1 Октомври, 2024 10:36 907 36

Йотова: На прага сме на глобална война в Близкия Изток. Съветът за сигурност на ООН трябва да се събере час по скоро

  • илияна йотова-
  • глобална война-
  • близък изток-
  • съвет за сигурност на оон

Вицепрезидентът поздрави българските институции „за светкавичната реакция вчера“ и за това, че успяха да приберат доста от българите, живеещи в Ливан.

Йотова: На прага сме на глобална война в Близкия Изток. Съветът за сигурност на ООН трябва да се събере час по скоро  - 1
Снимка: БГНЕС

Въпреки че съвсем скоро завърши Срещата на върха на ООН, трябва час по-скоро да се събере Съветът за сигурност, защото сме на прага на глобална война в Близкия изток. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова преди откриването на академичната учебна година на Софийския университет "Св. Климент Охридски", предават от БТА.

Йотова поздрави българските институции „за светкавичната реакция вчера“ и за това, че успяха да приберат доста от българите, живеещи в Ливан. "С полета, който беше осъществен днес, са евакуирани 89 сънародници", каза вчера служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти, след като на летище София кацна правителственият самолет с първата група българи от Ливан.

Ще бъде направено всичко възможно сънародниците ни, които искат да се приберат в България, да го направят, увери Йотова и отбеляза, че има и хора, лекари, които искат да останат на бойния си пост.

Това ще прецени президентът, отговори Йотова на въпрос дали Румен Радев ще свика Консултативен съвет за национална сигурност. Държавният глава е информиран и ще вземе своите решения, заедно с останалите институции, добави Илияна Йотова.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гьотова

    15 5 Отговор
    отивай при тюбитейко си
  • 2 бен Ходжа

    20 7 Отговор
    И като се събере - какво? Винаги САЩ налагат вето, щом нещо е против интересите на Израел. ООН-то е мъртво.
  • 3 !!!?

    23 7 Отговор
    "Миротворците" от кохортата на Мистър Кеш все обявяват "глобални войни"...сякаш са говорители на Папата !!!?
  • 4 Карай

    23 6 Отговор
    си банкетите и екскурзиите на народна сметка и остави ООН -то !
  • 5 ЙОТОВА, СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ Е

    20 6 Отговор
    Бутафорен орган на ООН! Каквото кажат САЩ и Израел, това се случва!! Цялото ООН е Слугинаж!!

    Коментиран от #16

  • 6 Апокалипсис

    13 3 Отговор
    сега!
    Дверите на Ада са отворени!
  • 7 Ужассс

    17 1 Отговор
    Хем глобална, хем локална в Близкия изток
  • 8 Феникс

    4 9 Отговор
    Няколко мнения показах. Че Израел иска разширяване на територията си за заселване с евреи. За окупиране на Ливан, също като Газа. За премислено вече последващо нападение и окупиране на Сирия. Всичко това е реално в главата на Биби Нетаняху и евреите, които в целия свят съставляват ядката на Дълбоката Държава. Изглежда, че те са се активизирали в нещо като проект Велик Израел, този термин е абсолютно некачествен да опише целта. Вчера видях мнения, че е възможно да се случи нещо невъзможно - да бъде взривена свещената джамия Ал Акса в Йерусалим, която е издигната на мястото на втория и последен храм на Соломон и мястото, от което се е възнесъл Пророка Мохамед. Изобщо не се съмнявам, че в разбеснелият се мозък на Биби преминава такава мисъл. Което ще доведе света до ръба на обезумяването. Ако Биби не бъде спрян някак. Евреите и Израел в момента са най-голямата екзистенциална заплаха за световния ред. Винаги са били, сега се вижда тяхното ужасяващо бездушие, омраза към човечеството. Лек има, въпросът е как ще се приложи без да унищожим света. Путин вече действа. Си днес празнува 75 години КНР, но съм сигурна, че и той действа. Близкият Изток е притихнал от ужас.
    Анастасия Гешева
  • 9 МаДа

    7 4 Отговор
    Споко, нема да има глобална😁 война в близкият изток. Израел ще отнесе разните терористчета като куцо пиле зрел домат. Още малко, и иран ще почне да се обяснява, че даже не е чувал за хамас, хизбула и другите въоръжени обезияни.
  • 10 !!!?

    19 0 Отговор
    И Йотва "спасител" на българите от Ливан...аман от слагачи
  • 11 Алексия

    4 4 Отговор
    Крайно време е границата ни да бъде минирана ❗❗❗❗ Нова бежанска вълна предстои от обеэумяли орди кои бежанци да ги хрантутим а другите в повечето случаи терористи ⛔⛔⛔

    Коментиран от #25

  • 12 🍋🍊🇧🇬

    2 0 Отговор
    Браво на Българското Външно Министерство и координацията за спасяване на Български Граждани в Ливан от настъпващата война в Близкият Изток. Регионът е на прагът на голяма война.

    забележка: От най малко месец в коментарите поствани във Факти казвам че Хората които желаят да напуснат Ливан трябва да го направят веднага заради наближаващата война с Израел и наближаващ Регионален Военен Конфликт в Близкият Изток.

    Коментиран от #24

  • 13 оня с коня

    16 0 Отговор
    Абсолютно безполезната за Държавата ни Йотова е решила да поизлъска Имиджа си като свика ПО СПЕШНОСТ Общо Събрание на ООН.Така и няма да осъзнае тая Неадекватна личност че това не е като Радев да Привика в Покоите си кандидатите за Премиер на Служ. Правителство.
  • 14 Петър

    3 1 Отговор
    Русия е агресор, а Израел е Дева Мария от Гваделупа? Такова мото изповядват "свободните" български медии.
  • 15 Бийк

    9 0 Отговор
    Точно пък тая рошава превтасала дъртa крава ще питат.
    Паразитите от оон и без това са нищоправци и нищо не зависи от тях
    Само стават да са рупор на пропагандите на УанабиСЕСЕСЕРЕ2.0 и чалмите
    И да перат мръсни през уж хуманитарни нпота
  • 16 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЙОТОВА, СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ Е":

    Слугинаж са и българските медии, нали?
  • 17 Асен

    1 2 Отговор
    Глобалната война започна с cov19. Какво винаги целите са икономически. Преди десетилетия е имало подобен процес на това което предстои (вкарали са насилствено част от имущество на хората в ТКЗС) Сега историята се повтаря с въвеждането на стоиността от труда и имуществото в цифровата държава, но организаторите този път ще обхванат целия свят. И тогава и сега обикновения човек само ще го уведомят ! Някой политици и религиозни водачи в бг и по света, за заслуги си въообразяват, че са се договорили за децата си да са изключение, но със сигурност историята доказва, че грешат !

    Коментиран от #22

  • 18 Сионизъм = Нацизъм

    4 4 Отговор
    Холокост досега не е имало но със сигурност ще има!!
  • 19 Елементарно

    2 2 Отговор
    Съвета за сигурност НЕ МОЖЕ да спре х@мериканския апетит за печалби - значи не може да спре войната около Израел! ( За будалята с ЛГБТ настройки - най-много се печели от оръжие, дрога, проституция и хазарт ...)

    Коментиран от #20

  • 20 Минчо

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Елементарно":

    Пропускаш религията ! Защо ?

    Коментиран от #27

  • 21 пери

    5 0 Отговор
    Добре, че Йотова се изказа какво трябвало да се направи. Никой нямаше да се сети.
  • 22 Кръчмаря

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Асен":

    Ела да ти сипем още една ракия маани ги тия изпраните мозъци, те са отекли вече в ка...
  • 23 Коня Солтуклиева

    2 0 Отговор
    "... дали Румен Радев ще свика Консултативен съвет за национална сигурност.."
    ... Ше го свика у ЦЕРН?
  • 24 !!!?

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "🍋🍊🇧🇬":

    Няма играчи в региона които да желаят "голяма война" !
  • 25 Тихо!

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Алексия":

    Хибридниците да не се обаждат! Няма да има вълна.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 хе хе

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Минчо":

    За комунизма ли говориш? Щото ти друга религия нямаш!
  • 28 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 0 Отговор
    ZA КАКВА ВОЙНА , БЪЛНУВА ТАZИ ВЕЩИЦА ............... ТОВА Е "ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ" ПРОТИВ ТЕРОРИZMA ................... ФАКТ !
  • 29 Оооо не

    3 1 Отговор
    ООН е разлагаща се вече и нелегитимна организация. Тя, каквото съсипа, съсипа. Смачка слабите, подпомогна силните. Трябва нов договор между държавите, но тоя нов договор не се харесва на досегашните "силни". Условията също няма да се харесат, затова има и такива войни. А войните едва започват
  • 30 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    Некой да му Обясни на Съществото, че сме във Последната Човешка Война! Хахаа
  • 31 Хаха

    2 1 Отговор
    "Светкавична реакция", ама за какво бе, како!? Да не би президент, служебен глаФчо, безкнижник, "атлантическото знаме" пееФски, кирчо/кокорчо, пасито, дори "русофила" коцето да са "осъдили" нахлуването на Израел в чужда държава, подобно на среднощните им изявления на 22.03.22 г.!? Или сега е "друга бира" и чакат не толкова "светкавични" инструкции от началството на Козяк...

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Цецка

    2 1 Отговор
    Усещате ли как се измести темата.Как забравихме за другата война която САЩ и НАТО губят.Създаване на нова война и всички погледи са изместени там.Почти в ефира не се чува дума за Украйна.Това обаче не пречи на украинките да живеят по хотелите на Златни пясъци където обикновен българин не може да стъпи.
  • 34 факт

    0 1 Отговор
    Докато в СС на ООН има държави като САЩ и Великобритания, които са постоянни членове с право на вето, мир в света няма да има. Ястребите разпалзват войни, не ги предотвратяват. Паразитите са научени да живеят нашироко на гърба на милиони бедни и отрудени хорица по целия свят. Те искат всички ценни ресурси за себе си, а това означава непрестанни войни в различни точки на земното кълбо. Държавите, които наистина искат да живят в мир, трябва да се обединят и да създадат нова международна организация без САЩ и Великобритания, които на практика се управляват от Израел.
  • 35 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хаха":

    КЪДЕ Е АЯТОЛАХА МИСТЪР КЕШ ............ ДА ZAЩИТИ ТЕРОРИСТИТЕ ........... ИЛИ САМО ПЛЯМПА ..........
  • 36 Анонимен

    0 0 Отговор
    Кутията на Пандора се отвори дистанционо с джис-мите .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол