11 Октомври, 2024 13:30 3 218 83

В Тристранката не се разбраха за минимална заплата 1077 лв. от 1 януари догодина

  • национален съвет за тристранно сътрудничество-
  • съгласие-
  • минимална работна заплата-
  • 1077 лв-
  • догодина

Проектът бе подкрепен от синдикатите, а работодателите се обявиха "против"

В Тристранката не се разбраха за минимална заплата 1077 лв. от 1 януари догодина  - 1
Снимка: Нова телевизия

Заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество приключи без постигнато съгласие по проекта на постановление на Министерски съвет, според който минималната работна заплата да бъде увеличена с 15,4% от 1 януари 2025 г. или сегашните 933 лева да достигнат 1077 лева, съобщават от novini.bg. След години на спорове между бизнес, синдикати и държава, според проекта тя вече се изчислява като процент от средната за страната.

По време на обсъждането проектът беше подкрепен от синдикатите, а работодателите се обявиха "против".

Това е 50% от брутната средна работна заплата. Не се постигна съгласие между социалните партньори. Ние ще продължим да работим за прилагане на директивата за определяна на минималната работна заплата със съответните критерии. Разговорите ще продължат, за да транспонираме тази директива в срок, обясни служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов.
Според президента на КНСБ Пламен Димитров твърдението, че чуждестранните инвеститори напускат България заради повишаването на минималната заплата и хората на минимална заплата у нас губят работата си, когато тя расте, не се подкрепя от статистическите данни. Той отбеляза, че въпреки повишението на доходите, коефициентът на заетост у нас расте.

Няма нито законови, нито икономически причини минималната работна заплата да не расте. Обратното, тя дава икономически принос за ръста на потреблението, а оттам и на ръста на брутния вътрешен продукт, подчерта Димитров на брифинг след заседанието на Тристранката.

Очаквано работодателите настояват увеличението да не бъде в този размер, тъй като според тях частният бизнес може да не успее да го заплаща.
Под въпрос е как това ще се отрази на бюджета. През последните дни стана ясно, че разходната част ще се увеличи значително, с което ще се повиши и дефицитът.

Министерството на финансите е разработило цялостен пакет от мерки, като водещи са мерките за икономическо развитие и социален просперитет. Бюджетът не е приходи и разходи, той трябва да осигурява икономическото развитие на страната. Мерките ще бъдат обсъдени следващата седмица на експертно ниво, за да чуем становището на партньорите. След това ще бъдат обсъдени със сдружението на общините, заяви след заседанието на НСТС министърът на финансите Людмила Петкова.

Създава се работна група в Министерството на труда и социалната политика, за да се постигне съгласие между социалните партньори за определяне на минималната работна заплата за страната за 2025 г., стана ясно още на брифинга.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Работодател от щедрите

    42 9 Отговор
    Предлагам минимална заплата 500 лева. Максимум.

    Коментиран от #14

  • 2 Чешене

    49 0 Отговор
    на езици и псевдо дейности , нищо продуктивно !

    Коментиран от #8

  • 3 СЕЛЯНИН

    49 2 Отговор
    Роби са нужни ! На Терминал 2 има табела, която гласи следното : " ...проекта е създаден с цел, подобряване състоянието на населението".
  • 4 Тия тримата

    28 1 Отговор
    Продавачи на сергия за тор ли са?
  • 5 Бонев

    48 1 Отговор
    Работодателите реват против минималната заплата, защото когато се вдига тя трябва да вдигнат и другите.
  • 6 ТаУмВзе

    29 1 Отговор
    Долните нема да се разберат, как да делкат Кражбията ей!
  • 7 Деций

    61 4 Отговор
    Всичко дърпане на работодателя е заради осигуровките!Никой не ходи на работа за 1000 лв,или ако има то те са единици или на не пълен работен ден!Притеснителен е факта,че след толкова години "бизнеса" не иска да излезе на светло! Направете както е в Австрия,фирма която не може да осигури и плаща заплата "Х",не може да развива дейност,и се закрива!
  • 8 Европеец

    35 4 Отговор

    До коментар #2 от "Чешене":

    Прав си...... От тия казионни синдикати никаква полза....
    Просто патерици на властта.....
  • 9 Сдружението

    59 0 Отговор
    Щом "работодателите" не искат ,тогава Таван на цените на всички стоки и битови нужди . Нулева ставка за данъци на хората работещи бедняци с трудови договори на минимална заплата. Максимална 20 % надценка от производител до щанда , а не като сега всеки с колкото си иска да надценя и било "свободен пазар ". Така се въртите в омагьосан кръг . Вдигате с 100 и всичко хвръква за да ги оберат монополисти и дребни търгаши. И пак не стига за нищо ,до другото повишение с резултат още повече бедни . Спрете социални помощи на здрави ,неработили никога хора с къщи палати и собствени лимозини . Не раздавайте на калпак на измамници живеещи без брак с пет деца от трима мъже. Спрете този инкубатор тип Авганистан.
  • 10 Просто

    28 9 Отговор
    Как ще се раберат като не изясняват има ли финасово-икономическо основане е увеличанието на заплати и пенсии? Повишена е производителността на труда ли? Увеличен е износът на високотехологичи стоки ли?

    Намалена ли е надутата и безполезна администрация в БГ. Ограничиха ли евтиният внос от чужбина, разоряващ производството ни?

    Масово ли се произвеждат изнасят цялостни продукти с надпис Made in Bulgaria?

    Включени ли са високоефективни и евтини енергетични мощности ? Намалени са субсидиите за фотоелектриците ли?

    Чуждите инвестиции и помощите от ЕС надвишават ли изнесените ни финанси от чуждите банки, супермакетите и др, намален ли е износът на златни руди и цветни метали.

    Анулирани ли са неизгоднитте концесационни договори за Летището, Софийска вода, електроцентралите и др.

    Прекратен ли е изтичащият договор с американците за безпланите им бази, а помощите за Украйна с безнадежното им заплащане от страна на Украйна?

    А може би е започал да функционира АЕЦ Беляне? А Южен поток стартирал ли е?

    Единствено е вземане на нови заеми и повишване на инфлацията без постигането на горните условия. Повишаването на заплатите означава само едно — Инфлация и прехвърлане на днешните задължения на деца и внуци.

    Коментиран от #18, #25, #45, #55

  • 11 Амет

    45 2 Отговор
    Така наречения работодател /като не може да плаща сам да си работи
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 3 Отговор
    Средна заплата е тази при която
    половината работещи.получават по-малко , а другата половина- повече (медианата заплат)‼️
    80% от работещите сега получават доходи по-ниски от Сегашната УСРЕДНЕНА заплата‼️
    Не на последно място при минимална заплата 1 077лв, за да получаваш 1077лв трябва да се разписваш поне срещу 1 300 лв ‼️
  • 13 Роки

    43 2 Отговор
    Тия дето взимат по 30 хиляди лева месечна заплата за нищоправене решили, че 144 лева е твърде много за работниците. Народен съд, конфискация на накраденото и доживотен затвор са единственото решение за мошениците, налазили върховете на държавата.
  • 14 Спомени

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "Работодател от щедрите":

    Връщайте МРЗ на 70 лева на месец, като по времето на Мавъра Костов!
  • 15 Бг раб

    24 1 Отговор
    Бачкайте ангария за феодалите!
  • 16 Даа!

    33 1 Отговор
    С каква езуитска измишлъотина ни будалкат от години - Тристранка!? Че кой чорбаджия ще си сложи подпис доброволно,да плаща повече? Това е пълен абсурд,който е сътворен да се блокира всяко подобно предложение.В подобни преговори,трябва да участва Държавата и Профсъюзите.Бизнеса ако иска ,да приема.Приказките ,че инвеститорите и местния бизнес щели да потърсят друга локация са плашене на гаргите.Къде ще отидат: На Запад,където освен огромни разходи за старт на бизнеса( там всичко е в пъти по скъпо,заради същата работна ръка) ще трябва да отчислява двойно по големи заплати за същия вид и тежест труд.Хората са виновни за тази идиостка ситуация.Натиск върху Профсъюзите.Директно,със искане за протести и стачки.Тогава профсъюза няма свободен ходКогато залеем площади и улици със стотици хиляди, навсякъде,а във всеки цех,завод,или друго никой не влезе, ще им омекнат коленете за един ден.Тогава наистина ще се изправят пред фалит.Никой не произвежда стока,без да е осигурил с договор купувач.Като ги натиснат" купувачите за неустойка,ще се побъркат.Ние мълчим,и сме съгласни да получаваме най ниските заплати,защо те да не ни правят на луди?
  • 17 ШишиБоков държавен чиновник

    18 5 Отговор
    Искаме всяка година да ни увеличавате заплатите, защото така и така нищо не правим, поне някаква промяна да има. Много сме, силни сме
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    27 3 Отговор
    НАИСТИНА НЕ РАЗБИРАМ, КАК МОЖЕ ДА СЕ РАЗИСКВА НЕЩО, ЗА КОЕТО ПАРЛАМЕНТЪТ НА РБЪЛГАРИЯ, ВЕЧЕ СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ?
    НИЕ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА ЛИ СМЕ ИЛИ !?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Майко мила .....страшни работодатели

    27 4 Отговор
    (Очаквано работодателите настояват увеличението да не бъде в този размер, тъй като според тях частният бизнес може да не успее да го заплаща.)...........шута от зад и кой не може да го плаща да става наемник на някой който може.....мизерни или алчни работодатели не ни трябват в България

    Коментиран от #82

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тези работодатели не ми харесват

    15 0 Отговор
    Да се махат, уволнявам ги
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Тома

    27 3 Отговор
    После се чудят защо работниците от Шри Ланка избягаха лятото.Ами защото те не са пр.ости като нас
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Последния Софиянец

    7 7 Отговор

    До коментар #31 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Явно пишеш за времето когато баба ти на полето е работила за 25 стотинки трудо ден. Всеки си спомня за закърпените панталони на мъжете и избелели от пране. Това сигурно е било защото е имало много и заплатите били много

    Коментиран от #38, #48

  • 33 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 5 Отговор

    До коментар #24 от "Последния Софиянец":

    Шкода излизаше за 3-5 години , зависимост от модел и цвят❗
    Москвич излизаше за около 2 години❗
    500 гр хляб беше само фирмен , обикновения беше ТОЧНО ЕДИН КГ.❗
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Абе оуууу

    16 4 Отговор
    Със сегашните 933 лева ние не сме и за Африка бе..... и дори да достигнат 1077 лева, пак е смешно. И впрочем тея тристранки да се закриват и кой работодател не му изнася да
    се изнася .....България няма Освиенцим да става или някаква робска колония. Синдикатите да не умуват а всичко да блокират....ама и те са шменти капели подли нищожества продажни.

    Коментиран от #41

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 6 Отговор

    До коментар #32 от "Последния Софиянец":

    И сега е пълно по улицата с хора със закърпени дънки или изпокъсани дънки‼️
    И всеки може да сравни цени и МРЗ от 1980-1989 г ‼️
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 3 Отговор

    До коментар #36 от "Последния Софиянец":

    Глупостта ти няма граници ‼️‼️‼️
    "Токът беше даже по евтин......във всеки дом на стената имаше газена лампа" 🤔

    Коментиран от #43

  • 41 Копейката

    5 6 Отговор

    До коментар #35 от "Абе оуууу":

    Кой те държи насила тук?Иди в Русия,там минималната работна заплата е цели 350 лева. И смятай ако бяхме още под тяхна колония у нас колко щеше да е минималната работна заплата. Трябва корени да ядете,за да поумнеете

    Коментиран от #44

  • 42 Смешник

    4 4 Отговор
    Ходи тез глупости да ги разправяш на жълтопаветната шлака. Там може и да хване дикиш
  • 43 Последния Софиянец

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ти може и свещи да си ползвал вместо газена лампа

    Коментиран от #51

  • 44 И ут зади

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Копейката":

    И ут преди с атлантета в парламента ще е все въх-въй
  • 45 Хаха

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Просто":

    Проблемът на рабтодателите не са "високатеа" мрз, която е най-ниска за целия ЕС, нито раздутата администрация, която си е направо нищо в сравнение със страните от ЕС, където всичкото местно население работи зад бюро, защото си имат мигранти за тежка, мръсна и изморителна работа! Проблемът е този, за който никой не говори, но много добре знаят всички работодатели - рекета върху бизнеса от управляващите, включително върху чуждия и липсата на нормални пътища и инфраструктура, заради безумни обжалвания на всички проекти от разни зелени еуглени!
  • 46 Бегай бегай

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Спас":

    Кучебегай
  • 47 Жълтопаветник хухавей

    0 4 Отговор
    Все по хубавичко с простите атлантета става
  • 48 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 7 Отговор

    До коментар #32 от "Последния Софиянец":

    Това за скъсани панталони направо ме просълзи 😀😀😀
    Като ученик бях доста палав и почти през месец си шиех панталон - 5 лв ми струваше 1,10 м плат и 5 лв ми искаше шивача ! А жените ходеха на 01.01 08.03 01.05 09.09 с нови тоалети за всеки празник❗

    Ти си пиши лъжите , скоро няма да има хора помнещи какво е било преди 1989 и лъжите ти хващат "дикиш" ‼️
  • 49 У шенген

    9 6 Отговор
    с тез 933 лева не можеш тоалетната хартия за месеца да си купиш.....Само за там сте шенгенци....хахаха.....След 35 г. Атлантически погром 933 лева ....

    Коментиран от #74

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор

    До коментар #43 от "Последния Софиянец":

    За теб явно свещи, газена лампа и
    ЕЛЕКТРИЧЕСТВО е едно и също ‼️‼️‼️
    Ти явно си БезНикакъвИнтелект‼️
  • 52 Ина

    5 3 Отговор
    Е, че кой е очаквал да се разберат. АИКБ къде членуват? Кой им е шеф- Киро белото, гела, парахода разградски?
  • 53 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "Спас":

    Спасе, кажи на оня шоп, как за 6 години взе Жигули ! Те бяха по 6 600 !
    А той чакАл 20 за кола❗

    Коментиран от #60

  • 54 Хаха

    5 3 Отговор

    До коментар #37 от "Спас":

    "Плодове и зеленчуци от посвета трудно.Детски храни и млека никакви вносни.Боклуците от Асеновград."
    Някои хора сме живели по онова време. Нямаше по това време на годината пластмасови червени домати на пазара, краставици и чужди банана, защото.... не им беше сезона. Имаше само зелени за туршия, но сега безвкусни гмо - бол! Е, тогава " боклуците" млека пожълтяваха на 3-ия ден от отварянето, а не издържаха по месец, два, щото бяха от истинско мляко, не от вносни консерванти! Без месо и хляб не сме оставали в къщи, а и вкусът им беше истински! Нямаше такава кола, за която да се чака 20 години, а най-много 10. Но за сметка на това сега не се налага да чакаш - веднага можеш да си купиш 15-20 годишен таралясник....
  • 55 да де

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Просто":

    още по просто , трябва да ви се отнемат механизмите за терор над работещите , производителноста е организационен модел и не зависи от работника , но е престъпление да задължаваш някой да работи 8 часа да го дебнеш с камери и да го хокаш по 3 пъти на ден и да не си покрива месечните разходи , по добре преговаряйте за осигурителния модел и снижаване общия % осигуряване
  • 56 Кирил

    9 1 Отговор
    Защо въобще допускат работодателите на тези съвети?
    Те каква страна са?
    Защитават лични и корпоративни интереси...
    В Конституцията на РБ е написано,че сме социална държава.
    Ако на работодателите не им харесва тук,са свободни да си правят " бизнеса" където искат по света...Там може и да намерят будали,да им работят като тук без пари..
  • 57 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор
    Чудно какво ЗАБРАНЕНО има в това да оповестиш, че преди 1989-та токът е бил 2 ст, а билетчето за рейс и бозата по 6 ст. ‼️
  • 58 Кирка и Лопата по главата

    10 1 Отговор
    Пратете го този льохман Велев един месец в чистотата да върти казаните с боклуци или в строителството да мъкне торби с цимент по етажите да видим как друга песен ще запее а не да бъде душманин на хората с обща работа
  • 59 Надежда

    7 0 Отговор
    Ако може даже да им работим без пари или даже да им даваме. Те и тогава няма да имат насищане! Заради тях държавата фалира, източиха, присвоиха всичко.
  • 60 Спас

    6 4 Отговор

    До коментар #53 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Какви 6 години? Мизерия си беше комунистическото робство. Единственото хубаво беше, че бяхме щастливи деца. Те и децата в Бангладеш са щастливи. Ние като деца нито за Белене знаехме, нито за лагерите на смъртта . Единствено нещастен съм бил, когато комунистите убиваха кучета по дворовете на хората

    Коментиран от #62, #63, #65

  • 61 Питащия

    9 0 Отговор
    Този от "АИКБ"другаря В.Велев предложи замразяване на заплати и пенсии.
    Предлагам той (Велев) , други като него,държавни служители и депутати да си намалят заплатите до нивото на средната заплата за страната!Така и те ще поживеят
    в ОХОЛСТВО ! БЕЗСРАМНИЦИ !
  • 62 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 4 Отговор

    До коментар #60 от "Спас":

    Не сме биле Швейцария, но чак пък мизерия‼️
    Да тогава нямаше решетки на прозорците. Те бяха на затворите, където бяха престъпниците. Сега нормалните хора за зад решетките на своите домове, а престъпниците са по улиците ‼️

    Коментиран от #68

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Развийш ли

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Спас":

    Извинявай ама и тебе здраво те кълве петела по главата
  • 66 РАБОТОДАТЕЛ БЕЗ ГЛАС

    3 0 Отговор
    ТЯХНИТЕ СИ ГИ ВДИГНАХА БЕЗ ДА ПИТАТ НАРОДА
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Христо

    3 3 Отговор

    До коментар #62 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    На Запад и преди и сега няма решетки по прозорците. Хората си имат заводи,мостове, пътища, магистрали......А у нас Хемус за 15 години по време на социализма не можа да се довърши.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Спас

    1 2 Отговор

    До коментар #67 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Жена ти когато е с мен казва за теб че си такъв. Питай я за Спас и за детето, което ти така и не успя за толкова години. Ама с изгнила краставица деца не можеш да правиш
  • 71 Уса

    5 0 Отговор
    Който не иска или не може да дава парите определени от държавата да работи сам или напуска бизнеса.Препълнено е с пишман работодатели цицащи от държавата и работниците.В сащ държавата не пита работодателите нито ангажира профсъюзи за минималната и принципа е точно такъв махай се от пътя давай шанс на другите
  • 72 Помияри

    0 0 Отговор
    Аве защо ги питат въобще тези негодници .В полша румъния чехия целия Изток имат двойно по висока от нашата минимална Ако техните работодатели мислеха като нашите милионери работодатели Там заплатите щяха да са по 300/400€ .Абсолютна наглост да свързващ стандарта на населението със минималната Напротив 1000€ трябва да стане както каза василев скоро и Герб пък обещаха 80 % от Европейските да станат до 4 години заплати ти ...И ще станат
  • 73 ФФЕЕЕЕЕЕ

    2 0 Отговор
    НИКАКВА ПОЛЗА ОТ ТЕЗИ "УЖ" СИНДИКАТИ
  • 74 Няма такива MAЛОyмHИЦИ !

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "У шенген":

    Ба туй cpaне дето го правите.
    След баня с тоалетна хартия ли се подсушавате ?
  • 75 Крали Марко

    1 0 Отговор
    Само че издръжката на живота е 1500лв нето на едно лице. Аз вчера си изкарах шест стотака за шест часа. С труд. Но тези които смятат че някой трябва да им бачка 160 часа за тези пари не е уред с главата. Номера е да ти викат че остатъка ще ти дават на ръка. Там е номера на китайката....Реално за труд трябва да е минимум осем евро на час. Както е в много бели страни.
  • 76 Защо Не!

    0 0 Отговор
    Защо Не!

    По-голям Дефицит! - По-Добре!
  • 77 Сандокан

    0 1 Отговор
    До1033лв. ще е най разумно.Трябва да има някакъв прогрес за да не изоставаме в светлинни години от запада.
  • 78 ОВЦИ

    0 2 Отговор
    И 900 ЛВ СА ВИ МНОГО. ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КИРО И ДБ ИЛИ ЗА КОСТЯ И МРЗ ЩЕ СТАНЕ ПОНЕ 22000 .... РУБЛИ.
  • 79 Аз съм на 67

    1 0 Отговор
    Още без пенсия,въпреки,че съм квалифициран с 12 + 5 висше образование...работил още ,като 15- год.ученик през ваканциите...служил на НРБ в НШЗО една година за без пари и после в ,,Триъгълника" като ком.танков взвод за....14,50 Живкови лева тогава,кога един л-т на същата длъжност вземаше...300 лв заплата и държавата го осигуряваше...
    Уволних се,завърших висше,строих България...дойде ,,демокрацията с бананите си"...приватизации и...останах на улицата с малко дете на св.наем...и един волан в ръцете за да храня семейство...
    Тоя лейтенант ,израстнал Перез годините до...полковник...по време на ,,Тройната коалиция" ми изяде хляба за една общинска длъжност...
    Бях на 50 тогава,съпругата ми умряла с дете ученичка на 15 години...
    БСП го назначиха...
    Още бачка кучето на 70+ години,шофьор му назначиха,чче сам не може да кара дори сл.си кола...лапа три бона пенсия+ ХХХХ лв заплата...години наред...
    А тоя Велев де днес го слушах искам след ,като го питам как е станал такъв ,,индустриалец" да го вържа отзад на теглича зад скромната ми кола и да го влача дорде само въжето остане!
    Простете...бях откровен
    Не всички де им липсва осигурителен стаж НЕ СА РАБОТИЛИ!
    НО ВСИЧКИ ЗАСЛУЖАВАМЕ СРЕДСТВА ДОРИ ЗА СКРОМНО И ДОСТОЙНО ПРЕЖИВЯВАНЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ СИ ДНИ...
    ПРОСТЕТЕ!
    ДАНО НЕ МЕ ТРИЕТЕ!
    (о.з.к-н от БНА на НРБ- танкист)

    Коментиран от #81, #83

  • 80 Шумкари

    1 0 Отговор
    От комунист капиталист не става Преди години обираха мандрите и кошарите сега децата им обират предприятията и работниците
  • 81 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Аз съм на 67":

    васил велев, с баща шеф , беше последния шеф на ТНТМ ❗Приватизира/ Присвои си го , като сам казва, че става дума за около 70 милиона лева ❗
  • 82 Стенли

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Майко мила .....страшни работодатели":

    Вярно е ако се сложат удръжките реално става около 870 долу горе колкото една не много голяма пенсия
  • 83 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Аз съм на 67":

    Самият Васил е син на генерал Георги Велев – зам.началник на ГУ на строителни войски.‼️‼️‼️
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол