22 Септември, 2024 09:51 2 450 38

Партия МИР напуска „БСП-Обединена левица“: БСП беше взета на концесия от Пеевски

  • партия-
  • мир-
  • бсп-
  • пеевски

Партия МИР винаги е действала принципно и последователно и да се съхрани и запази като чиста, принципна и морална партия е необходимо да излезем от коалицията още сега

Партия МИР напуска „БСП-Обединена левица“: БСП беше взета на концесия от Пеевски - 1

Партия МИР напусна Коалиция „БСП-Обединена левица“, заявявайки, че коалиционното споразумение и диалога са нарушени, а начело на листите са поставени хора в пряка зависимост от Делян Пеевски. „Влязохме в тази коалиция с чисти намерения и с идеята тя да се превърне в алтернатива, но за съжаление БСП беше взета на концесия от Пеевски и ние повече място там нямаме“, отсякоха Симеон Славчев и членовете на НИС на ПП МИР.

Ето, решението им, публикувано на фейсбук-страницата на партия МИР и членове на ръководството й:

„Проведохме онлайн заседание на НИС на партия МИР и взехме решение партия МИР да излезе от коалицията “БСП-Обединена левица”.

Причините са следните:

1. Нарушено е коалиционното споразумение и диалога в коалицията.

2. За водачи на листи бяха сложени хора в пряка зависимост от Пеевски.

3. Партия МИР винаги е действала принципно и последователно и да се съхрани и запази като чиста, принципна и морална партия е необходимо да излезем от коалицията още сега.

Влязохме в тази коалиция с чисти намерения и с идеята тя да се превърне в алтернатива, но за съжаление БСП беше взета на концесия от Пеевски и ние повече място там нямаме.

В тази връзка днес предприемаме действие за излизане от коалицията и изтеглянето на всички наши предложения от листите“, се казва в решението на партия МИР.

В своя фейсбук профил Борислав Бонев добави:

„И като допълнение мога да кажа, че деня в който Пеевски по-един или друг начин бива “оттелизиран” от Българската политика, то този ден трябва да бъде обявен за национален празник на България! Такъв вредител не е имало от времето на Богдан Филов!!!“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    47 4 Отговор
    Коледа наближава.
  • 2 Ха ха ха ха ха

    26 3 Отговор
    Шише
  • 3 Магнитски

    43 4 Отговор
    Къде е дебелия
  • 4 Бикът от Шри Ланка

    19 32 Отговор
    Пълня с туткал надъхани русофилчета,денонощно

    Коментиран от #5

  • 5 По-добре

    33 12 Отговор

    До коментар #4 от "Бикът от Шри Ланка":

    Не се хаби : Задръж си го в евроатлантическото отверстие !
  • 6 Въпрос

    16 7 Отговор
    Срещу колко го прозряхте това?
  • 7 ватмана

    25 0 Отговор
    е новият ви лидер, говори честно човека
  • 8 Ивелин Михайлов

    32 4 Отговор
    БСП ПОД ЧЕРТАТА! ДЖЕНДЪРИТЕ Я ПРЕВЗЕХА!
  • 9 Гост

    21 9 Отговор
    Браво..прави им чест....дано това да е причината..
  • 10 Помнещ

    36 4 Отговор
    Всички стари муцуни се завърнаха да лапат във
    власта!Нов бардак със стари комуняги.

    Коментиран от #38

  • 11 зрител

    33 1 Отговор
    С ХОРА КАТО ШОШО, ГУЦИТИ И КАТО ЦЯЛО ЛОШИТЕ ВОДАЧИ НА ЛИСТИ...БСП Е ОБРЕЧЕНА НА ЗАБВЕНИЕ...
  • 12 Гошо

    17 3 Отговор
    Само че можеше да спомене имена, а не да прави празни изявления
  • 13 Орел

    18 7 Отговор
    Е, сега вече няма за кого да гласувам! Без тази мощна партия БСП е пътник.

    Коментиран от #15

  • 14 Според мен

    21 8 Отговор
    Причината е че техни хора не са поставени на избираеми места в листите
  • 15 нннн

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Орел":

    Има и други над 50 партии. Леви, десни, средни, че и шарени. Фъргай за някоя.
  • 16 дом

    19 2 Отговор
    Браво. От малкото хора, които казват истината за БСП.
  • 17 Тома

    10 3 Отговор
    Пеевски няма нищо общо с партията бсп а с дъртите мафиози гоце киро станишката глъвътъ свинаря гуци и т.н
  • 18 хъхъ

    11 4 Отговор
    Не получих избираемо място в листите и си тръгвам.

    Вождът на партия КЕЛЕПИР

    Коментиран от #19

  • 19 Последния Софиянец

    14 9 Отговор

    До коментар #18 от "хъхъ":

    БСП е превзета от джендъри и хора на Шиши.Това го виждат всички които следят политиката.
  • 20 виктория

    13 1 Отговор
    бегайте далеч от свинята!!!
  • 21 БеСПишко

    10 4 Отговор
    БСП отдавна е за бунището.
  • 22 Гертруд

    11 1 Отговор
    Това нищо не беше ли патерица на Лупи социал демократа?
  • 23 Партия МИР - 150 чер.вени бо.клука

    4 6 Отговор
    Да не би да имаш в предвид " ут.илизи.ран", неграмотен неп.рокопсан.ико
  • 24 уйко калеко

    8 5 Отговор
    Тази партия МИР за сефте я чувам.Явно не им е харесало подреждането на листите И ТОЗИ ЧОВЕК ВКЛЮЧИТЕЛНО НЕ Е НА ИЗБИРАЕМО МЯСТО..Сигурно са един файтон хора. но с много големи амбиции.БСП събра всичко ляво и ,,ЛЯВОРЕЗБИСТКО,,.
  • 25 така е

    13 1 Отговор
    Всички които ви убеждават да не гласувате, работят за купувачите на гласове и НЕ ИСКАТ вие да отидете до урните. Купени 100 000 гласа са едно голямо нищо като процент ако гласуват над 4 милиона избиратели. Затова ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ.

    120 милиона щели да ни струват вторите за тази година избори. Толкова ли сме богати, да правим избори по два пъти в годината и кой най-вече печели от това? Колко въздушни линейки можехме да купим с тези 120 милиона лева? ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ.

    Коментиран от #31

  • 26 Ами тъй е

    7 1 Отговор
    Нема мазало нема союз... ша гладуват горките...
  • 27 бен Ходжа

    6 2 Отговор
    Тези на предишните избори са имали 0.2%
  • 28 Запознат

    11 0 Отговор
    Има сериозно напрежение около реденето на предизборните листи на лявото обединение около БСП, а ситуацията може да бъде обобщена като сблъсък на интереси. Този развой не е изненадващ като се има предвид, че в крайна сметка избирателните райони в България са 31, а желанията на участниците в коалицията за водачески места са доста повече.
    Макар на пръв поглед лагерите около БСП да са два и да се обобщават като „про“ и „анти“ Корнелия Нинова, ситуацията в самата партия е много по-сложна и става още по-оплетена, като към нея се добавят и коалиционните партньори.

    Макар да са обединени срещу Нинова, крилата в БСП са много. Самото временно ръководство трудно би могло да се нарече единно и въпросът е за овладяването на партията – Борислав Гуцанов има свои амбиции, Атанас Зафиров – също.

    Лагер има и около Кирил Добрев, Сергей Станишев пък има известни останали позиции. Наскоро върнатият в партията бивш евродепутат Петър Витанов изглежда също има желание за по-значими позиции в БСП. Битката за евентуално надмощие е в ход и предстоящите избори се разглеждат като възможност за завземане на нови позиции.

    Коментиран от #30

  • 29 Гунчо

    7 2 Отговор
    Този суек се изплаши от конкуренцията на Лорд Минчев в листите!
  • 30 По-рано

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Запознат":

    тази седмица Манолова обяви, че се отказва да е кандидат за депутат и призова останалите лидери в коалицията да направят същото. Според източници на Mediapool не е изключено повечето лидери на по-малките партии в обединението да не са в листите, но това не означава, че не искат излаз в парламента през други лица.

    Очакванията след обявяването на лявото обединение бяха, че е възможно заради тази коалиция да се окаже, че в следващия парламент БСП ще има по-малко депутати от партньорите си и то не за друго, а защото по-малките формации са много. Без изненади именно такова е било желанието на партиите около знакови бивши членове на БСП като Манолова, Дончева и Костадин Паскалев – те са настоявали за повече водачески места, отколкото е електоралната им тежест.
    В крайна сметка засега изглежда, че партньорите на БСП ще получат поне 3 водачески места.
    „Истината е, че сме малко като клуб по интереси в тази коалиция. Всеки дърпа към своето и иска да си осигури повече влияние през водачи“, казват участници в процеса около реденето на листите.

    Станишев е имал номинации и желание да е водач в Стара Загора, но временното ръководство на БСП е твърдо против, разказват от партията.
    По неофициална информация Кирил Добрев се очаква да е водач, възможно е челно място да получи и Витанов. Първият се очаква да заеме относително силен за социалистите избирателен район. Витанов е искал лидерско място с реални възможности за влизане в парламента, но временното ръководство

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Пашев

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "така е":

    Голям и увеличаващ се народ сме. 6 милиона и почти 200 хиляди имат право да гласуват според списъците ??? Колко сме след последното преброяване ? Колко под изискваните години и други забрани ? Кой всъщност казва и защо ,че сме изчезваща нация ? Много лъжат тези в Европейски съюз и световни агенции. Ма то градове ,села пълни с хора и народ, народ, Няма къде да седнеш на пейка или в заведения. Автобусите пълни чак висят от вратите . Алооо ! Я си оправи милионите дето трябвало да гласуват. Те, умрелите верно си гласуват. И кокалите им използват наще мили алчни ненаситни политици. Реално -23 % избирателна активност до 25 % . Толкова могат да платят +служителите им и родата , меркантилните единици и махалите.
  • 32 Напрежение

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "По-рано":

    има около водаческите места в София. Временното ръководство на партията иска нейни кадри да заемат тези позиции, но в същото време е логично претенции към тях да има и БСП-София, която заедно с председателя си Иван Таков беше във война срещу Нинова далеч преди изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров и шефа на парламентарната група Борислав Гуцанов. Интереси към водачески места в София имат и хората около Добрев.
    „Не е изключено в крайна сметка Таков да не получи водаческо място в София“, прогнозират социалисти.

    Въпрос, който вероятно ще бъде решен днес, е кой ще бъде водач в 25 МИР-София, където по традиция се води т.нар. „лидерска битка“ между председателите на основните политически сили. БСП обаче лидер на практика няма, има временен председател в лицето на Зафиров. Според някои източници е напълно възможно Зафиров да заеме тази позиция и то защото в райони, в които е бил водач, не го искат.
    Неофициално запознати с разговорите коментират, че ако ситуацията за София не намери решение, не е изключено това да прерасне в по-голям въпрос и да се отворят за обсъждане всички листи в страната.
  • 33 Кирил Добрев

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "По-рано":

    не командори БСП чрез контрабандата, а чрез "партията" си с Делян Пеевски, предавайки президентските си другари, но не кеши свой Ресурс за заплати на "Позитано"20.

    "Лошото момче" на БСП вече не е комбина с влиятелни бизнесмени - с нито един от съседите по вила в Куршевел, но Корнелия Нинова няма как да се възползва, след като прогони от БСП техни партньори.

    Кирил Добрев обаче може да провокира напрежение в екипа на Делян Пеевски, защото играе на две пости - и с него, и с пепейците, уж редейки обща игра. Друг път.

    Кирил Добрев влиза остро на бивши партньори в бизнеса, които разполагат с мощна изборджийска машина, а ДП няма интерес да влиза в битка с тях заради него.
    Заформя се засукана преплетка за корпоративния и мрежов вот в Трети МИР-Варна и интервенциите на Кирил Добрев могат да провокират пренареждане в пика на кампанията.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 българка

    0 0 Отговор
    Ламята иска златната ябълка. Ламята трябва да бъде затворена, за да не вреди. Затова "братята" вместо да се карат и делят, трябва да действат задружно и от всички страни.
  • 36 Абе, колеги,

    1 0 Отговор
    Защо въздигате Пеевски , в абсолютен монарх? Еднолично набеден , за щяло и нещало? Алогична опорка! Абсурд !
  • 37 Тони

    1 0 Отговор
    Богдан Филов и Стефан Стамболов са известни български политици. Стамболов е бил четник, участник в освободителната война, борец за съединението на България...но мразен от комунделите, верни на СССР. Ако, Пеевски е втори Стамболов, в което не вярвам, бих гласувал за него. А, от партийка МИР са недоволни, защото не са поставени на избираеми позиции, а те знаят, че БСП ще се бори да не изпадне от Н.С.
  • 38 В грешка си

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Помнещ":

    Споменатите комунисти отдавна ги няма. Повечето са на оня свят. Останалата част стоят отстрани и гледат. Ти говориш за партийците в БСП. Има ги от 1944 и досега. Създават се ситуационно и си отиват, когато далаверата умре. Както през 1990 г. Сега ги има във всяка партия. Относно МИР, мисля че са били с големи очаквания. Написаното от тях е обосновка, а не причина.
    Живи и здрави!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове