10 Септември, 2024 20:21 4 928 25

Мехмед Юмер: Доган дължи отговори за Пеевски

  • мехмед юмер-
  • доган-
  • пеевски-
  • дпс

По думите му в крилото на Доган са останали хардлайнерите на ДПС. В съзнанието на част от тях е, че някой иска да разруши ДПС

Мехмед Юмер: Доган дължи отговори за Пеевски - 1

Задълбочаващата се криза се трансформира в едно напрежение, което завладява институциите и политиката въобще. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ журналистът Мехмед Юмер по повод разцеплението в ДПС.

Ако двете крила стигнат и по-нататък в задълбочаването на кризата, може да има и сериозен отлив на гласоподаватели, добави той.

Електоратът на ДПС винаги е държал на емоционалната връзка с лидера. Много от действията на лидера не се подлагаха въобще на критика, ДПС се управляваше авторитарно. Затова, когато Ахмед Доган се оттегли от активната политика, те не знаеха как да продължат напред, защото нямаше демократични практики, посочи Юмер.

Защо тези, които сега говорят срещу Делян Пеевски, не станаха и не хвърлиха оставки, когато той беше избран за съпредседател по време на конгреса на ДПС. Доган нарече Пеевски феномен и всички структури се надпреварваха да го номинират. Те приписваха някакви свръхестествени качества на лидера, който според тях винаги може да разреши проблемите, коментира журналистът.

В очите на твърдолинейния електорат на ДПС Пеевски нямаше толкова значение, колкото той беше функция на прозорливостта на иконата Доган. На Доган се приписваха някакви мистични свойства, с които може да разреши всеки проблем, отбеляза Мехмед Юмер.

По думите му в крилото на Доган са останали хардлайнерите на ДПС. В съзнанието на част от тях е, че някой иска да разруши ДПС, добави Юмер.

Почетният председател Ахмед Доган дължи отговори от колко години познава Пеевски и в какви отношения са били, как тръгна генезисът как го нарече феномен. Това най-много ще успокои съвестта на хардлайнерското ядро на ДПС. Може би Доган дължи и извинение, политиците трябва да се научат и да се извиняват, каза още журналистът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    37 11 Отговор
    Медийте са ДПС,държавата е ДПС.До кога ще търпим тази мафиотска структура да диктува живота на Българският народ.
  • 2 А пари

    24 3 Отговор
    Дължи ли му?
  • 3 Борисов-Пеевски-Кирил Пет

    14 15 Отговор
    Ние сме ДПС
  • 4 Айде, чупката

    28 21 Отговор
    Няма само с ДПС да се занимаваме! До един сте за бесене! Това е България! Вървете си в родна Турция!
  • 5 престъпници сте всички там

    32 9 Отговор
    всеки ден и час ми надуват главата с вашите турско-цигански истории
  • 6 Снуп Догг

    18 14 Отговор
    Снуп Доги Доган Дог у канало времето му изтече турчулята на бунището новото начало е без Меди и без дпс.
  • 7 Шиши Президент

    25 23 Отговор
    Изкарахте Шиши най-лош, но само той дръзна да разкаже играта на Меди и дпс, другите само подлайвате.

    Коментиран от #11

  • 8 Евгени от Алфапласт

    22 6 Отговор
    "Ако двете крила стигнат и по-нататък в задълбочаването на кризата..."
    ----
    А аз мисля, че са не крила, а бутове. Дебели свински бутове.
  • 9 Абсурдистан

    28 4 Отговор
    Най-после някой да поиска отговори от Сопола на наболели въпроси.
  • 10 кмета на врани кон

    25 3 Отговор
    некои от големите депесари минаха зат ПЕЕВСКИ като ТЪРГОВИЩКИЯ ЛИДЕР ХАМДИ кара последни модели мерцедес МАИБАХ джип и лек автомобил ЗАЩО НЕГО ПРОВЕРЯВАТ ОТ КЪДЕСА
  • 11 Нищо

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "Шиши Президент":

    не е дръзнал, а се бори за кокала иначе ще отслабне!
  • 12 Етнически вот

    12 7 Отговор
    Нищо не му дължи. Това е цирка ,за да направят две депесета и да вкарат повече етнически вот в парламента, и после ще имат мнозинство.

    Коментиран от #14

  • 13 граф Монте Кристо

    8 5 Отговор
    Не ,вундеркинда по начало не е искал да разтури дпс,а да го обсеби и да внесе някои корекции за да ги приведе във вид удобен за логаритмуване,т.е. да служи а американците като таран за фашизация на страната по украински модел,майзанизация с ползване на депесарски нацисти,протурски като ударни шпицкоманди.

    Коментиран от #20

  • 14 Юлия

    20 4 Отговор

    До коментар #12 от "Етнически вот":

    Как така, откъде толкова пари, толкова фирми и обръчи? Той да не е паша? Как е възможновсичко това?Ддинствдн Пеевски дръзна да покаже тези безобразия, никой не смееше до сега. Всичко е за сметка на бедните, наивни и отрудени честни хора, гласуващи под строй за Д П С !!!

    Коментиран от #18

  • 15 граф Монте Кристо

    12 1 Отговор
    Доган до известна степен му се опъна,оказа вяла съпротива,колкото да не е без хич,да си запази достойнството и част от награбеното за 35г. А вундеркинда трябва да започне с начале партийно строителство,да прикотка алчните от движението,а защо и да не им обещае ренесанс и реванш за пропуснатите години,т.е. местните депесарски главатари да станат пълновластни бейове и аги,а пък българската царщина да я прикончат.
  • 16 граф Монте Кристо

    6 5 Отговор
    Що,не изглежда ли реалистична перспективата депесарите да станат управляваща прослойка,а българите като безправна рая да бъдат мобилизирани и поетапно изпращани в окраина,това в пълнота би удовлетворило желанията на американците,а също и на ердоган.
  • 17 ганев

    4 5 Отговор
    ЦАЛА БЪЛГАРИЯ.....ЩЕ СЕ РАДВА..ДА ЧУЕ....НЕПОЧТЕНИЯТ...СЕ СПОМИНА
  • 18 Никси

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "Юлия":

    е като видиш Автобусите и на двете ДПС-та на Капитан Андреево в деня на Вота , да не ти е чудно след това и пак ходете за гъби и псувайте после !!!.
  • 19 Само питам

    14 2 Отговор
    Защо доктор Доган не излезе с лице по телевизията и поведе хората ?Но когато си омазан целия в л..на и нямаш време да изтрезнееш това е напосилна задача и шиши умело се възползва.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 777

    4 0 Отговор
    Търсене парите и ще намерите истината.акнивиста от смяната на имената успя толкова години да заблуди бълг.турци.
    Алкохолик и самозабравил се се агент на ДС
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове