9 Август, 2024 22:30 1 669 1

Важните новини във ФАКТИ на 09.08.2024 г.

  • блъсната-
  • насилие-
  • джевдет чакъров-
  • катастрофа-
  • доспат-
  • горива-
  • българска банка за развитие-
  • възраждане-
  • корнелия нинова-
  • огнян минчев-
  • ахмед доган-
  • димитър главчев-
  • лена бориславова-
  • георги гвоздейков-
  • горица грънчарова-кожарева-
  • удавен-
  • явор божанков-
  • румен радев

Патрулният автомобил е напълно унищожен

Важните новини във ФАКТИ на 09.08.2024 г. - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Размазаха патрулка, отзовала се на сигнал за произшествие на АМ "Хемус"

Около 7.00 ч. този сутрин на автомагистрала "Хемус" в района на град Девня автомобил предприема изпреварване и закача движещият се пред него друг автомобил. Вследствие на удара втората кола се завърта и се спира в разделителната мантинела.

Калоян Методиев проговори за насилието, тормоза и агресията пред тоалетните в Народното събрание

Насилието, тормозът, агресията са парламентарно ежедневие. Днес стана ясно, че има нови случаи, за които се е мълчало. Някои се страхуват да говорят. Други едва сега се престрашиха да пишат за издевателства в асансьори, тоалетни, коридори... включително над бременна жена. Отговорно твърдя, че подобно поведение се толерира или поне неглижира от ръководството на Народното събрание. Както в залата, така и извън нея. Случаите растат - виновни няма. Хора с девиантно поведение, психически отклонения и престъпни наклонности нямат място в управлението.

Джевдет Чакъров: Ахмед Доган ще води листата на ДПС в Кърджали

Ахмед Доган ще води листата на ДПС в Кърджали. Сокола ще реди и списъците в другите региони, Централният съвет на ДПС ще заседава след указа на президента за предсрочните избори.

Петък е и пак верижна катастрофа на АМ "Тракия"

Верижна катастрофа на 35 км на АМ "Тракия" в посока Бургас, съобщават пътуващи в социалните мрежи.

Към момента няма данни за пострадали. Образувало се е задръстване.

Шофирайте с повишено внимание и съобразена скорост!

Изтече скандален запис на кмета на Доспат ВИДЕО

Скандален запис на кмета на Доспат как заплашва човек с уволнение, ако не донесе 50-60 гласа беше представен днес на заседанието на временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение от кмета на община Доспат Елин Радев.

С турбобензин избутваме прегледа на бензинови автомобили

Мощен бензин и химически добавки са ключът към минаване на годишен технически преглед, след като от 22 юли насам компютър, а не човек казва замърсява ли колата или не.

Цанко Арабаджиев разясни съдбата на кредита от ББР за фирма на Вълка, с който е бил платен дълг на Доган

В отговор на многобройните медийни запитвания, бих искал да ви информирам, че на 17.06.2019г. „Българска банка за развитие“ е отпуснала кредит на „Роудуей Кънстракшън“ АД за сумата от 148 500 000 лева за придобиване на 5 112 240 броя акции от капитала на „Пътстройинженеринг“ АД.

„Възраждане“ поиска оставката на кмета на Варна

Нямаме доверие на кмета на Варна и неговия екип и искаме те да подадат оставка незабавно. Образованието е един от основните стълбове на държавността, то е национална ценност, българските деца са национална ценност. Всякакъв вид пропаганда на детска възраст, особено на нетрадиционна сексуална ориентация, би могла да доведе до засилен интерес от страна на детето и впоследствие да повлияе на изборите му.

Корнелия Нинова: Трябва да има 1 учебник по един предмет в училищата

Един учебник по един предмет в един клас е дълга, последователна и аргументирана битка на БСП и на ПГ на „БСП за България“. Преди да говоря по същество, ще изразя несъгласие с изказването преди мен, че учебникът трябвало да отговаря на разбирането на конкретното правителство и че честите смени на правителства щели да доведат до честа смяна на съдържанието на учебниците. Ако гледаме така на образованието – лоша работа. Ако си мислите, че всяко правителство според своята идеологическа ориентираност, трябва да сменя учебниците на децата – лоша работа. Това означава, че трябва да сменяме историята ли, да подменяме класиците ли? Има неща - и българското образование е едно от тези неща, по които трябва да има надпартийно съгласие. Защото образованието – това е бъдещето, това са децата. И в зависимост от това как ги готвим за това бъдеще – такова бъдеще ще получим“.

Огнян Минчев: Номинацията на Горица Грънчарова отразява съотношението между основни олигарси в България

Искрено казано не виждам основание за оптимизъм и след изборите. В навечерието на предстоящите избори нямаме сериозна промяна на политическата сцена, която да ни обнадеждава, че отнякъде може да дойде нова политическа сила с програма и да внесе необходимата е очаквана промяна.

Антикорупционната комисия разследва фирма на Вълка, платила 30 млн. лв. кредит на ТЕЦ-а на Доган

Комисията за противодействие на корупцията (КПК) разследва отпуснат заем от Българската банка за развитие (ББР) в размер на 148, 5 млн. лв. на фирмата на Румен Гайтански-Вълка „Роудуей кънстракшън" АД през 2019 г.

Димитър Главчев за излизането от политиката: Прецених, че е най-добре да си запазя доброто име

Виждате, че се усложни политическата обстановка. Стигна се да се дотам да се иска смяната на първия човек в държавата по Конституцията – председателят на Народното събрание. Абсолютно необяснимо за мен и то без никакво основание. Това заяви премиерът Димитър Главчев пред журналисти.

Бориславова: Събрали сме 84 подписа, очакваме мнозинство за свалянето на Антон Славчев

За оставката имаме събрани 84 подписа, съобщи пред журналисти в парламента народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Лена Бориславова, във връзка с започналото събиране на подписи за отстраняване на заемащия длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията Антон Славчев.

Гвоздейков: До момента не съм получил покана да остана министър от новия служебен премиер

На този етап нямам покана. Ако получа такава от кандидата за министър-председател, бих изслушал неговите цели и приоритети.

Близките до Доган са подали заявката за регистрация на марката "ДПС"

Стана ясно коя от двете групи в Движението за права и свободи е подала заявката за регистрация на марката "ДПС" и това са народните представители зад Ахмед Доган, а не тези, които останаха в парламентарната група заедно с лидера ѝ Делян Пеевски.

Гуцанов: Смятаме, че Горица Грънчарова-Кожарева ще сформира нужния кабинет

След като президентът е преценил, че тя може да изпълнява функциите на служебен премиер, смятаме, че ще сформира нужния кабинет. Така председателят на ПГ на „БСП за България“ Борислав Гуцанов коментира пред журналисти предложението на президента Румен Радев за Горица Грънчарова-Кожарева за служебен министър-председател.

Мъж се удави в Китен

51-годишен мъж се удави в Китен, съобщиха от полицията.

На 8 август е подаден сигнал за инцидента в морската зона между пост №3 и №4 на плаж "Атлиман".

Установена е самоличността на мъжа, който е от София.

Тялото му е откарано за аутопсия.

Грънчарова-Кожарева: Поех ангажимента, ще се справя

Поех този ангажимент, имайки предвид ситуацията, в която се намира страната ни. Всеки един от нас трябва да поеме своята отговорност. Казах на президента Румен Радев, че ще сформирам кабинет, който да гарантира нормалното функциониране на държавата до съставянето на редовното правителство. Това заяви пред журналисти служебният премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Тя увери, че ще се справи с поставената ѝ задача.

Явор Божанков: Мъже от "Възраждане" провокираха депутатки от "Величие"

Промените в Закона за училищно и предучилищно образование нямат нищо с възпитанието на децата, нито със сексуално образование в училище. Това заяви Явор Божанков, депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" в "Денят започва".

Президентът обяви дата за предсрочни избори и връчи мандата на Горица Грънчарова - Кожарева

Президентът Румен Радев връчи на Горица Грънчарова - Кожарева мандат за служебен кабинет.

Държавният глава заяви, че според него най-подходящата дата за провеждане на избори е 20 октомври.

Той благодари на Димитър Главчев и подчерта, че винаги се е старал служебният премиер да бъде равноотдалечен от политическите партии.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол