19 Октомври, 2024 07:43 1 514 33

Спас Спасов: Портних лъже - разпитван е на място от Европрокуратурата

  • иван портних-
  • европрокуратура

Бившият кмет на Варна върши една паник атака, заяви журналистът пред Сашо Диков

Спас Спасов: Портних лъже - разпитван е на място от Европрокуратурата - 1
Снимка: Евроком

Вече цяла седмица Иван Портних разпространява невярна информация, след като на 11.октомври беше публикувано съобщението на ЕП, че той е бил привлечен като обвиняем за измама при получаването на европейски средства.

Това заяви в предаването “ЕвроДиков” журналистът Спас Спасов, който описа преди дни целия случай около бившия кмет на град Варна.

“Това което Портних върши е една паник атака от негова страна и затова го върши толкова нескопосано”, отново изтъкна Спасов.

Той описа действията през последната седмица на бившия кмет на Варна като трудно обясними, защото предстои да бъде внесен обвинителния акт срещу него.

“Тогава той ще трябва да обясни по някакъв начин защо това се случва, след като нарича фалшива новина съобщението от ЕП, че му е повдигнато обвинение. Тогава ще трябва да обясни защо нарича фалшива новина целия разказ за фалшификацията.”, уточни журналистът.

Спас Славов заяви, че Иван Портних лъже за това че не бил разпитван.

“Разпитван е и разпитван място. Това са факти, които бяха потвърдени от представителите на Европейската прокуратура в София.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

    50 3 Отговор
    портих Е НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК ОТ герб
  • 2 Има

    39 4 Отговор
    ли лъжец и крадец да не лъже ?
  • 3 Факт

    21 3 Отговор
    Всички тарикати, свързани с местната власт, теглили фондове без покритие, трябва да бъдат разследвани! А един журналист би трябвало да знае, че паник атаките се изживяват, а не причиняват.
  • 4 БАЙ ---ХОЙ

    32 2 Отговор
    БИВШИЯТ. КМЕТ. ХАСАН. АЗИС
    СЪЩО. ТРЯБВА. ДА. БЪДЕ. РАЗПИТВАН. ОТ. ЕП. ЗА. ЗУЛУМИТЕ. СИ В. КЪРДЖАЛИ. ЗА. 20. ГОДИНИ.
  • 5 гражданин

    34 1 Отговор
    Потник от преди 10 год трябваще още да е в затвора , но нали е касичка на граб и за това съд и прокуратура го пазят !!
  • 6 Питанчев

    7 23 Отговор
    Къде е делаверата? Обяснете на хората. Или само да се плюе щото е от другите. Нали е построено това пристанище? Или …….

    Коментиран от #13, #16, #20

  • 7 Тоя що

    5 12 Отговор
    Не е на среща с киро простия

    Коментиран от #11

  • 8 Тома

    29 2 Отговор
    Негов учител и ментор е боко тиквата който му е казал и на к.алъп да го хванат да не признава
  • 9 Тинтири

    9 2 Отговор
    Дано да пази още руския паспорт момчето....
  • 10 ГЕРБ са мошеници!

    13 2 Отговор
    Те от ГЕРБ така си избират кадрите - коъто лъже и краде най-много, който е корумпиран стана за член на ГЕРБ!
  • 11 Пффф

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тоя що":

    Нещо не ти се отдават вазните манипулации и лъжи! Къде намеси Киро в цялата герберсща помия!
  • 12 сьолк

    14 3 Отговор
    Лъжат ГЕРБ като сигани. Оня толуп в банкя, си е сложил в чекмеджето и от това пристанище и сега като ги налазиха от европа се чудят как да лъжат. От 16 милиона евро и 6 милиона от България, ха познаите колко са прибрали в чекмеджетата от ГЕРБ? А на всичкото от горе са построили пристанище на място което не става и е вече за ремонте и одълбаване. Пари не стига че са ограбени, ами и за нищо не става това което са лъгали. Всичката им е такава на ГЕРБ сигани. Слава Богу можем да ги изритаме от властта.
  • 13 Истината

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Питанчев":

    Далаверата е, че тези пари Не се отпускат за несъществуващо пристанище или за изгражсането на такова! Условието е - да е имало там пристанище и просто да се модернизира!
  • 14 Портних лъже като ГЕРБер

    9 0 Отговор
    "Обвинението срещу бившия кмет на Варна Иван Портних (ГЕРБ), повдигнато от Европейската прокуратура, е било предявено още 24 юли т.г., а паричната гаранция, платена от него, е в размер 5 хил. лв. Тя е била платена на 7 август т.г. на една вноска, за което писмено е съобщил адвокатът му. "
  • 15 Цитат

    10 0 Отговор
    "След като на 11 октомври от пресцентъра на Европейската прокуратура в Люксембург разпространиха информацията, Портних я нарече "фалшива новина", "манипулация" и дори "лъжа". Пак според Европейската прокуратура обаче, предявеното обвинение е отразено в протокол, който Портних е подписал собственоръчно в присъствието на адвоката си.!!"
  • 16 ухъгж

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Питанчев":

    Това пристанище е построено за да се откраднат парите с техни фирми. Самото пристанище за нищо не става и има наноси от пясък и трябва постоянно да се чисти от наноси. Направено е на място на което никога не трябва да се прави ако има някои мозък. Същото е като да направиш завод за хладилници на северния полюс. Слава на Господ Иисус Христос, има журналисти които са хванали грабежа на сигани ГЕРБ, иначе даже нямаше да се разбере.

    Коментиран от #22

  • 17 Портных

    7 1 Отговор
    Може и да съм крал, ама не бях сам, а и ученик си оставих да довърши започнатото
  • 18 Тоя руски евреин

    4 3 Отговор
    направи Варна руска губерния!
  • 19 Гьонсуратът Портних

    8 2 Отговор
    Привлечен като обвиняем, взета му мярка за неотклонение парична гаранция, не я оспорил пред съд, платил я... и тоя по инерция от управлението си продължава да лъже и отрича, та и да напада яростно. Типичен гьонсурат.
  • 20 баба Гицка

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Питанчев":

    Пари, хвърлени на вятъра! "Пристанището" се напълни с пясък и наноси от езерото! Отделно и "усвоени" средства... А тръбата в езерото?...
  • 21 Възмутен

    7 1 Отговор
    Портних е типичен гербав мутраген.
  • 22 Джинсата

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "ухъгж":

    Да ама аз си продадох хилядите апартаменти прескъпо, с уточнението, че към тях има и яхтено пристанище. Руснаците и укрите яко кълвяха на тая уловка
  • 23 Миш маш

    7 1 Отговор
    А коя е фирмата облажила се с незаконния проект? Сигурно е приближена на ГЕРБ и се е присвоила милиончета. Сега бургаския герберски кмет исща да строи лодкостоянка пред ромския квартал, даже построиха една вече да Солниците, която никой не ползва, ама едни хора от ГЕРБ си прибраха милиончетата и там. Важно е далаверата на ГЕРБ да им върви, но да врещят срещу ПП-ДБ, че те са им виновни за всичко, че им спират кражбите!!

    Коментиран от #27

  • 24 Те това е

    6 1 Отговор
    Ако не лъже и краде , не е ГЕРБерунгел
  • 25 Истината

    7 1 Отговор
    Както вече писах, ако не си лъжец и крадец, нямаш никакъв шанс да бъдеш приет за член на ГЕРБ!
  • 26 ГЕРБ са измамници!

    7 1 Отговор
    боклуци-ГЕРБ
  • 27 ухъгж

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Миш маш":

    Ами колко стадиона "построиха" в селата дето няма жив човек знаеш ли? Милиарди ограбиха, нали му видя чекмеджето на ГЕРБ сиганин?
  • 28 Хахаха

    7 1 Отговор
    Самият Портних не отричаше ли всичко това?
    А за платената гаранция забрави ли ?
    Или не си спомня , че е платил такава ?
  • 29 Тинтири - минтири

    5 1 Отговор
    Разбираемо е. Влязъл е в режим "Тоя не го познавам."

    Нещата са се случили на някой друг.
  • 30 Парадокс Бг

    6 0 Отговор
    7000 лв "гаранция" ???!!! Каква гаранция дават 7000 лв за човек КРАЛ С МИЛИОНИ???!!!...

    700 хил. лв. трябваше да е гаранцията!!!
  • 31 6нтщ5ж

    7 0 Отговор
    То пък една гаранция...5000 лева са джобните пари на Портних.
  • 32 тая сутрин

    3 0 Отговор
    Тая сутрин чета - приоритетите на Деница Сачева за благоденствието на хората - моля ви се. Този пък цяла Европрокуратура го изловила, той се прави на неразбрал. Това са герб - крадци, лъжци и грабители. За нас не е ново, знаем го от 2009 насам, на гърба си го усещаме. И най-възмутителна е наглостта, във вселенски размери. Сачева, не те ли е срам - плю по герб и те те купиха! Спирам да тук, че вдигам кръвно от безсилие и ярост!
  • 33 Само припомням

    2 0 Отговор
    Той си построи къща в полето и след това специално направиха път до нея...
    Цялото му семейство е тотално корумпирано.
    Той стана известен преди години с налагането на глоби за хранене на улични котки и гълъби. И глобяването на стари и бедни баби за това.
    Демоните най-мразят жените и котките...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове