12 Септември, 2024 23:13 16 441 8

Важните новини във ФАКТИ на 12.09.2024 г.

  • николай слатински-
  • гтп-
  • бебе-
  • атанаска дишева-
  • хляб-
  • всс-
  • първан симеонов-
  • иван демерджиев-
  • мартин димитров-
  • настимир ананиев-
  • румен радев-
  • атанас зафиров-
  • сос-
  • левон хампарцумян-
  • цик-
  • плъх-
  • автомати-
  • българи-
  • загинал-
  • ахмед доган-
  • кевр

Дните на ДП са преброени. Всеки, който у нас реши, че кара влака, изпада от влака, коментира още експертът

Важните новини във ФАКТИ на 12.09.2024 г. - 1
Колаж: БГНЕС

Слатински: ДП може да открадне от АД регистрацията на ДПС, но електората на ДПС той не може да открадне

ДП може да открадне от АД регистрацията на ДПС, но електората на ДПС той не може да открадне.
Дните на ДП са преброени. Всеки, който у нас реши, че кара влака, изпада от влака.
На ДП му е бедна фантазията какво го чака. Ако не му беше бедна фантазията, тя нямаше да заглуши така неговия инстинкт за самосъхранение.

Затягат контрола: Най-рано след месец влизат в сила новите правила за техническите прегледи на автомобилите

Следим пунктовете за годишни технически прегледи и автомобилите, които имат повече от един отказ. Това каза пред журналисти заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, който участва в заседанието на ресорната парламентарна комисия.

Откриха новородено бебе до контейнер в силистренско село

Новородено бебе, намерено до контейнер в силистренско село, е настанено в неонатологично отделение.

Атанаска Дишева от ВСС е с резерви за избора на нов главен прокурор

Процедурата за избор на нов главен прокурор беше открита през юни миналата година, беше спряна в началото на юли. Това беше непосредствено след предсрочното освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор. Спирането беше до приключване на производството пред КС, по питане от самия Иван Гешев, дали не противоречи на Конституцията изменението в Закона за съдебната власт, с което се установява мнозинство от 13 гласа за избор на главния прокурор при 17 гласа за председатели на ВКС и ВАС.

За един заводски хляб и 200 грама сирене стига увеличението на минималната заплата

Един заводски хляб и 200 грама сирене допълнително на ден може да се купи, ако минималната заплата от 1 януари 2025 година се вдигне от 933 лв. на 1077 лв.

Орлин Колев: Много малка е вероятността да бъде спряна процедурата за избор на главен прокурор

Има много въпроси по отношение на обективността на Висшия съдебен съвет (ВСС) и неговата независимост. Съмненията за зависимост на Върховния административен съд остава в полето на политическото. Съдът обаче е длъжен да реши спора в полза на единия или на другия. Няма как иначе да се излезе от тази ситуация.

Първан Симеонов: Никой не може да каже кой ще спечели войната в ДПС

Не можем да кажем кой ще спечели войната в ДПС. Изборите ще покажат това, като дори това няма да е спечелване на войната, а на една битка. Ставащото в ДПС със сигурност не е само вътрешнопартиен проблем.

Иван Демерджиев бие тревога: Може отново да нямаме честни избори

Отдавна се поставя въпросът за това можем ли да очакваме честни избори. За последните два избора отговорът беше отрицателен. Има сериозни предпоставки и сега да се изправим пред същите проблеми. Не знаем какво се случва с главния секретар в МВР, бяха сменени областни директори, но не съм чул да се правят промени с цел противодействие на изборните поръчения.

Мартин Димитров: Джентълменско споразумение имаше и ГЕРБ го нарушиха по безобразен начин

Джентълменско споразумение имаше и ГЕРБ го нарушиха по безобразен начин. Нашият премиер акад. Денков подаде оставка, както се бяхме разбрали и ГЕРБ после развалиха всичко. Точно те сега да говорят за джентълменско споразумение е меко казано странно.

Настимир Ананиев разкри: ПП-ДБ готвят нова сглобка с ГЕРБ

На изборите за 47-о Народно събрание 840 000 души гласуваха за "Продължаваме промяната – Демократична България". Хората, които гласуваха вдясно, припознаха коалицията като носител на промяната. Тогава се оказа, че "Демократична България" беше "по-малкото зло", истинската алтернатива беше "Продължаваме промяната". Това по някакъв начин е напрегнало колегите от "Демократична България", които по някакъв начин все още продължават да дърпат "Продължаваме промяната" надолу.

По покана на ВВС на САЩ Румен Радев ще пилотира F-16 в небето над Граф Игнатиево

На 13 септември, петък, в авиобаза „Граф Игнатиево“ държавният глава Румен Радев ще направи демонстрационен полет на изтребител F-16 по покана на Военновъздушните сили на САЩ.

Зафиров: Бойко Борисов има интерес Корнелия Нинова да е начело на БСП

Джентълменското споразумение е един предизборен капан, на който няма как да се хванем. Ясно е, че партиите са усвоили добре механизмите за печелене на гласове, но другият голям урок – какво се прави след изборите – не е усвоен. А иначе предизборните пазарлъци кой с кого да управлява продължават. Това заяви в ефира на NOVA NEWS временният председател на БСП Атанас Зафиров.

По настояване на БСП СОС даде половин милион на "Софекострой", вместо на частни фирми за почистване на графити

Общинското дружество "Софекострой" ЕАД ще получи половин милион лева за подобряване на градската среда чрез почистване на графити от обществени места и обекти, както и за закупуване на техника за тази цел.

Хампарцумян: Изискванията на БНБ пазят клиентите на банките

Българската народна банка въвежда нови мерки за затягане на жилищното кредитиране, насочени към клиентите, с цел да ограничи потенциалните рискове за банковата система. БНБ се опитва индиректно, чрез инструментите, които има, да влияе върху мотивацията на участниците на пазара. В момента повече на мотивацията на купувачите. Това са набор от мерки, които пазят клиентите от самите себе си.

ЦИК остави без разглеждане документите на двете ДПС-та

Централната избирателна комисия (ЦИК) остави без разглеждане документите около регистрацията на двете крила на ДПС - около Джевдет Чакъров и около Делян Пеевски, свързани с техните искания, като представляващи партията, а именно за оттегляне на партията от състава на коалиция „ДПС – Ново начало“ и за участие в коалицията. Това се случи по време на заседание на комисията днес. Решението бе подкрепено с 12 гласа „за“, а двама гласуваха „против".

Морето във Варна изхвърли трупове на плъхове след бурята

След бурята, която премина през Варна, много хора изразиха своето безпокойство относно състоянието на морето по плажовете в района. В социалните мрежи се разпространи видео, което предизвика силна реакция сред обществеността, показвайки шокираща гледка от водата - трупове на плъхове, изхвърлени от морето.

Слагат автомати за продажба на лекарства в населени места без аптеки

Парламентът прие на първо четене законопроект за допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, с който се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба.

Текстовете, внесени от „Възраждане“, бяха одобрени със 119 гласа „за“, 12 „против“ и 22 „въздържал се“.

Законопроекта подкрепиха от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ", както и трима от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и петима независими депутати. От парламентарната група на ДПС 12 гласуваха "против" и един се въздържа. Двадесет депутати от ПП-ДБ бяха въздържали се, както и един нечленуващ в група.

Държавата финансира откриването на аптеки, включително денонощни, или продажбата на лекарствени продукти чрез автомати в областите, общините и населените места, за които в Националната аптечна карта е установен недостиг на открити аптеки, включително денонощни, записаха депутатите.

Финансирането ще се извършва по критерии и ред, определени с наредба, издадена от министъра на здравеопазването, след съгласуване с министъра на финансите.

Предвижда се намаляване на осем на сто на корпоративния данък за юридически лица, които извършват търговия на дребно с лекарствени продукти, в малки населени места, в които няма открита аптека. Според изискванията на закона, юридическото лице трябва да е сключило трудов договор или договор за управление на аптеката с магистър-фармацевт.

С промените се цели осигуряването достъпа на населението до лекарствени продукти във всички области, общини и населени места и на работещи аптеки, включително денонощни. Предвижда се в съдържанието на Националната аптечна карта да се добави оценка на минималните потребности на населението от достъп до лекарствени продукти и в денонощни аптеки.

Драма с българи на корабче край Лефкада

Гръцката брегова охрана е спасила шестима българи от потъващо корабче край гръцкия остров Лефкада, се посочва в съобщение на бреговата охрана, публикувано на официалния им уебсайт.

Катастрофа между тир и лек автомобил край Плевенско, има загинал

Тежка катастрофа между тир и лек автомобил е станала в Плевенско на първокласен път в района, на разклона за Долни Дъбник, съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

Край на сагата! ВАС официално остави Доган без марката ДПС. Сокола отива на изборите с "Алианс за права и свободи"

Върховният административен съд (ВАС) официално остави почетният председател Ахмед Доган без основаната от него партия ДПС. Сокола отива на изборите с "Алианс за права и свободи". Вчера Румен Йончев регистрира в ЦИК коалицията "Алианс за права и свободи" за участие на предстоящите избори на 27 октомври. В нея се влизат партиите СБОР и "Земеделски съюз".

КЕВР обсъжда поскъпване на водата в София с 20%

Водата в София да поскъпне с 20 процента от октомври - това предложение на "Софийска вода" ще бъде обсъдено в Комисията за енергийно и водно регулиране.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    8 0 Отговор
    Спокойна вечер на всички
    Хора💞
  • 2 РЕАЛИСТ

    18 2 Отговор
    Разкарайте ги бор политическия живот у нас двете прасета: Бойко и Шиши и всичко ще си дойде на мястото. Е гати и държавата, дето не може да се разправи с двама крадци и дерибеи.

    Коментиран от #7

  • 3 Мария

    11 0 Отговор
    Какво значи ДП- демократична партия или Делян Пеевски
    Какво значи АД - акционерно дружество или Ахмед Доган
    За нищо не ставаш!

    Коментиран от #5

  • 4 Бай араб

    5 2 Отговор
    Етническите останаха без партия
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Болярин

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Ти, като "реалист", как прецени нещата, като призоваваш с "РАЗКАРАЙТЕ" Пеевски и Борисов ?!!
    Тия хора са ФАКТОР в в политическия елит на България !!!
    А реалисти, само че от друга гледна точка на всички избори гласуват за въпросните хора и ПЕЧЕЛЯТ !!!
  • 8 Митев

    3 0 Отговор
    Искам само да кажа,не всичко се купува с пари "приятелю",ха сега иди и купи ината на българските турци или ни чакат безредици.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол