3 Октомври, 2024 20:18 2 218 27

Жена почина след АГ-операция в Пловдив

  • починала-
  • аг операция-
  • пловдив

Не сме имали повод за съмнение – нито от изследванията, нито от състоянието на пациентката. Нищо не говореше за това, че нещата са се усложнили“, обяснява д-р Иван Главчев, акушер-гинеколог в пловдивската болница

Жена почина след АГ-операция в Пловдив - 1

Семейство от Пловдив е загубило своята близка след АГ-операция в пловдивска болница.

„Не можеш да влезеш с краката си, а да те изкарат в ковчег“, категорична е Петринка Кременарова. Тя още не може да повярва, че е загубила 44- годишната си дъщеря.

На Мария е направена операция за отстраняване на миомен възел в клиника в Пловдив.

„Разбрахме, че има някакъв проблем. На сестра ми ѝ бяха казали, че има някакъв хематом. Слагаха ѝ обезболяващи и антипиретици, но тя поддържаше температура през цялото време“, обяснява Гинка Петрова, сестра на починалата Мария.

44-годишната жена е изписана в недобро състояние, твърдят нейните роднини. Затова търсят отново д-р Иван Главчев, който е извършил операцията.

„Опита се да ѝ направи преглед. Тя обаче изкървя. Разнесе се зловонна миризма. Той много добре разбра, какво е направи“, категорична е Гинка Петрова пред БТВ.

Жената е приета отново в същата болница, но след това е прехвърлена в друга, където ѝ правят спешна операция и няколко дни се борят за живота на Мария. Но лекарите я губят.

„Болната е с тотален перитонит на базата на инфектирана стара кръв от хеморагия в коремната кухина. За съжаление източник на инфекцията се оказва, че е самата гинекологична операция“, обяснява проф. д-р Росен Димов, началник на Хирургично отделение.

Д-р Иван Главчев, който е извършил гинекологичната операция, изказа съболезнования на близките и заяви, че Мария е изписана от тяхната болница без проблеми.

„Няма никакви клинични данни за инфекция. Това се хваща, когато пациентът има оплаквания, а когато нямаш оплаквания – как да разбереш, какво се случва?! Не сме имали повод за съмнение – нито от изследванията, нито от състоянието на пациентката. Нищо не говореше за това, че нещата са се усложнили“, обяснява д-р Иван Главчев, акушер-гинеколог в пловдивската болница.

Роднините ще заведат дело.

„Ние знаем, че лекарските грешки са в земята. Моята дъщеря също е там. Оставила е дете в осми клас и друго по-малко дете. А мен ме почерниха“, отбелязва опечалената майка Петринка Кременарова.

Агенция „Медицински надзор“ вече проверява случая.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Джо

    11 29 Отговор
    Нема как. Случват се и такива работи. Лекарят не е бог. Ако съдиме секи лекар ше ви лекуват врачките. Затова корабните и авиокомпаниите имат защита при инциденти. Иначе всички ще фалират.

    Коментиран от #5, #7, #10

  • 2 🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

    21 0 Отговор
    Трагедия
  • 3 404

    30 4 Отговор
    Като знам какво е нивото на образованието и преподавателите и как се купуват дипломите нищо
    изненадващо
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 9999

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо Джо":

    Кρетен!
  • 6 Асд

    13 4 Отговор
    След даскалите дайте да захапем дофторите! Дига вейтинга, нали мисирки?
  • 7 В България Умишлено се предлага ......

    23 7 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо Джо":

    В България Умишлено се предлага ......Долнопробно Медицинско Образование и Медицинска Помощ!
  • 8 ПЕПИНО

    20 2 Отговор
    Главчевци са все главоци. Жалко за жената. Дали ще му се потърси отговорност???
  • 9 Един

    10 3 Отговор
    Убийци!Дано Господ ги накаже!
  • 10 мусцимол

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо Джо":

    Този бг,касапин е за месар не е за лекар.явно като всичко тук и той е некачествен.Това не е мозъчна операция,това е малко по сложно от вадене на апендикс!Много ниско ниво е на операторите в бг!Не знам защо ги боготворите.В Германия оператор НЕТИТУЛОВАН,ще направи перфектни срезове и така ще зашие,че няма да разбереш къде е операцията след време!Тук Майко мила....Некадърници и то навсякъде,дори в Пирогов!
  • 11 Съди ги! ..

    18 2 Отговор
    Съди ги! ..
    Пожелавам Ви Успех! - Дано Намериш Способни Юристи и съдии !

    Въпреки че аз съм Малко скептичен!

    Защото Долнопробните Прокурори и Съдии се позовават На долнопробните специалисти рожба на Долнопробното Министерство на Здравеопазването! Просто Образованието им е такова! - Долнопробно!

    На това се основово и НЗОК!

    А Там Нещата Са Още По- Долнопробни!
  • 12 Това е нормално за нашите болници

    15 3 Отговор
    Ако имаш късмет ще оживееш! Пълна трагедия!
  • 13 Тома

    8 4 Отговор
    Само боят ще управи бялата мафия
  • 14 напоследък става много страшно

    7 1 Отговор
    в русе скоро убиха един комшия с диабет правили му някаква лека операция и му замърсили раната …

    Коментиран от #19

  • 15 урсулчо

    3 1 Отговор
    Само като го видях как изглежда този лекар - никога не бих оставил такъв да ме оперира.
  • 16 бен Ходжа

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Агенция „Медицински надзор“ !":

    Както винаги ще има сбъркана колегиалност. Никой лекар няма да обвини колегите...и всичко ще е точно. Май при такива случаи трябва да се внасят лекари отвън, за да бъде обективно...но това е много сложно.

    Коментиран от #20

  • 17 РЕАЛИСТ

    14 2 Отговор
    Майка ми също влезе в Пловдив в болница за рутинна операция и излезе с краката напред. Грешка викат. Баща ми също влезе в Държавна болница в Пловдив и ме извикаха да го погребвам. Не почнат ли да вкарват доктори в затвора , така ще бъде . На Запад внимават, щото и затвор има и обезщетение за милиони.
  • 18 Закони, контрол и наказания!

    14 6 Отговор
    Бялата мафия е рожба на долнопробния ни капитализъм, който се отнася към човека и човешкото здраве като стока!
    Системата ни убива и преносно, и буквално!
    Алчността ще ни унищожи като народ, ако не направим, каквото трябва.
    35 години стигат!
  • 19 така е

    17 0 Отговор

    До коментар #14 от "напоследък става много страшно":

    Зачестяват случаите на вътреболнични инфекции след на пръв поглед безобидни хирургични интервенции. Явно хигиената в болниците е под всякаква критика. Достъпът до оперирани болни о външни лица трябва да бъде силно ограничен. При опериран човек трябва да се влиза с калцуни, маска и еднократна престилка. Правилата на антисептиката са тотално неглижирани, всеки си влиза в хирургиите както си иска. Следващата причина са лекарите, които превърнаха професията си в печатница за пари. Бог да прости младата жена. В съда близките няма да имат шанс, само ще потънат в разходи. Погледнете колко лекари и болници има осъдени в последните десетилетия. Масово изгубилите близките си губят и делата, в резултат на което стават длъжници на болници и лекари за десетски хиляди левови. Истината е, че нямаме правосъдие, нямаме здравеопазване, справедливост нямаме. И понеже мълчим и си мислим, че тези трагедии на другите се случват, ние ще сме следващите.

    Коментиран от #21

  • 20 РЕАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "бен Ходжа":

    Точно по тази причина не съдих болницата за смъртта на родителите си. И двамата си отидоха от лекарска грешка. Но гарван гарвану око не вади. Като ме питаха що не съдя тези некадърници, това отговарях.
  • 21 Така е

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "така е":

    Няма такъв народ - да се знаят причините за болестта, диагнозата да е ясна и да няма лечение, никой да не предлага решения, никой да не предприема нищо и да чака някой друг да оправи нещата. Не ревне ли бебето, няма да го нахранят! Време е за масово яростно реване, иначе ще е един по един, та до един и последният да хлопне кепенците.
  • 22 Хорейшио

    9 1 Отговор
    Такива дела в съда се решават от експертиза на вещи лица, а те ще са лекари също... Естествено, няма да натопят колега. Затова и няма осъден лекар. Лекарската етична колегия би могла поне да спре правата за някакъв кратък период, но също винаги е "пас"... Пълна безнаказано Ст. А после реват, че ги биели. Не одобрявам насилието, но какво им остава на отчаяните хора?

    Коментиран от #23

  • 23 така е

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хорейшио":

    Знаеш ли защо ги бият? Защото преди да убият близките им, хладнокръвно и категорично заявяват цената, която ще трябва да платят за убийството. Окото им не мигва за заявят, че ако не платят еди колко си хиляди за операция, няма да си мръднат пръстта. Без значение е, че болният е здравноосигурен, всичко, което не влиза директно в джоба им, не се брои. Затова близките се чувстват в моралното си право да накажат физически убиеца. Знаят, че по друг начин няма да могат. Живеем в уродливи времена, в които няма чест, морал, съчувствие, човещина, в центъра на всичко са парите, които обаче не ти дават гаранция, че ще оживееш или с тях ще успееш да заплатиш живота на най-близките си. Така нито бедните, нито богатите, са защитени от липсата на човечност.
  • 24 Винкело

    4 0 Отговор
    Гледам оня ден - събират 10 хиляди евро за момиченце от Генерал Тошево. Образували му се някакви кисти под челюстта и под мишниците. Махнали ги веднъж, махнали ги втори път... НАШИТЕ лекари вдигнали рамене - не знаем какво е. Къде, къде... ами в Турция - само за диагностика. И пак оня ден - други притиснати хора събират пари за операция в... Кипър. Кипър бе! Кипър...
  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Същото бе и с ковид,но на страха очите са големи,а и вие бързо забравяте какво сте вечеряли днес!ОТ лечението умираха ,ковидясалите по болници!тези ,които останаха тихичко в къщи оцеляха!
  • 26 ФАКТИ

    1 0 Отговор
    НЕ СИ Е ПЛАТИЛА НА ГРОБАРИТЕ.
  • 27 ВАРНА

    0 0 Отговор
    ХИТ ВЪВ ВАРНЕНСКИТЕ БОЛНИЦИ СА КРЕМАТОРИУМИТЕ.РЕКШАМИТЕ ГЪРМЯТ.ЧАСТНИТЕ ЛИНЕЙКИ СА НА ОПАШКИ.БИЗНЕСА ВЪРВИ НА УРА.ДОБРИТЕ ЛЕКАРИ СА ПРОГОНЕНИ В СОФИЯ ПЛЕВЕН И БУРГАС.МАФИЯТА ЦАРУВА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове