26 Септември, 2024 18:10 1 250 26

Каракачанов: С тези югоносталгични чугунени кратуни в Скопие не може да се води нормален диалог

  • красимир каракачанов-
  • преговори-
  • македония

Каракачанов напомня за големия натиск от ЕС и САЩ още през 2020 г., когато България е водила преговорите с Македония и споделя, че усещането му е, че натискът да се забърза процеса е бил повече заради Албания, отколкото заради РСМ

Каракачанов: С тези югоносталгични чугунени кратуни в Скопие не може да се води нормален диалог - 1

България трябва да води много по-адекватна и активна политика към Република Северна Македония (РСМ), но като подхожда като към престъпници към политици и общественици в Скопие, които градят политиката на страната върху омразата към България и българите. За такива трябва да има санкции – да им бъде отнемано българското гражданство, ако имат такова, да бъдат завеждани дела за насаждане на етническа омраза и ксенофобия срещу онези, които твърдят, че българите сме татари, цигани, фашисти, окупатори. Съвсем друго обаче трябва да е отношението към обикновените граждани в РСМ, отношението към тях трябва да е като брат към брата, защото те не са виновни, че излюпеният в люпилните на сръбската УДБА „македонски елит“ е решил да ги направи курбан на идеята за Велика Албания, но не и да признае историческата истина, че в Македония има българи. Това заяви в своя позиция лидерът на ВМРО – Българско национално движение д-р Красимир Каракачанов по повод информацията, че ЕС отделя Северна Македония от Албания по пътя на преговорите за членство.

Според него решението е правилно, защото упоритостта на Скопие да води антибългарска политика и да се конфронтира с България спираше преговорния процес и за Албания.

Най-накрая европейците разбраха, че с тези югоносталгични чугунени кратуни в Скопие не може да се води нормален диалог. Албания продължава напред, а Северна Македония ще остане в кошарата, в която я вкараха твърдоглавите ѝ и мразещи българите нейни политици, посочва той.

Каракачанов напомня за големия натиск от ЕС и САЩ още през 2020 г., когато България е водила преговорите с Македония и споделя, че усещането му е, че натискът да се забърза процеса е бил повече заради Албания, отколкото заради РСМ. Още тогава лидерът на ВМРО в качеството си на вицепремиер е отправил предложение към комисаря по разширяването Оливер Вархейи да отделят Македония от Албания, тъй като албанската държава изпълни всички изисквания, включително и тези за признаване на българско малцинство.

Антибългаризмът, насаждан от управляващите в Скопие през последните десетилетия, може да доведе до засилване на албанския сепаратизъм. Ясно е, че започвайки преговори Албания след 10-15 г. ще стане член на ЕС, докато Македония за този период може и да не започне преговори. Каракачанов напомня, че над 30% от населението на РСМ са етнически албанци. Според него това е сериозна заплаха за сигурността в региона с оглед настроенията на албанците в Албания, Косово и Македония за създаване на една държава. България не може да чака само чиновниците в Брюксел. Българската политика трябва да е много по-активна, ако искаме утре да не граничим с една Велика Албания, а да граничим с една братска Македония, категоричен е Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радио Елто

    19 7 Отговор
    Господине Пенсионирайте се за Доброто на България Моля

    Коментиран от #26

  • 2 Гончар Романенко

    5 14 Отговор
    Дай самолетите фъ 16, тулум!
    Мани ги македонците, те са по-добре от нас!
  • 3 Колко

    18 5 Отговор
    паспорта продаде , бе , агенте ? Техните глави чугунени , а твоята куха кратуна ! За капак прати един брадясал братовчед , въргалящ се по някакви матраци за рекламата им , на Европейска хранилка . Къде са самолетите ? Къде са милионите ?
  • 4 доносник Иванчук

    17 4 Отговор
    Ама ти се услаждаха финикийските знаци, кога ти ги бутаха за тескеретата!
  • 5 К.О.Т.арАК 🐱

    12 6 Отговор
    аз не мога да проумея , как уж сериозни хора някакви , не долавят същността на проблема-тва е политическият ,,елит,, на макетата , който се крепи на противопоставянето на БГ, защото иначе са аут /кво искате-да направят Скопие областен град в България ли? те са тотално изгубени за нас!те вече не са българи! в тоя свят номера е да си в точното време , на правилното място! ние не бяхме ,същата работа е с РФ и Украина ,ботоксовото недоразумение направи фатална грешка , с КРИМ можеше да вземе всичко но се забави , и сега е късно/ще остане в историята като гробокопача на Раша
  • 6 Актуална Антена

    12 5 Отговор
    И защо Република Северна Македония трябва да влиза в ЕС? Македонците и сега си пътуват свободно по Европа.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 К.О.Т.арАК 🐱

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Актуална Антена":

    щото има евросредства да крадат
  • 8 Обобщение

    14 1 Отговор
    Паразитизмът върху националния патриотизъм са вредни като този "войвода".
  • 9 ceвеpна неамквоcи

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "Актуална Антена":

    В Гърция им лепят едни стикери по колите "нема такава държава" 😅
  • 10 Агент Иван!

    14 5 Отговор
    А твоята чугунена доносническа кремълска кратуна какво да правим?
  • 11 пламен

    16 3 Отговор
    Между обикновенните хора няма никакви проблеми.
    Отровата идва от по 20 идиоти политици от едната и другата страна
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 хххх

    11 5 Отговор
    Цял живот агент Иван се препитава от интриги и насаждане на омраза с Македония в интерес на Русия. Сега техните руски агенти ще му отвърнат, после нашите на тях и така... Разделяй и владей!
  • 14 Що продаде 100 000 бг тескерета?

    6 2 Отговор
    Да си шетат макетата из Еуропската уния?
  • 15 Карл три

    3 5 Отговор
    А ние българите не искаме ли да се върне пак бай Тошу, да живеем като при него и да сме заедно с Русия> Що да не направим един референдум, да чуем гласа на народа? Или ни е страх за евроатлантически цености?
  • 16 Гражданин

    4 1 Отговор
    Думата е "декомунизация"! Унищожаване на всички останки от Титовите комунисти и тайни служби; отваряне на всички досиета в БЮРМ!
  • 17 торбичка билла

    2 2 Отговор
    няли им продаваше паспорти
  • 18 ха ха

    0 3 Отговор
    спорно е кой е изперкал повече , чугунените глави или психясалите клептократи
  • 19 Как

    3 2 Отговор
    Когато продаваше паспорти макетата бяха добри. Спря далаверата и станаха лоши. Като влязат в ЕС ще си искат парите обратно!
  • 20 швейцария между богати държави

    2 1 Отговор
    македония между бедни държави
    всичките били под турско робство
  • 21 българите изпуснаха да

    3 1 Отговор
    направят санстефанска България в границите на ЕС
    изпуснахме питомното сега ще гоним дивото
    резултата се вижда
  • 22 Туй

    2 2 Отговор
    М Акетата са същите дебели картуни като нашите копейки
  • 23 шофера

    2 0 Отговор
    И макетата като гърците никога са нямали управници! Управляват ги сърби и албанци. Трябва наистина да се отнемат гражданствата на макетата. В много страни няма двойно гражданство крайно време и ние да го направим или само БГ или какъвто си. Но и ние като Датчаните трябва да направим. При тях може да си всякакъв и от всякъде никой не те спира. Работи каквото искаш и колкото си искаш! Но ако нямаш датско гражданство данъците са по високи независимо дали си специалист или обикновен работник. Като не спазваш законите вън от чадъра ако ще и да си политически емигрант връщаме те! Да те праввят квото щат.
  • 24 шофера

    1 1 Отговор
    Във Византия управниците винаги са били чужденци, много рядко гърци. Управлявали са ги Евреи, Българи, Арменци. Сегашните гърци са същото тесто- гола вода са.
  • 25 СЛОНА

    0 1 Отговор
    ЗАТОВА СИ ПАЗАРУВАМ ОТ СВЕТОФОР В СЪРБИЯ!!!...БЕ КАРАКОЧЕВ...
    И НИНИЩИ КАЧЕСТВЕНО В ВЕРИГИТЕ НА ЕС!!!
  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Радио Елто":

    ....Рeпубликa Мaкeдoния ce oтдeли oт Югocлaвия пo мирeн път зaщoтo ни МРAЗEХA. Вcякaкви припиcвaни зacлуги нa Бългaрия зa мирнoтo oбocoбявaнe ca фaнтacмaгoрии.
    Cигурeн cъм, чe кoгaтo в РCМ oтнoшeниeтo към нac ce oбърнe към пoдoбрявaнe, aлбaнцитe щe бъдaт пoдтикнaти дa нaнecaт удaрa cи там.
    В Бългaрия дocтa хoрa ca изнeнaдaни oт дeйcтвитeлнoтo пoлoжeниe нa нeщaтa в РCМ. Тoвa e кaтo eдин вид шoк зa мнoзинa бългaри, нo пo-дoбрe e дa ce знae рeaлнocттa.
    Чacт oт хoрaтa тaм, дoри иcкaт пaк дa ce върнe Югocлaвия…………
    Тoвa пoтвърждaвa, чe……aвтoритeтнa и прocпeрирaщa Бългaрия,щe върнe мaкeдoнцитe към иcтинaтa , e вeрният път. Другoтo e връщaнe към 50 гoдишнитe бeзплoдни уcилия нa Бългaрия. Нe иcкaм дa пoвярвaм, чe тoвa ce прaви мoжe би cъзнaтeлнo с разните му договорки за авиолинии .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове