10 Октомври, 2024 23:13 857 4

Важните новини във ФАКТИ на 10.10.2024 г.

  • доган-
  • минимална работна заплата-
  • веселин вучков-
  • емилия милчева-
  • задържан-
  • требич-
  • атанаска дишева-
  • красимир каракачанов-
  • итн-
  • кристиан вигенин-
  • атанас илков-
  • мюмюн искендер-
  • земеделие-
  • кирил петков-
  • проф. иво христов-
  • бой-
  • гюнай сефер-
  • загинала-
  • екатерина захариева-
  • костадин костадинов

Позиция на "Алианс за права и свободи"

Важните новини във ФАКТИ на 10.10.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Доган подкрепи ПП-ДБ по казуса "Борислав Сарафов"

"Ние, депутатите от Автентичното ДПС на Доган, категорично подкрепяме искането на колегите ни от ПГ на ППДБ да бъде поискано тълкуване на КС относно § 23, ал. 2 от ПЗР на Конституцията на Република България".

Съюзът за стопанска инициатива е против увеличаването на минималната работна заплата

Съюзът за стопанска инициатива - една от работодателските организации в страната - излезе със становище против предложението на служебното правителство размерът на минималната работна заплата от 1 януари идната година да стане 1077 лева, защото това според тази организация крие сериозни рискове за икономиката.

Иван Костов: Има възможности за коалиция и правителство

Бившият премиер Иван Костов дари личния си архив от документи на Държавна агенция "Архиви". Те съдържат ценна информация за историята на българския преход, тъй като в институциите липсват документи от 90-те години.

Проф. Веселин Вучков: Ще бъде грешка, ако този ВСС избере нов главен прокурор

Номинацията на Борислав Сарафов за нов главен прокурор е очаквана. Струва ми се обаче, че Висшият съдебен съвет (ВСС) допуска грешка в обществен аспект, тъй като, както всички знаем, този ВСС се ползва с изключително ниско доверие в обществото. Това заяви бившият вътрешен министър проф. Веселин Вучков в предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Емилия Милчева: Проблемът с контролирания вот е по-голям, отколкото с купения

Генезисът на купуването и продаването на гласове се крие във всички нерешени проблеми на България, а те са няколко и МВР не може да се справи с това, защото "лекува" последствията.

Общински съветник от Пазарджик е задържан за купуване на гласове

За 72 часа е задържан общинският съветник Сашо Ангелов от Пазарджик, потвърдиха за БНР отлично информирани източници.

Моторист загина при катастрофа на кръстовището за с. Требич

Моторист е загинал при катастрофа на разклона на Околовръстното шосе при с. Требич.

По първоначални данни водачът на мотора е минал на червен светофар в посока от с. Требич към с. Мировяне и е бил блъснат от кола.

Моторът е с пловдивска регистрация. По данни на очевидци каската на водача не е била закопчана и е изхвърчала при самия удар.

На място са линейки и полиция, движението е затруднено.

Атанаска Дишева от ВСС пита Борислав Сарафов за завладяната съдебна система

За мен не беше изненада номинацията на Борислав Сарафов за нов главен прокурор. На практика името му беше единственото, което се коментираше за единствен кандидат. Въпросът за завладяната съдебна система стои непрекъснато със страшна сила. Аз ще задам този въпрос на г-н Сарафов в процедурата по неговото изслушване.

Каракачанов: Учител издевателства над ученик, защото не е бил съгласен в час да се говори за Истанбулската конвенция

За голям скандал, който от МОН или прикриват, или неглижират, сигнализира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Става въпрос за ученик от Националната природо-математическа гимназия, който е отличник и участник в олимпиади по математика. Росен Александров е принуден да повтаря 9 клас след множество двойки по география – при положение че става дума за отличник с шестици по всички останали предмети, с изключение на петиците по български език и физика.

Всичко това е прекрасно, докато учителят по география Даниел Христов не започва да изнася беседи за Истанбулската конвенция в час по география. Росен, очевидно подразнен от това, че темата няма нищо общо с предмета, се противопоставя и това води до началото на продължителен и целенасочен тормоз от страна на преподавателя. Именно така се стига до писането на двойки и оставянето на поправителен на един иначе доказано отличен и отговорен ученик.

За тази ситуация лидерът на ВМРО беше уведомен от родителите на момчето.

Оказва се, че не само, че ръководството на НПМГ, но и МОН знаят за случая и не предприемат никакви мерки. Днес изтича и срокът, в който проф. Галин Цоков трябва да се произнесе по жалбите на родителите и да поправи тази несправедливост – един отличен ученик, да бъде оставен да повтаря 9 клас, защото по напълно обективни причини си е потърсил правата пред преподавателя по география Даниел Христов.

В цялата работа има и още скандални неща. Учителят Даниел Христов е назначен да преподава предмета география, който няма нищо общо с Истанбулската конвенция. Самата конвенция е обявена за противоконституционна от най-висшия съдебен орган в държавата – Конституционният съд (Реш. N13/27.07.2018 г.). На този човек държавата плаща не да прави пропаганда за незаконосъобразен про-ЛГБТИ+ документ, а да преподава предмета география. Пропагандата на ЛГБТИ+ е забранена в българските училища със закон. Но и това не е всичко.

Учителят Даниел Христов завежда дело за клевета срещу майката на тормозения от него ученик Росен Александров, заради подадени множество жалби срещу него. Това дело е решено от съда в полза на майката. Но и това не е достатъчно за ръководството на НПМГ и МОН да отсъдят справедливо и да защитят един отличен ученик от издевателствата на отмъстителен преподавател.

И само още един щрих – има данни, че лицето Даниел Христов е бил принуден да напусне предишната си работа в НГДЕК, поради упорити слухове за опитите му да склони момчета-ученици в тази гимназия към сексуални контакти с него.

Ето защо ние от ВМРО искаме да дадем гласност на тази история. Няма значение колко пъти ще ни осъждат за принципите и позициите ни от съда и колко джендър-мафията ще ни репресира и преследва по всички институции, в които е пуснала пипалата си.

В България няма място за ЛГБТИ+ извращения. Децата ни трябва и ще отстояват възгледите си, независимо от Вашите репресии.

Пускаме и отворено писмо до министъра на образованието Галин Цоков с настояване за взимане на спешно и справедливо решение по казуса. Надяваме се реалният виновник да бъде наказан, а не едно момче с отлични резултати и остър ум, което може само да прослави България за в бъдеще. Ако не го прогонят удобно настанилите се ЛГБТИ+ проксита по цялата верига на образователната система в България.

ИТН: Ако "Мариците" бъдат затворени, България може да трябва да мине на режим на тока през зимата

Затворят ли "Мариците", зимата ще има режим на тока

Кристиан Вигенин: Искаме данъчна справедливост и нов данък за свръхбогатите

Искаме данъчна справедливост и нов данък за свръхбогатите. Това каза в Страсбург евродепутатът Кристиан Вигенин.

Илков за Шенген: Няма изискване, което да не сме изпълнили

"Получихме изключително сериозна подкрепа за пълноправното членство в Шенген. Няма изискване към нас, което да не сме изпълнили". Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков пред журналисти в Люксембург, където участва в заседание на Съвета на ЕС, съобщи БТА.

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер остава под домашен арест

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "домашен арест" на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер, наложена преди това от Окръжния съд в Хасково.

Според прокуратурата кметът, синът му Али Али и Байрям Иляз са действали като организирана престъпна група, а обвинението визира документни и данъчни престъпления, пране на пари, подкуп, неправомерно придобиване на средства от европейските земеделски фондове.

Спрямо Байрям Иляз мярката също остава "домашен арест“, а за Али Али съдът ще се произнесе на следващо заседание, тъй като днес адвокатът му не се яви по здравословни причини.

След заседанието наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев посочи, че разследването продължава и тепърва предстои прецизиране на обвиненията спрямо всеки един участник в групата.

Също в зависимост от събраните доказателства ще се преценява дали да се поиска отстраняването на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер от длъжност.

След срещата в МФ: Средствата по украинската помощ ще бъдат изплатени до края на ноември

Средствата по украинската помощ ще бъдат изплатени до края на ноември. Остатъкът от 125 млн. лева по "украинската помощ" ще бъде разплатен към фермерите до края на ноември.

Кирил Петков: Мафията не спи!

Ако си останете вкъщи и си почивате, знайте, че мафията не си почива и не спи. Отново сме свидетели на състезание с един кон за главния прокурор на България – една от най-важните длъжности. Номинацията бе направена от Висш съдебен съвет (ВСС) с изтекъл мандат. Отново има само един кандидат, а министърът на правосъдието, който беше всъщност заместник на г-н Сарафов до неотдавна, явно реши да му удари едно рамо и да не направи номинация.

Проф. Иво Христов: Под тази политическа пяна се развиват драматични процеси, някои политици ги използват за страх

Защо хората трябва да гласуват? Всяко действие трябва да има цел. Не може да участвате в действие, от което нямате полза. Българският среден избирател не вижда никаква полза. Заслужаваш скотския живот, който водиш, защото ти не си способен на нищо друго.

Две ученички се биха в Златица, едната е пострадала

Момичета се сбиха, докато чакат училищен автобус, съобщиха от полицията.

Сигналът е подаден в сряда от директора на училище в Златица. Момичетата са се сбили, докато чакали училищния автобус.

Полицаите установили пострадалото 14-годишно момиче без видими следи от насилие.

В снетото ѝ сведение в присъствието на родител непълнолетната посочила, че ѝ е бил нанесен побой от 15-годишно момиче. От втората непълнолетна девойка също е снето сведение в присъствието на родител и училищен психолог. На нея и на нейния баща са съставени предупредителни протоколи.

В днешния ден в районното управление е постъпила информация от лечебно заведение, че пострадалото момиче е настанено с комоцио.

Почина бивш депутат от ДПС

На 10-ти октомври 2024 г. в Дулово е починал бившият депутат от ДПС Гюнай Хасан Сефер.

Пешеходка загина, шофьор е с опасност за живота при катастрофа в София

Пешеходка е загинала при катастрофа в София.

ЕП ще изслуша Екатерина Захариева на 5 ноември

Екатерина Захариева, българският кандидат за еврокомисар, ще бъде изслушана от комисията на Европейския парламент по индустрия, изследвания и енергетика на 5 ноември.

Това се посочва в графика за предстоящите изслушвания на кандидатите за еврокомисари, разпространен днес от ЕП, съобщи БТА.

По-рано говорители на ЕП уточниха, че всяко изслушване ще продължи по три часа. Предвижда се първоначалното одобрение на кандидатите да бъде с мнозинството от гласовете в изпитните комисии, а в случай, че не се постигне необходимата подкрепа, евродепутатите имат право да зададат допълнителни писмени въпроси и да насрочат повторно изслушване от час и половина.

Захариева беше предложена от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен за еврокомисар по стартиращите предприятия, науката и иновациите. Изслушванията на останалите кандидати за еврокомисари ще се състоят от 4 до 12 ноември. ЕП предвижда да гласува състава на новата комисия на сесията си от 25 до 28 ноември.

Костадин Костадинов: В страната ни има чудовищно купуване на гласове

“В интернет излезе информация за всеки един купувач на гласове в страната. За всеки един! С подробни данни за кого купува, как купува, за колко купува. На този фон министърът на вътрешните работи, вместо на мига да прибере всички престъпници зад решетките, заяви, че този списък му пречел на работата!”, написа лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в социалната мрежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЗИ ВАМПИР ОТ СНИМКАТА

    6 1 Отговор
    СЕ ОКАЗА ГОЛА ВОДА. ОНЕЗИ ЛЕГЕНДИ И МИТОВЕ ДЕТО МУ СЪЗДАДОХА ДС И 5 ПАРИ НЕ СТРУВАТ ВЕЧЕ, СИСИ ГО НАВРЯ В МИРИЗЛИВИЯ КАНАЛ. ЕВАЛА ШИШИ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ганев

    1 0 Отговор
    ФАКТИ ..ИЗЛЯЗОХА ..С РЕШЕНИЕ.....САМО ЗАТВОР...ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ....АКО Е ТРУДНО И СЛОЖНО КУРШУМ....БЛАГОДАРИМ НА ФАКТИ ЧЕ СА БЪЛГАРИ...ФАКТ
  • 4 ВИС-2

    0 0 Отговор
    Бих искал, тъй като бях нает във ВИС-2 като юрист, държавата да ми плаща прилична пенсия, например!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол