6 Октомври, 2024 12:04 1 095 60

PR експерти: Почти я няма предизборната кампания

  • pr експерти-
  • диана дамянова-
  • нидал алгафари-
  • доц. александър христов-
  • избори-
  • парламент-
  • партии-
  • българия

В тази ситуация, в която са в момента партиите няма успешна формула за PR

PR експерти: Почти я няма предизборната кампания - 1
Снимка: бТВ

Първата седмица от началото на предизборната кампания мина. Стигат ли посланията на партиите до избирателите и как формациите се борят за гласове?

PR експертите Диана Дамянова, Нидал Алгафари и доц. Александър Христов коментираха, че кампанията е вяла, почти я няма, а партиите разчитат по-скоро на твърди ядра.

"Тази кампания прилича на България от 70-те. Садят се дръвчета, подписват се лидера, за да гарантира нещо. Тази кампания дори анархист, който ще отиде в парламента, за да не се създаде правителство. Всичко това отново ще доведе до ниска избирателна активност. Така ще може би ще продължава“, каза Дамянова.

"В тази ситуация, в която са в момента партиите няма успешна формула за PR, защото достатъчно си постлаха едни към други, че им трябват много избори, които да поизмият това, което си го казаха. Направиха. Това, че се арестуваха един друг. Това, че се обвиниха в кражби. Всички в купом трябва да решат по някакъв начин как да започнат да се извиняват на избирателите“, смята Нидал Алгафари.

"Политиците не се обръщат към хората, те говорят помежду си. Те дори не казват какво смятат да направят или са направили. Всъщност мъчанието би било прекрасно, ако зад него стои някакво прегрупиране. Шансове за правителство има, но нищожни. Идеи няма освен ако не се появят до 27 октомври. Може да очакваме трудни разговори между политическите сили и трудно съставяна на кабинет“, коментира доц. Александър Христов в ефира на bTV.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    11 9 Отговор
    Е, как ще няма! Господин два пръста чело, Ганьо Мирчев, напоследък го раздава новия морски сесантчик на ДайБългария. След като малката шехерезада се покри, той активно е поел щафетата от него. Даже очаквам скоро време и той да прави десант в нечии имоти!

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бързо и евтино

    13 6 Отговор
    Много ми е чудно за какво са тези избори ( и не само тези , ами и всички предишни от поне 20 г.) , най добре е от Козяк № 16 направо да изпратят списък с одобрени от тях кандидати за депутати и МС и ... готово . Пак ще стане каквото те искат , обаче мнооого по евтино .

    Коментиран от #7

  • 4 Мислуим

    8 8 Отговор
    Дека Израждане резко ще дръпнат в проценти и ше стане интересно

    Коментиран от #42

  • 5 Такива "експерти"....

    7 1 Отговор
    Еле па жълтото.....
  • 6 няма ама има

    17 0 Отговор
    То предизборна кампания може да няма,но дегенерати да плещят по услужливите медии, винаги ще се намерят!
  • 7 Козяк

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "бързо и евтино":

    И ако е евтино, ние от къде ще прибираме дивиденти. Не става така, ето миналия месец дръпнахте 10 милиарда заем. От тях Галя смята да прибере поне три милиарда..

    Коментиран от #25

  • 8 или в брой , или - бой

    9 1 Отговор
    Ми няма я , нямааа /кампанията/ , щото ни омръзна да слушаме едни и същи лъжи /вече +- 4 години/ . По хубаво , че я няма , щото иначе може и бой да има .
  • 9 хе хе

    18 1 Отговор
    Колко от вас си спомнят как дойде на власт никому неизвестната партия ГЕРБ?
    На Балотаж межди ДПС и новопоявилата се ГЕРБ хората трябваше да избират между Ахмед Доган и Бойко Борисов. Няколко дни преди това на пияна глава Доган изказа култовото "Аз раздавам порциите в тая държава. Всичко минава през мен...."

    ВСИЧКИ които ви облъчват, че избирателната активност ще е ниска и няма смисъл да гласувате работят за купувачите на гласове. Какво значи PR експерт? Това е експерт по връзки с обществеността НА КОЙТО МУ СЕ ПЛАЩА да говори в полза на нещо и срещу друго!

    ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ за да пратим купувачите на гласове там където им е мястото - на дивана пред телевизора.
  • 10 къде потъват тези пари

    3 2 Отговор
    “Дупката” в държавния бюджет ударно се увеличава
    Повишени пенсии и бюджетни заплати, както и еднократни помощи и плащания по дълга изпразниха хазната през септември

    Рязък скок на бюджетния дефицит през септември отчете финансовото министерство. Сметките на държавата вече са на червено с 2,8 млрд. лв. или 1,4 % от прогнозния БВП. Месец преди това дефицитът бе 1.67 млрд. лв.

    Тепърва обаче дупката в хазната ще се разширява, тъй като бюджетът тази година е разчетен с 6.2 млрд. лв. дефицит, което е 3% от прогнозния БВП.

    Причината за скока на дефицита е изпреварващото нарастване на разходите - основно социалните (пенсии, помощи и обезщетения), както и разходите за персонал след повишението на заплатите в редица бюджетни организации, посочват от МФ. Освен това през септември бяха извършени и разходи по обслужване на държавния дълг, включително плащания за лихви в размер на 400 млн. лв. Други 300 млн. лв. са разходвани за еднократни помощи на семействата с деца от първи до четвърти и осми клас за новата учебна година, за целеви помощи за отоплителния сезон, както плащания по Закона за личната помощ.
  • 11 активен потребител

    12 2 Отговор
    Нямало кампания ,а?! Ми ,като отидете в "Плод-зеленчука" и видите , че цялата стока е изгнила и за нищо не става , колкото и да ви убеждава зарзаватчията да си купите нещо , няма да си купите , нали?

    Коментиран от #12

  • 12 за нас милярдите

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "активен потребител":

    за вас лихвите
  • 13 дсока

    17 5 Отговор
    На тоя калпавия Нидал Алгафари сина му е в банда ГЕРБ, а сега познаите дали където седне и стане тоя паразит не хвали крадците от ГЕРБ за да може сина му да лапа по 20 хиляди лева на месец. Без един ден трудов стаж без да разбира от нищо, стои в парламента и натиска копчето както му кажат и баща му много харесва крадците от ГЕРБ. Кога ще ги заритаме? Кога ще изядат тоягите? Нидал ще ми определя в България кое е добро и кое лошо? Слава Богу може на изборите да бъдат изгонени разбойниците на ГЕРБ.
  • 14 ббрр

    12 2 Отговор
    Ако отида да гласувам, то е ще ПРОТИВ създаване на Правителство.
    Я да ни го обяснят тези пропагандатори, а не да ни манипулират, че единствените кадърни са тези дето 15 години обезлюдяват България и а мародерят.

    Коментиран от #17, #20

  • 15 българин

    8 0 Отговор
    То какво има, държава ли, политици ли, народ ли, та и избори да има, пък и кампания, каква кампания като всички са на една ясла и се управляват с един и същи прикаZ, да се дърлят, чуруликайки едно и също и на тях им омръзна папагалщината, а и на нас словоблудствата, брътвежите и лъжите им. С кампания и без кампания Zадкулисието ще наложи волята си, докато робската рая търпи и трае национални предатели да ограбват и унищожават България.
  • 16 Добре де

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "име":

    Този Алгафари не участваше ли в просташкото предаване "КуКу"?
    Винаги изразява мнение, че глупостите и простотията са демокрация.
    Опростачването на България е в пълен ход.
  • 17 така е

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "ббрр":

    120 милиона лева ще платим аз и ти за поредните извънредни парламентарни избори в България. Вторите за тази година. Колко въздушни линейки можехме да купим с 240 милиона лева тази година?

    ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ

    Коментиран от #41

  • 18 Коня Солтуклиева

    2 1 Отговор
    Но пък сеира е голям! :))
  • 19 българка

    2 1 Отговор
    От 27.09 до 27.10.2024 г. - цял месец за размисъл, даден на тези които искат да мислят и месец за купуване на гласове от престъпни групировки, маскирани като партии. Кой ще победи - тези които вземат разумно решение или тези които готвят нови престъпления срещу държавата и народа?
  • 20 не бива

    2 9 Отговор

    До коментар #14 от "ббрр":

    Не бива да се гласува, това увеличава активността и лъжливо симулира по-голяма подкрепа за политическите престъпници от реално купената и придобита с други мръсни прийоми.

    Коментиран от #27

  • 21 ДДПП

    10 0 Отговор
    Всички пазарени и зависими от "момчето" изпълзяха на светло
  • 22 Скука

    5 0 Отговор
    в студиата .
  • 23 Само Ибряма ли купува вот?

    6 0 Отговор
    Предизборно. Другите какво правят?
  • 24 Кресна

    4 2 Отговор
    Как да нямапредизборна агитация.Всички играят за възраждане.Е сега са затворили в неделя бул.Т.Александров в София за да се проведе маратон" Възраждане организиран" от общ.Възраждане уж.Чиста скъпо платениа пропаганда.А тази община се държи от П.П.
  • 25 Ангел

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Козяк":

    Е да друго си е при митрофанова....

    Коментиран от #30

  • 26 Има....

    3 1 Отговор
    Предизборна кампания, макар и малка, но я има, основно Шиши движи нещата, завъртяха се арести, в капана първи падна Джиджи Ибрямов, и Биршен ханъм се поду от глад, почетния председател в знак на несъгласие с новите методи на предизборни атаки на феномена обяви жадна стачка, а баце се н@.@.К@ в зайчарника от страх, чудейки се кога ще потъне в предизборният водовъртеж.

    Коментиран от #44

  • 27 мммммм

    0 7 Отговор

    До коментар #20 от "не бива":

    Това е решението.Да не гласуваме.
    Чисто и просто, да опровергаеме Ментата, че и 5% да гласуваме, нямало значение, те мафиотите щели пак да ни управляват.Тези, дето през живота си не са управлявали и построили нищо с принадена стойност, винаги на загуба с МИЛИАРДИ.

    Коментиран от #28

  • 28 интересно

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "мммммм":

    Като не гласуваш, значи си съгласен да те управлява който и да е. За какво си губиш времето да коментираш по форумите?
  • 29 оня с коня

    4 3 Отговор
    Предизборни Кампании правят Партиите- двойкаджии с надежда да примлекат някой неариентиран.Бат Бойко НЕ СЕ ЗЕНИМАВА с подобни глупости - той просто печели БЕЗОТКАЗНО защото има НАС - Верните си фенове за гърба си,които дори и Камъни да валят от Небето ще отидат под строй до Урните!

    Коментиран от #37

  • 30 Хмм

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Ангел":

    Кат не те кефи, бегай на фронта в укринско
  • 31 хе хе

    1 1 Отговор
    България се срина на 43-то място по икономическа свобода
    Няма да станем богати с пробит бюджет, корупция навсякъде и неработеща Темида, предупреждава ИПИ

    Преди десетина години България влезе във великолепната двайсеторка на най-свободните икономики в света. Класацията се прави всяка година от канадския институт "Фрейзър", като се оценяват най-различни групи критерии - от данъчно-осигурително бреме и инфлация до достъп до кредити и ефективност на съдебната система. В последното издание страната ни е изпаднала на 43-то място.

    По този повод Институтът за пазарна икономика публикува анализ за причините за срива. От ИПИ припомнят, че държавите, които са напред в ранглистата по икономическа свобода, са и сред най-богатите на планетата, а онези, които са на дъното, са сред най-бедните.

    Оценките по различните критерии показват, че съдебната система дърпа България надолу като воденичен камък.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мнение

    3 1 Отговор
    Абе на тази Пеевска бабичка мъжът й бере душа блъснат от наркоман, тя ходи по студиата. Алгафари го е закъсал с кокаинозависими роднини и разпространение, ама и той по студиата. Мислете му как ще горят "политици", "магистрати", "бизнесмени" и т.н. скоро по улицата, до като им ошушкват домовете. Всичко ще върнат на народа с лихвите
  • 34 Българка

    5 1 Отговор
    Хора, време е да накажем мафията ГЕРБ-ДПС и прокситата им. Единствено масовото гласуване може да минимизира купени, основно от Д.Пеевски и ГЕРБ вот. И питам защо все още ням,а официално изявление от МВР какви мерки са взели срещу престъпниците-търговци на гласове, които са оповестени не само с прякори, но и с три имена от Ивайло Мирчев и българските елфо. Да разбираме ли, че МВР е превзето от Шиши? Защото се атакуват опонентите му, а за поменика на дилърите му има оглушителна тишина ........
  • 35 ТаУмВзе

    1 2 Отговор
    При купено редени уж изборчета как да е! То нема и матрял да шава на територията, пък камо ли да гласува за Същите.
  • 36 Хасковски каунь

    2 1 Отговор
    Обаче има сеир, шоу
  • 37 Дурхан

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "оня с коня":

    Искате през 2024 г България да бъде управлявана от бившите мутри Борисов и Пеевски ??! Добре ..за нас турците не е проблем ..ние си само си искаме нашите 30 депутата
  • 38 Ачкьопек пиар

    1 1 Отговор
    Гладни са Нека им подхвърлят малко пържолки или дюнер халал
  • 39 Българин

    2 2 Отговор
    Каква предизборна кампания?!? Кой може да ни убеди да гласуваме за кирчо и мустака? Хора отлично знаят, че тука могат да управляват само Пеевски с Бойко! Всички други са палячовци и това се доказа многократно!
  • 40 Нема пари за ПР експерти

    2 0 Отговор
    Мъка в гилдията!
  • 41 Дурхан

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "така е":

    А като не правехме избори купувахме ли въздушни линейки ?!? Изборите са добре за народа и лошо за бизнесмени и политици ...те харчат пари а народа печели пари - комисии за избори , почерпки , опрощаване на дългове от кръчмари и магазинчета ..все положителен ефект върху икономиката

    Коментиран от #45

  • 42 Ще дръпнат...

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мислуим":

    Ще дръпнат Боко за пискуня.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Моряка

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Има....":

    Шиши и да движи нещата и да не движи,вече е обречен.Сам си го направи,от свинска алчност.Борбата е безмилостно жестока и не вярвам Доган да падне победен.Най вероятно картонената къщичка на Шиши да се разпадне,защото вътре няма идеология.
  • 45 така е

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Дурхан":

    Сега даваме пари за изборите вместо за въздушни линейки.
    Изтича и гаранцията на машините. Ще купуваме ли нови машини и кой ще ги плати?
  • 46 Напразно похарчени пари

    0 1 Отговор
    Поредните избори за партии без програма и цел. Изберете ни, пък ще видим
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 хе хе

    3 0 Отговор
    9 юли 2020 е светла дата в българската история. Ще бъде запомнен с две неща.

    Сутринта третото правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов обяви, че България официално влиза в чакалнята на Еврозоната - последната значима стъпка за пълното присъединяване на България към Европейския съюз.

    След обяда лицето изпълняващо длъжността български президент излезе на прозореца и извика "Мутри вън. Да си върнем България!" ... и я върна на мутрите.

    Дано да живеете сега добре, защото скоро промяна няма да има.
  • 49 ххххххааффф

    0 2 Отговор
    Не гласуваме.Автоматично спечелилите с купения и корпоративен вот стават нелитимни в ЕС и Света.Политическата с-ма- олее, искат да кажат мафиотската система.
    Иии..стават легитимни само за мафията в България.

    Коментиран от #50

  • 50 хе хе

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "ххххххааффф":

    Според БГ законодателството няма минимален праг за легитимност на изборите.

    Ако не гласувате, придавате тежест на купените гласове и ще ви управлява Шиши. А защо не и Шиши президент!
  • 51 Народ от овце

    5 1 Отговор
    За какво им е предизборна кампания, след като изборите се определят от гласуващите по поръчка. Останалите 70% от народа спят зимен сън от който никога няма да се събудят - нямало за кого да гласуват или път нямало смисъл. А после са много "учудени" когато ГЕРБ и ДПС пак на първите места ... Ами техните избиратели гласуват, а вие ги "наказвате" като не гласувате. Абе, народ от овце!
  • 52 Бибиян

    1 0 Отговор
    Омреа гладни и теа! Че земеме да насабереме средства да ги подхраниме,че може да требат занапреде!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Гост

    2 1 Отговор
    Кой му дреме за предизборни кампании бе, госпожа? Българинът е продажен и прост и не му трябват предизборни кампании, а 50-100 лв да се наяде и напие за 2-3 часа. И шишо бакшишо, от новото депесе, и ортака му бою се грижат за това
  • 57 Няма кинти

    0 0 Отговор
    Няма, защото всички са затънали до гушата, сещате се в какво😂, не смеят да се появят пред избирателите, защото и сами не си вярват на това, което обещават! Затова хора мислете преди да си пуснете бюлетината, иначе ни чака от същото, но много повече!😂
  • 58 Закрийте НСО

    1 0 Отговор
    Политиците да ходят на работа с метрото, което Борисов им построи.
    Само така ще преборим корупцията.
  • 59 Много експерт много нещо

    0 1 Отговор
    За каква изборна кампания говорят тия пишман експерти при липса на избор
  • 60 ХА ХА ХА ХА

    0 1 Отговор
    ЗА МАФИЯТА КАМПАНИИТЕ НЕ ВАЖАТ.ТЕ ТЕХНИЧЕСКИ ПЕЧЕЛЯТ. НИЕ ШАРАНИТЕ ХОДИМ ПО УРНИТЕ ЗА ФОН.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове