 от "Честит празник Българи!":

    От комунистически преврат, начело с Кимон Георгиев до фашизъм,
    е разликата от небето до земята!
    След 70 години комунистическа диктатура , краха в България е факт!
    Гответе се за още 70 години с "Хунтата" на Пеевски и Борисов!
  • 8 оставете хората да се регистрират

    5 1 Отговор
    а дали са група , ами да . влияат разбира се . и другите и те са . както и да се погледне . и в ЕС са също групи . с техни медии по цял ден ги слушаме . гарелов умря , а то само за дпс се говори .
  • 9 ПО ТОЧНО

    8 3 Отговор
    АГЕНТИ НА ВЛИЯНИЕ И ДОБРЕ ЗАХРАНЕНИ ОТ ПОСОЛСТВОТО СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕИНАЧАТ ИСТОРИЯТА ПО МЕТОДА НА МАКАРТИЗМА
  • 10 Груйо

    19 1 Отговор
    Струва ми се, че до няколко години ще гледаме повторение на филма с ДПС. Но този път ще има ГЕРБ Банкя и ГЕРБ Шиши. Дефакто половината ГЕРБ е вече на Дебелото и то коли и беси там.
  • 11 КПСС БКП

    8 15 Отговор
    Честит Празник Българи ! Слава на Русия ! Слава на БКП !
  • 12 Пеевски срещу Доган

    7 4 Отговор
    Борба за надмощие между новата и старата руски мафии.
  • 13 Няма ли институции, всичко ли е корумпе?

    13 0 Отговор
    Къде са ДАНС, къде е МВР, не останаха ли читави служители, да се направи една акция, да се арестуват тия дерибеи, след това затвор за десетки години, да им конфискуват имуществото
  • 14 ДО ПЕТКО

    11 3 Отговор
    ПЕТКО ОСТАВИ ДПС ПРОБЛЕМА НИ КАТО БЪЛГАРИ Е БАНКЯТА ВСИЧКИ ПАНАЙРИ ИДВАТ ОТ ТАМ ТАКА ЧЕ НЕГОВОРИ ГЛУПОСТИ

    Коментиран от #15

  • 15 Така е деде

    1 16 Отговор

    До коментар #14 от "ДО ПЕТКО":

    Цялодо ДС е скочило срещу Борисов. За съжаление само той доказа, че работи за хората а не за държавната комунистическа мафия и нейната машата ДС.
  • 16 Тома

    17 1 Отговор
    Ако беше само дпс щяхме да те разцелуваме батко защото всички партии са организирани групи за източване на ресурса на държавата създадени от мафията
  • 17 ЖАЛКО

    1 1 Отговор
    Иначе има визия,човека.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Но със Лгбтарите

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Барабар Петко":

    а не с Мъжете
  • 21 Каква е?.......

    2 0 Отговор
    Каква е?....... Тази Ш -- и -- б -- а -- н -- а Държавя!

    От сам Слънцето те Пече! Оттам Държавата те Мародерства!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мда

    1 0 Отговор
    Точно казано - организирана група за търговия с влияние !
  • 24 глоги

    0 0 Отговор
    Тази криза е криминална, А не политическа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове