10 Септември, 2024 15:11 1 575 13

Любомир Стефанов: Традиционните избиратели на ДПС могат и да пропуснат да гласуват на тези избори

  • любомир стефанов-
  • избиратели-
  • дпс-
  • пропуск-
  • гласуване

ДПС не се дели на две, а е терен, на две различни начала за това как трябва да се управлява, но не партията, а това, което е ДПС, коментира политологът

Любомир Стефанов: Традиционните избиратели на ДПС могат и да пропуснат да гласуват на тези избори - 1
Снимка: БГНЕС

В ДПС текат процеси, нямащи нищо общо с политическото. Това мнение изрази пред БНР Любомир Стефанов, политолог и преподавател по политически науки в НБУ, и уточни:

"Случващото се в ДПС е дисонанс между заявеното декларативно начало, че това е партия с евроатлантически убеждения, с модерни либерални ценности, защитаваща всички прогресивни политики на европейско ниво, и българската реалност, в която ДПС е символ на всичко друго, но не и на тези неща. Проблемът да се синхронизира тази двоична природа отдавна е пред ДПС".
Може би е дошъл моментът ДПС да се предефинира, тъй като от началото на прехода това е партия, която се вози по ръба на съмнението за политическа нечистоплътност, коментира още той и обясни:

"И колкото и Ахмед Доган да казваше - къде откровено, къде безсрамно - че ДПС не е май много партия, а е някаква политическа структура, която си гарантира и гарнира властта с обръчи от фирми и си ги пази с бухалки, по примера на Делян Пеевски, тази партия продължаваше да има участие, тъй като нейният традиционен електорат си я припознаваше. Дали я харесва? Това не мога да кажа. Това свърши, очевидно, тъй като в ДПС текат процеси, нямащи нищо общо с политическото. Забележете - Доган настоява, че като почетен председател едва ли не е въплътеният дух на партията и по тази причина всичко, каквото каже, трябвало да бъде с някаква супер легитимност. Това в правова държава е пълен абсурд. Ето стигнахме до края на абсурда! Надявам се това да доведе до пречистване на тази организация. Ще видим дали тя ще продължи като партия, или ще се претвори в нещо друго".

Според Стефанов ДПС не се дели на две, а е терен, "на две различни начала за това как трябва да се управлява, но не партията, а това, което е ДПС":

"Избирателите на ДПС не се заблуждават. ... Виждат, че едни или други хора в това нещо, наречено партия, а всъщност централата на столичен булевард, е довело до окупиране и преразпределяне на ресурси за влияние, които нямат нищо общо с политическото".
По думите на Любомир Стефанов традиционните избиратели на ДПС "могат и да пропуснат да гласуват на тези избори", защото нито едно от крилата в ДПС не им говори на партиен език.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ннннннннн

    10 0 Отговор
    Много хора могат и да пропуснат. За кого да гласуват?

    Коментиран от #11

  • 2 Роден в НРБ

    18 6 Отговор
    По принцип избирателите на ДПС не трябва да гласуват на никакви избори, а не само на тези. Също така по принцип трябва да бъдат изпратени на голяма екскурзия до Анадола
  • 3 Сатана Z

    2 4 Отговор
    По всичко личи,че Пеевски е избрал моделът Косово на Хашим Тачи като медиите в БГ още от сега започват обработката на населението,че Доган е лошия и за него няма да гласуват щото припознали Пеевски(Хашим Тачи) ,който ще ги освободи първо от Доган ,а по се и от Република България
  • 4 Измислени разбирачи

    6 5 Отговор
    жив турчин от Делиормана или от Родопите виждал ли си дьомне жълтопаветн.
  • 5 Така е

    13 6 Отговор
    Избирателите на тази партия трудно разбират български и техният най-голям авторитет е ходжата. Те са толкова виновни, колкото и техните дерибеи престъпници, защото тъпотата, неграмотността и изостаналостта не е оправдание.
  • 6 шпеков

    4 4 Отговор
    Абе къде се скри Асен Василев
  • 7 българин

    11 4 Отговор
    Единственият начин да се премахне тази етническа партия е да се премахне двойното гражданство. Тогава избягалите в анадола няма да могат да решават съдбата на българите в България.

    Коментиран от #12

  • 8 дядото

    1 3 Отговор
    то е ясно,че целта е елиминиране на дпс от политическата карта на рб.защо обаче тази битка се поведе от такъв нагъл човек с отвратителна визия и огромна простащина.
  • 9 ОСМАН

    16 2 Отговор
    Не приятелю,ще гласуват за Новото начало и края на прехода!!! Съд за деребеите изедници!!!Конфискация на цялото им крадено богатство до девето коляно,и техните кучета лакеи и подставени лица!!!Частни болници ,фирми фотоволтаици,апартаменти ,в лондон или турция.....Спокойно ще се изплати външния дълг и евросредства не ни трябват,трябва съдебна система!!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Град Козлодуй

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "ОСМАН":

    Дано си прав господине
  • 11 Ти за.....

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ннннннннн":

    Кой мислиш да гласуваш?
  • 12 еха

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "българин":

    а те щото са милион, а не 40 хиляди, колкото обикновено гласуват
  • 13 Христо

    3 1 Отговор
    Най-хубаво всички гласували за ДПСъ-да напуснат България.. Еднопосочно..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол