17 Септември, 2024 20:12 1 912 30

Социолог се моли да има изненади на изборите

  • васил тончев-
  • сова харис-
  • избори-
  • герб-
  • пп-дб

Васил Тончев се тревожи за политическия живот

Социолог се моли да има изненади на изборите - 1
Снимка: Архив

Дано да има някакви изненади на изборите, защото в противен случай нещата не изглеждат оптимистично. Хората не вярват, че нещо ще се промени, няма ентусиазъм у тях. На предишните избори избирателността спадна драстично, сега очакваме още повече да спадне, което ще снижи легитимността на изборите.

Това обясни в интервю за предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS социологът от „Сова Харис“ Васил Тончев.

Според него е възможно в следващия парламент да влязат общо 10 партии, което още повече би усложнило съставянето на стабилно мнозинство и излъчването на редовно правителство.

„През 90-те години беше лесно да се прогнозира, защото имаше двуполюсен модел, имаше две партии, а сега поне 10 партии са с шанс да влязат в парламента“, посочи Тончев.

Социологът изказа мнение, че за Бойко Борисов ще бъде невероятно трудно съставянето на кабинет, ако спечели изборите.

Много тежка ще бъде задачата на Борисов, ако спечели изборите. Ако и този път не успее да излъчи правителство, това ще има електорално отражение върху партията – когато печелиш избори и не можеш да съставиш правителство, тогава избирателят започва да търси алтернативи, коментира Тончев.

Според него обаче лидерът на ГЕРБ ще положи усилия да направи кабинет, дори ако това означава появата на нова „сглобка“.

„Докато не се промени нещо радикално – ще продължим да си ходим на избори“, прогнозира още той.

На финален въпрос какво мисли за ресора на Екатерина Захариева, Тончев отговори, че това е ресор, от който България може само да спечели и да даде тласък на икономиката си.

Това е една сфера, от която България може да получи много. Това може да ни даде голям тласък в икономиката. За голямо съжаление може да се очаква „приятелски огън“ от българските евродепутати. Но тя е много опитен политик и вярвам, че ще успее да се справи със ситуацията, завърши социологът.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    11 2 Отговор
    Кви Уж изборчета на краварска Колония се моли тва същество по Телевистан! Следва Война срещу РУСИЯ бре картофи. Само Територията е ВАЖНА, Без матряла ей,
  • 3 Илия

    6 10 Отговор
    Изненадата пак ще е Величие.
    Вече няма да е с 5, а с 15 %

    Коментиран от #19

  • 4 Възрожденец

    8 4 Отговор
    ПОБЕДА!
  • 5 Урсулът

    6 0 Отговор
    Умирам немоа повече....
  • 6 Някой

    5 5 Отговор
    Голямата изненада на тези избори ще бъде партия ЕВРО РОМА !!
  • 7 Най Вероятно Изненадата ще е пак Същата!

    6 1 Отговор
    Най Вероятно Изненадата ще е пак Същата! С този Български Късмет!
  • 8 Анонимен

    6 1 Отговор
    Умните да навън, тук само пенсионери, на помощи и телк, чакат датата на теглене, а и заблагаки ентусиасти за джакпот, но скоро и последния даващ данък ще се изпари и тогава да управлява който ще.
  • 9 Перо

    9 2 Отговор
    Кой ще гласува, освен платените, роднините и зависими по корпоративна линия! Каква прозрачност и критерии има при попълване на избирателните листи? Хора с 14 мандата ли ще променят нещо, те автоматично заемат избираемите места, където и магаре да се върже ще стане депутат! Какво ни помогнаха до сега тези партии и депутати, когато самите избиратели нищо не знаят, а и няма програма, приоритети, политики на партията за която гласуват и гласуват само да не останат без работа, помощи или други облаги, т.е. материалната част! Другите трябва да са овце за да гласуват за сарайте и резиденциите!

    Коментиран от #11

  • 10 Абе аз да питам за

    2 1 Отговор
    един приятел, не трябва ли патриарха да се моли?
  • 11 Така мислиш ти

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Аз съм висшист, гласувам за НЕ на зеленото недоразумение, НЕ на скъпите горива и електроенергия... И стига този Евро фашизъм-който не е с нас е против нас-затова ЕС няма бъдеще..
  • 12 Партиите забравиха хората !

    9 2 Отговор
    Сега хората ще забравят партиите ...

    Който гласува за бивши ,настоящи и бъдещи престъпници ги легитимира .

    Коментиран от #13

  • 13 Ами тогава

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Партиите забравиха хората !":

    ЛЯГАЙ и избелвай очите...
  • 14 От тези партии ще останат само имената!

    7 1 Отговор
    Всичко останало ще замине ...


    В канала.
  • 15 Мафиотската Д-ва

    4 1 Отговор
    Да се чуди човек как са го позволили това по мафиотските купени Национални медии, дето са наложили цензора и информационна завеса на реалните новини.Меч и Величие ще са в Парламента.Викат ги всички осмелили да се кандидатират извън опг-тата в Конпи.
    Да се надяваме и други да пробият, а Бойко, Певвси-новото начало на циганската партия, Прокофиев криминалния олигарх -ППДБ под 9%.
  • 16 Анонимен

    1 1 Отговор
    Аз се маля да ни тръшнат изборите за да заработят данс мвр и прокурори за хората които им плащат заплатите, крайно време е да разберат всички, че от нас зависи, а не от някой друг в света, Ес дава пари, но ще спре, при Тошо всички бяха наравно бедни и не забравяйте живеехме в региони и мърда не нямаше, вие избирате не Ес и Русия
  • 17 Тонове бяло .

    3 1 Отговор
    Бяха прекарани през границите .

    И пак вота ще бъде купен !

    Но за последно .
  • 18 Не на Урсулът

    5 0 Отговор
    Толкова ли е трудно да изберете партия-дадох ви JOKER...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Моля се

    7 0 Отговор
    Българите да не спят на двете си уши и да се ядосат. Има виновни, да не кажа откровени престъпници, които можем да накажем като гласуваме.

    Коментиран от #28

  • 22 мммммм

    0 4 Отговор
    И тук е мястото да попитаме Копейкин, защо устрои Народен Съд на Ивелин, вместо да го подкрепи във усилието му, да се освободи от агентите на мафията-Пеевски и Бойко, след като всички Партии в НС са ги изолирали и не щат да управляват с нея.С кого е в сговор Копейкин, та се бори да запази мафията и статуквото в момента, вместо да работи за избирателите си.

    Коментиран от #30

  • 23 Блажени са вярващите !

    0 1 Отговор
    Амин .
  • 24 гост

    0 5 Отговор
    Много тежка ще бъде задачата на Борисов, ако спечели изборите
    Не ако а КАТО.
    И няма да е трудно
    Правителството трябва да е на ГЕРБ с подкрепата на ПП и озаптяване на БОЕЦ и другите ренегати.
    Озаптяването ще е задача на онзи който вдигна юмрук и ги толерира 4 години.

    2020 г ,1 ноември
    Думите на Президента са
    Будителите са на улицата
    Време е да си ги прибере

    Коментиран от #26

  • 25 Дупничанин

    0 0 Отговор
    Кой, бе, е опитен политик? На Боко бандита неграмотната калинка ли? Ти не си у ред!
  • 26 Нашийник

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Не "като", а АКО ВЪОБЩЕ. Правителството в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не само че не трябва, а ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЕ БИВА да е от герберските крадливи бандити. Начело с рапона пък - абсурд. С другата част от коментара съм съгласен (въпреки че едва ли знаеш, че отлюспения БОЕЦ Жоро е бивш гербер. Както и причината да го отлюспят).
  • 27 Путин

    0 1 Отговор
    Съберът. Са. Пет. Шест. Гладни. Хашлака. И. Правят. Партия. Настава. Така.
  • 28 Путин

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Моля се":

    Ше. Гласувам. Само. Ако. Се. Роди. Втори. Тодор. Живков. Или. Да. Дойде. Един. Като. Владимир. Путин
  • 29 Точен

    1 0 Отговор
    Ще гласувам за Възраждане, единствената стабилна партия без вътрешни търкания. Това ДПС-тата, БСП-тата, ПП/ДБ-тата, двуличията и пр. са единствено заради кокала. ОПГ Герб не коментирам.
  • 30 Точен

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "мммммм":

    Защо Костадин да подкрепя авантюриста Ивелин?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове