22 Септември, 2024 18:48 667 28

Главчев от Ню Йорк: Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения

  • димитър главчев-
  • премиер-
  • сащ

Страната ни взима участие в Срещата на върха за бъдещето, която се провежда днес и утре

Главчев от Ню Йорк: Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения - 1
Снимка: БГНЕС

Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг за български медии в централата на ООН в Ню Йорк, предаде БТА. Страната ни взима участие в Срещата на върха за бъдещето, която се провежда днес и утре.

Той обясни, че по време на срещата, която се организира под егидата на Общото събрание на ООН, ще бъдат приети три важни документа - Пактът за бъдещето, Декларация за бъдещите поколения и Глобалният цифров договор.

Пактът за бъдещето вече беше приет тази сутрин в Ню Йорк от всички държави членки на ООН въпреки предложенията за изменение, внесени от руската делегация. Със 143 гласа "за", 7 гласа "против" и 15 гласа "въздържал се" бе прието да не се разглеждат предложенията за изменения в текста на Пакта.

Служебният премиер поясни, че в него се засягат няколко важни теми - мирът и сигурността, бъдещите поколения, цифровизацията и единодушието около развитието на изкуствения интелект. Той обърна внимание, че в момента мирът и сигурността са сериозно застрашени.

Служебният министър-председател поздрави българските граждани по случай днешния Ден на независимостта и заяви, че свободата, независимостта и обединението са свързани, преплетени едни в други.

Той отказа да коментира политическата ситуация в България в момента.

Заедно с премиера в рамките на на брифинга изказване направи и служебният министър на външните работи Иван Кондов. Той заяви, че ООН е системата, в която трябва да се взимат най-важните решения и да се спазва Уставът на ООН.

Трябва мултилитералната система да функционира добре, тя е нашата защита от агресии, заяви Кондов.

В българската делегация влизат още постоянният представител на България към ООН в Ню Йорк посланик Лъчезара Стоева, директори и експерти от Министерството на външните работи.

Срещата на върха за бъдещето има за цел преодоляване на предизвикателствата и пропуските в глобалното управление и съживяване на многостранната система с ООН в нейната основа.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми спрете

    50 1 Отговор
    да крадете бре...

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    35 0 Отговор
    Главчев трябваше да е в Йемен с Йончева.
  • 3 Последния Софиянец

    38 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ми спрете":

    Главчев има предвид внуците на Бойко Борисов.
  • 4 ПапаГал

    40 1 Отговор
    Смешник
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния Софиянец

    30 0 Отговор
    Военните накарали екстрасенс да им нарисува най мощното оръжие след 100 години за да го копират.Той изпаднал в транс и нарисувал-АРБАЛЕТ.
  • 7 Бендида

    44 1 Отговор
    Главчев, следващото поколение расте в гнилата среда на настоящето.
  • 8 Мда

    37 0 Отговор
    Какво бъдеще ще осигурите, бе рептил?
    Унищожихте това на децата ни, на внуците ни и на поколения напред!
    Наглец, какво още обеща да направиш от наше име?
    Да теглим кредити за Украйна, да купим още хартиени самолети, да станем депо за отработено ядрено гориво и център за мигранти?
  • 9 Съгласен

    30 0 Отговор
    Да се одигури бъдещето на нетовите деца, внуци и пр пра внуци
  • 10 ха ха

    19 0 Отговор
    Срещата на върха за бъдещето има за цел преодоляване на предизвикателствата и пропуските в глобалното управление и съживяване на многостранната система с ООН в нейната основа. / вируси и чипове докато не ни затрият
  • 11 Клекнал на тъча

    23 0 Отговор
    Леле мале, Главанака за какво се загрижил.
  • 12 Гост

    24 0 Отговор
    От устата главчева само глупости можеш да чуеш
  • 13 тиквафчеф

    23 0 Отговор
    Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения $чекмеджари$ като ви увеличим данъците и купим още виртуалки ф16 за армаган на урк с нови държавни заеми
  • 14 ГАЛЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО

    21 0 Отговор
    ЗВЕЗДНИЯ МИГ НА ТЪПИЯ ТЪПАК
  • 15 Ван дер Любе

    18 3 Отговор
    Като гледаме поведението на Главчев, то бъдещите поколения са само на Борисов, Пеевски, Доган и още няколко крадци от прехода, но не и на останалите хора в България. Затова, който желае неговите нследници да живеят по-добре, трябва да отидат да гласуват.

    Коментиран от #17

  • 16 Тома

    14 0 Отговор
    Ох много ме успокои главата.Ще спа спокойно
  • 17 Последния Софиянец

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ван дер Любе":

    Познавам партиите отблизо и виждам че те са като секти.Грижат се само за себе си.
  • 18 Сталин

    14 0 Отговор
    Абе тъпунгер доброто бъдеще отдавна свърши,идва лошото бъдеще
  • 19 УдоМача

    15 1 Отговор
    "Глобалният цифров договор" - добре дошли на прага на глобалния цифров концлагер. Да ни е "честито" и Бог да ни пази! Амин!
  • 20 Шок

    9 0 Отговор
    Направо ще ги насадите на пачи яйца.
  • 21 БСП

    3 8 Отговор
    Не най-важното е да вдигнем с мизерните 50 лева месечно пенсиите на все още живите наивни червени бабички гласуващи за нас.
  • 22 Моля ?

    13 0 Отговор
    Бъдеще от такива , които години наред им го отнемат за свои облаги без окото им да мигне ?
  • 23 НОВИНА СВЕТКАВИЦА

    8 0 Отговор
    Главата се е изгубил на 5-то авеню. Търсят го.
  • 24 Гражданин

    8 1 Отговор
    Този боклук беше обещал на сърбите да гласува въздържал се за сръбския геноцид в Босна. Сега пак какво прави в ООН.

    Коментиран от #25

  • 25 Последния Софиянец

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гражданин":

    Световните лидери подписват Глобалния договор.В него хазарските корпорации които владеят света им поставят задачи.
  • 26 неутрален

    8 0 Отговор
    ,,Най-важното е да осигурим добро бъдеще за следващите поколения, заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг за български медии в централата на ООН в Ню Йорк,,

    За кои поколения бе, главок ?! Вашите сте ги осигурили за 5 поколения напред. Явно имаш предвид тия, които няма да се родят, щото под гробарското управление и на такива като подмяната упорита се стопяваме, ама на вас ви не дреме. Важното вие да сте добре и отрочетата ви. Поне ти набифа канчето краварите в главата празна, но голяма....
  • 27 Иван Грозни

    1 0 Отговор
    На твоето със сигурност.
  • 28 тиририрам

    1 0 Отговор
    Откакто се помня все това говорите, а доброто бъдеще все още е мираж...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове