12 Септември, 2024 19:35 4 376 27

Първан Симеонов: Никой не може да каже кой ще спечели войната в ДПС

  • първан симеонов-
  • дпс-
  • ахмед доган-
  • доган-
  • пеевски-
  • избори

Ставащото в ДПС със сигурност не е само вътрешнопартиен проблем

Не можем да кажем кой ще спечели войната в ДПС. Изборите ще покажат това, като дори това няма да е спечелване на войната, а на една битка. Ставащото в ДПС със сигурност не е само вътрешнопартиен проблем.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ политологът от "Галъп" Първан Симеонов. Така той коментира политическата ситуация в страната.

"Към момента Делян Пеевски има преимущество, но Ахмед Доган може да се представи по-добре на изборите. Всичко това са спекулации, разбира се. Тепърва предстоят още битки в ДПС, примерно за членовете на СИК и РИК. Намираме се в безпрецедентна ситуация. Със сигурност ситуацията в ДПС ще се отрази на социологията на изборите. Анкетираните мога да казват, че ще гласуват за един, но какво ще им бъде спуснато от местните структури е съвсем друго", разкри той.

"Ставащото в ДПС със сигурност не е само вътрешнопартиен проблем. Този проблем касае цялата държава и най-вече ГЕРБ и Бойко Борисов, защото ще спечелят изборите. Те ще трябва да вземат някакво отношение, както и всички останали партии. Борисов можеше да състави кабинет в последния парламент, но явно се почувства прекалено зависим от ДПС и се отказа. В последно време Борисов не спира да говори колко единни с в ГЕРБ. Това може би показва, че има някакво притеснение относно зависимостта от Пеевски", обясни Симеонов.

"След изборите има някаква възможност за фронт срещу Пеевски, който със сигурност ще даде сериозна битка на тези избори. Борисов вече каза - оставете двете ДПС-та, те ще имат по-малко влияние. Това е така и ще може да се сформира кабинет от 3-4 партии без ДПС. Тук обаче трябва да видим какъв времеви мандат ще има този кабинет. Геополитическата ситуация също може да окаже влияние и в крайна сметка българският избирател да се върне към темата за корупцията и да почне да гласува на тази основа", завърши Първан Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    15 1 Отговор
    Никой не може да каже кой ще спечели войната в ДПС? Боко, разбира се. Нали са заедно и неразделни в дилижанса?
  • 2 Град Козлодуй

    16 2 Отговор
    ДПС е Етническа Партия която трябва да е Забранена с Закон в Бг

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Гого

    14 2 Отговор
    Първанка, има ли забрана спусната от Шиши, да се оповестяват изследвания на ДПС и АПС?
  • 4 Анонимен

    13 2 Отговор
    Доган, сигурно е, това е "буря" за избирателите на дпс, за по голям изборен резултат.
  • 5 Мдааа🤔

    15 1 Отговор
    Който е по малко атлантик, той ще спечели! Събитията на Източният фронт го показват! Пеевски пак рязко ще отслабне.

    Коментиран от #18

  • 6 3636

    10 2 Отговор
    Гласовете от Турция ще решат кой ще спечели.
  • 7 Дедо Джо

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Град Козлодуй":

    Ами етническите партии доколкото знам са забранени от Конституцията, но както може би знаеш българският Ганю ползва Конституцията да си бърше задните части. Важното е да има цигари, бира и ракия, джипове и апартаменти.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Павел пенев

    9 2 Отговор
    С тези отрепки в ЦИК и ВАС, войната ще продължи. Наглостта на Доган и ШИШИ е безгранична, а обикновените български избиратели отново ще бъдат заложници на своите корумпирани партийни ОПГ.
  • 10 Сатана Z

    10 4 Отговор
    Откакто Доган каза,че ДПС трябва да се реформира спрямо новите геополитически реалности,Козяк натиснаха бутона на Пеевски да се разправи с почетния председател и да направи ДПС профашистка партия.
  • 11 Байрактар"70

    7 1 Отговор
    На колко си!!! Там нещата са ясни! ДПС вече го няма. Ще има АПС! Нещо говори ли ти? Незнам кой ви плаща, но съм сигурен, че не заслужавате това, което ви се плаща--- под един или друг предлог!
  • 12 граф Монте Кристо

    4 1 Отговор
    Ей,да не вземат да се вкопчат в смъртен бой,майтапа настрана,дпс не е за подценяване дали може да предизвика гражданска война,президента защо не свика съвета за сигурност и да решат за всеки случай да разтурят двете дпс-та?

    Коментиран от #26

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Някой си

    4 3 Отговор
    Вечно отворения политанализатор Първан Симеонов си глътна граматиката като почнаха въпросите за Доган, Пеевски и драмите в ДПС. Не му било говорило по тая тема, изръси в опит да спре водещата да каже две приказки по темата.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Моряка

    8 2 Отговор
    Никой не можел...........Умника се презастрахова.Аз пък мога да позная- ще спечели ДПС- то на Доган по етнически,религиозни,морални и патриалхални причини.Шиши се пише по католик от папата, но при турците това не минава.Дебелакът няма да влезе в следващия парламент,освен ако успее да купи всички цигани.
  • 17 Прф Др Ахмед Доган

    1 1 Отговор
    Война няма шоуто продължава
  • 18 учудващо е, че

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мдааа🤔":

    народът ни търпи всички безобразия на мнозина политици, но този е един от нетърпимите. Обидно е за нас като народ да търпим и даже някои толерират този невъзпитан, озлобен и арогантен човек! Той няма никакъв опит като политик. Тук се ВРЯЗА и реши, че и тук ще направи зулумите, които вече направи на няколко места.С недоказано и неразкрито финансово досие. Но учудващо е поведението и на Доган, който го въздигна и нарече феномен, а сега си мълчи като риба. Това не е неговото поведение! Какво става?

    Коментиран от #19

  • 19 ВСИЧКИ знаехме,

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "учудващо е, че":

    че това е етническа партия, която се държеше стабилно толкова години. Сега изведнъж някои се нахвърлиха върху нея. Трябва да са или глупави, или духовно слепи да не виждат, че шиши Магнитски СЪВСЕМ не е решение. Той дори не е член на ДПС се оказва. До какво се е доближил, все го е разпартушинил - бори се като свиня с цяла тиква, както казва народът (алалогията с тиквата вие си я преценявайте). Повече от безобразие е това, което се разрешава на този физически неприятен човек да прави своеволията си. Дано да е още само дни.
  • 20 Васко

    2 2 Отговор
    Аз мога да кажа, Ахмед Доган ще спечели.
  • 21 СУ " Климент Охридски"

    1 1 Отговор
    Крайно време е да се Погледнеш колко си ЛОЕН,МАЗЕН
  • 22 Имитация

    1 1 Отговор
    Няма война, бе очиларки.Всичко е една имитация.Тизи цирк е скалъпен,за да вкарат повече депутати от турската партия
  • 23 Ком

    1 1 Отговор
    Вотът за ДПС се дели на най-малко 4 части :
    -гласове от турския етнос в България, концентриран около Доган.
    -гласове от Турция, тук не се знае за кого ще бъде подадена командата:
    -гласове от българо-мохамеданите, тук е възможен рязък спад на активноста:
    -И на последно място циганския т вот, тук Пеевски трябва много да плаща.
    При отпадане на хората на Доган от листите, то е възможно ДПС да бъде около 3-4%.
  • 24 Дернев

    0 0 Отговор
    Пеевски/Доган са като Харис/Тръмп. Пиарите работят здрава за единия да ни внушат, победителят. Дано да не стане, че ефекта ще е със сериозни, трайни, негативни последици.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "граф Монте Кристо":

    За какво да се бият двете ДПС-та,като един куршум може да разреши въпроса.Ама няма кой.В страната на тарикатите и предателите всеки чака друг да му свърши работата, а после да го предаде.
  • 27 Дурхан

    0 0 Отговор
    Така или иначе народа ще спечели ...пачки ще се раздават ,кюфтета ,бирички ..и пак няма да гласуват
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове