8 Октомври, 2024 15:03 1 418 18

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Процедурата по свалянето на имунитетите на Ибрямов не беше спазена (ВИДЕО)

  • димитър-
  • стоянов-
  • джейхан-
  • ибрямов-
  • арест-
  • пари-
  • белязани-
  • съд

Смятам, че досъдебното производство е опорочено на процедурно ниво от самото начало, казва журналистът

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Процедурата по свалянето на имунитетите на Ибрямов не беше спазена (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

По ареста на Джейхан Ибрямов има размисли. Ако чакаме да предизвикаме размисли с тези декларирани становища, то размисли има още преди да бъдат декларирани. Аз също съм на мнение - без да съм юрист от кариерата, че там процедурата по свалянето на имунитетите, защото са два, не беше спазена по начина, по който е замислена според законодателя. Процедура беше опорочена, по мое мнение. Разбира се, това е моята гледна точка. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът Димитър Стоянов от сайта „Бивол“.

„Смятам, че досъдебното производство е опорочено на процедурно ниво от самото начало. Органите на реда предприеха действия, на които нямаха право. След това и личността на свидетеля, който е дал белязаните пари, както и самият факт, че има белязани пари, ни навеждат на мисълта, че това е една на операция срещу лице с имунитет, но преди имунитетът му да бъде свален. Това означава, че, когато дойде момент това дело да бъде разгледана в съдебна фаза, с най-голяма вероятност тези доказателства няма да бъдат приети от съда за годни такива. Всичко върви по един добре познат сценарий, в който КПК и прокуратурата се борят за водеща позиция по време на гледането на мярката за задържане. Това сме го гледали много пъти. Подобни сценарии са разигравани. Когато премине гледането на мерките за неотклонение и започне делото по същество, онези, които поддържат обвинението, се провалят. И накрая ние – данъкоплатците, плащаме пред Европейския съд по правата на човека и то напълно основателно“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    Гледам си ръката, имам един пръст хем равно отдалечен от другите, хем максимално приближен до тях ‼️
    / жокер требе ли на политиците/

    Коментиран от #3

  • 2 Разкритие

    8 10 Отговор
    Още един документ от пощенската кутия на Евгени Зoбнин:
    Този документ е поредното доказателство, че както българското управление тогава, в лицето на ГЕРБ, така и БTГ, са контролирани от Русия!
    Виждаме доказателство за конспирация и уговорки между руските и саудитските кандидати в търга на БTГ, което е нарушение на регламента и съответно неспазване на закона защита на конкуренцията. Не че Бойко Борисов тогава не казваше “че се водели тежки преговори”, но сега имаме и доказателство за това.
    Този документ показва нещо, което нямахме черно на бяло досега - как руснята пише кореспонденцията на българите до Apkaд и как Apkaд и TМK (руската компания за производство на тръби) са в контакт и се уговарят. Закони и регламенти тука не важат за никого.
    За пореден път виждаме как руснята бърза и иска потока готов до 2020. Ако не беше Koвид сигурно щяха да нападнат Украйна и по-рано.
  • 3 Teтя Myтpoфaнoвa

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Копейка, сбърка статията ли ? Случва се, но тоя няма да го таксувам!
  • 4 Копейкин е бастун на Бойко

    10 9 Отговор
    Защо само на костя късото публикациите са със забранени коментари ?
    Да не би патерицата на ГЕРБ, Копейкин да се страхува от гласа на народа ?
  • 5 Роден в НРБ

    7 6 Отговор
    тоя псевдо журналист защо не е в затвора за случката с пистолета?
  • 6 Град Симитли

    4 2 Отговор
    Митьо Пищова II
    Буквално
  • 7 Голям и мазен за НАТО,ЕС и САЩ и украйна

    8 10 Отговор
    този аутист е журналист колкото и Асан Генов фаянсаджията. Аре у лево.
  • 8 Ддд

    6 6 Отговор
    Всички слуги на Прокопиев са се метнали да защитават Ибрямов. Това ако не е съмнително, здраве му кажи!
  • 9 Перо

    8 3 Отговор
    Най-голямата организирана престъпност е в НС! Сега всички взимат мерки, установен и доказан престъпник да не влезе в затвора! Мафията си има държава!
  • 10 дядото

    6 3 Отговор
    някъде бях чел- демокрацията е най-езуитската форма на диктатура на финансовия капитал.

    Коментиран от #16

  • 11 хихи

    6 2 Отговор
    е как да го хванат, като няма следствени мероприятия, а ако му се поиска имунитетът, той няма да извърши престъпление...
    в българската политика е принципът Пари-Политика-Пари(прим) т.е. Перпетум мобиле...
  • 12 Коя Процедура в България се Спазва?

    7 1 Отговор
    Коя Процедура в България се Спазва?

    Ако погледнем Закона!.....

    Нито Една!

    Направете си Изводи!
  • 13 Фермата

    4 1 Отговор
    Пееффландия налага правото на бухалката.Сглобката се сглоби със щракване и с културата на долнопробна чалга.
  • 14 Наивник на средна възраст

    8 1 Отговор
    Плащаме ние,а магистратите си правят каквото искат заради въведения функционален имунитет на същите. Много пъти съм го коментирал - такова чудо в евроатлантически насочените страни няма.Не е нормално и няма как,и на този журналист това да е убягнало.Да не носиш отговорност за служебните си действия докато си на тази работа и след като престанеш да бъдеш,по мое мнение,вероятно е най-малкото нереално и представлява дискриминация към гражданското общество и общественият начин на живот.Най-жалкото в този случай,че самите магистрати държат да са безоотговорни - сигурно защото са светци по рождение за разлика от нас,а говоренето от тях за чест и достойство на системата,в която работят е най-малкото възмутително и много смешно при наличието на този имунитет.....Всичко това е много жалко......и подхожда на жалки хорица....обичащи много повече материалното,отколкото идеализма....
  • 15 Бърборко

    3 3 Отговор
    От самото начало се е знаело че цялото разследване е опорочено и незаконно и няма да издържи във съда. Работата на прокуратурата, съда във момента и председателя на парламента е по някаква знайна за тях и незнайна за нас причина е да извадят Ибрямов временно от надпреварата за парламент.
  • 16 Незнаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "дядото":

    Сигурно не си бил с очилата,когато си чел...
  • 17 Майорс

    4 0 Отговор
    Ало Стоянов , дай да го оставим да си прави каквото си иска , а обикновените хора “ вълци “ ги яли!
  • 18 Ново начало

    0 0 Отговор
    По системата на криво ( правосъдието ) направлявано от Шиши феномена моментално могат да бъдат със свален имунитет и прибрани за 72 часа Чекмежян от Банкята и самия себе си Феномен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове