25 Октомври, 2024 15:38 1 370 44

Цветелина Пенкова от Плевен: Няма да се откажем от АЕЦ „Белене“ и ЕС ни подкрепя

  • цветелина пенкова-
  • бсп-
  • избори-
  • плевен

В града се проведе среща между представители на регионални и европейски институции относно икономическото развитие на региона

Цветелина Пенкова от Плевен: Няма да се откажем от АЕЦ „Белене“ и ЕС ни подкрепя - 1
Снимка: БСП

В Плевен се проведе среща между представители на регионални и европейски институции, за да се изведат основни приоритети за икономическото развитие на региона.

Сред основните участници бяха Стефан Бурджев, водач на листата на БСП-Обединена левица, Илиян Йончев, втори в листа, Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент, заместник-председател на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика, кмета на Община Никопол – Емил Цеков, кмета на Община Левски – Любка Александрова, представили на месните власти, общественици, видни представители на браншови организации. Ангажиментите, които поеха участниците, подчертаха необходимостта от сериозни инвестиции региона и бъдеще за енергийното развитие в областта.

Според Стефан Бурджев необходимостта от конкретни решения и политики, които да гарантират социална справедливост и икономическа стабилност, е належаща. „За да постигнем реален и устойчив напредък в региона, е необходимо да работим заедно и целенасочено за бъдещето на българското земеделие, възстановяването на качественото образование, лесен достъп до здравеопазване и достойно заплащане за труд.“, заключи Стефан Бурджев.

Основен акцент в дискусиите беше бъдещето на АЕЦ „Белене“, който Пенкова определи като ключов за енергийната сигурност на България и Европа. Тя подчерта, че завършването на проекта не е просто стратегическа необходимост, а и символ на национално достойнство. „Няма да се откажем от АЕЦ „Белене“ и ЕС ни подкрепя в това. Завършването му ще утвърди България като лидер в ядрената енергетика не само на Балканите, но и в Европа“, заяви Пенкова.

Припомняме, че през предходния мандат на Европейския парламент Цветелина Пенкова успя да постигне важни, гарантирайки бъдещето на ядрената енергетика в ЕС и България.

„Вярвам, че АЕЦ „Белене“ трябва да бъде завършен с национална и европейска подкрепа, тъй като той е ключът към стабилност, енергийна независимост и нови икономически възможности“, добави Пенкова. Тя акцентира, че успешното реализиране на проекта ще осигури ниски цени на електроенергията за българските домакинства и индустрия, ще създаде нови работни места и ще стимулира икономическия растеж.

За настроението на гостите на събитието се погрижи световноизвестният Васил Петров.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    24 7 Отговор
    Най-големите популисти
  • 2 бушприт

    24 7 Отговор
    Никакво отказване от АЕЦ "Белене",защото иначе ще има белене на тиквени семки и треперене в зимните, студени дни и нощи.Сега,като спряха 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй"(Надуй козата!),ще чакаме да ни спрат тока.Един блок от централата може да не стигне за захранването с електричество на цяла България. Ръйш?

    Коментиран от #4

  • 3 Така е

    21 9 Отговор
    Има още много милиарди в тоя гьол и трябва да се откраднат.
  • 4 АЕЦ Козлодуй

    17 16 Отговор

    До коментар #2 от "бушприт":

    Трябват още два ректора в АЕЦ Козлодуй и не ни трябва втора атомна централа. Вече е много скъпо да се строи нова атомна, работните места са в Козлодуй и специалисти, а в Белене е имало големи земетресения в миналото. Изобщо не ни трябва Белене за това малко население. Два блока в Козлодуй и не се занимаваме с ел. енергията. Парите от Белене ще трябва да се връщат и от там цената на тока ще е в пъти по-висока.

    Коментиран от #44

  • 5 Читател

    11 12 Отговор
    Реакторите бяха подарени на 404.С какво ще се строи с бързовар или чушкопек.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 редник

    8 1 Отговор
    /Сред основните участници бяха... Цветелина Пенкова, членКА на Европейския парламент, заместник-председателКА на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика, кметЪТ на Община Никопол – Емил Цеков, кметицата на Община Левски – Любка Александрова... /
  • 8 ИНЖ1

    21 7 Отговор
    Корупционната дъвка "АЕЦ Белене" пак влезе в употреба. Значи ще се крадат още пари от Данъкоплатеца.
  • 9 „Неграмотен”

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Читател":

    Язък ТЪКМО ги гласеше за голфо с аец
  • 10 Българските избиратели

    24 7 Отговор
    Вие от БСП-БКП ако бяхте кадърни отдавна можехте да го построите.
    Проспахте по времето на Луканов!
    Проспахте по времето на Виденов!
    Проспахте и 4-те години по време на вашето управление начело със Станишев!
    Проспахте двете години управление с ДПС!
    Накрая популистки предизвикайте Референдум за АЕЦ Белене и българите ви казаха едно голямо "НЕ" на АЕЦ Белене!
    Така,че вие от БСП -БКП носите голямата вина че нямаме АЕЦ Белене!

    Стига с вашият популизъм!
    Никой не ви вярва!
  • 11 старешки комсопол

    13 3 Отговор
    А в затъналия жп тунел Златарево колко още милиона ще закопаете, ако се въртете на власт? Жителите на Карнобат са в очакване.
  • 12 гражданин

    18 3 Отговор
    кой в ЕС ни подкрепя, как точно ни подкрепя ЕС, с пари, или с приказки, зелените в ЕС, подкрепят ли ни за това, от тези празни приказки, 35 години, бесепарите стигнахте до границата на изпадане от парламента, а пипнете ли властта, знаем какво се случва, забравяте бързо за всичко, което сте говорили преди това
  • 13 Хо Ши Мин

    10 5 Отговор
    Предателят Борисов през 2016: Днес говорих със сенатор Маккейн по скайп няма да строим АЕЦ Белене!

    Толкоз по въпроса!
  • 14 Плевенски Социалисти??? Оборудването за

    7 3 Отговор
    Реакторите и самите реактори Заминаха ли за Украйна??? Ако да Заминали, НИЩО НЯМА ДА ПОСТРОИТЕ!!!

    Коментиран от #16

  • 15 До 4 "два Реактора за А ЕЦ Коцлодуй"????

    8 7 Отговор
    Ще ни съруват колкото Две Централи с по 4 Реактора в Белене!! ТЪПАНАР ИЛИ Евроатлантик си???
  • 16 Това е краят на сагата

    11 7 Отговор

    До коментар #14 от "Плевенски Социалисти??? Оборудването за":

    На Референдума за АЕЦ Белене и българите ви казаха едно голямо "НЕ" на АЕЦ Белене!
  • 17 ТаУмВзе

    7 2 Отговор
    Мъпетите не могат да минат без да се изрежат за Фалиралото евро съюзче, че ги крепи докато си Крадът Волно да!
  • 18 Факт

    10 3 Отговор
    Ток ще внасяте от Турция и Румъния, понеже сте тъпи!
  • 19 Избирателите от Северна България

    1 7 Отговор
    Ще гласуваме твърдо с бюлетина
    Номер 18 !
  • 20 До 8 Дали е Корупционна дъвка!

    8 2 Отговор
    Цените и пуска на Американски Реактори в АЕЦ Козлодуй щее най голямото Заробване на Народ и Държава като Пари! Цените на F16, Които Платихме са с 50%по Ниски за други Клиенти на същия тип Самолети???Останалите 50%от Цената са Комисиони за НашитеПолитици, които правят Неизгодната Поръчка И има Един Търговец, наш, който се Пресели в САЩ и той е в Делбата на тази голяма Комисиона!! Той е Коратора на Сделките!!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българските избиратели

    2 1 Отговор
    Който нямате партия фаворит няма защо да ходи да гласува и да подарява 8 лева субсидия за несвършена работа и то от нашите пари!
  • 23 Факт

    4 8 Отговор
    Аз Подкрепям Белене с Френски или Американски реактори а не с руски за да пълним Рашкия с Плутонйи за ядрени бойни глави нито корейскинпонеже последните са некадърни за такова нещо.

    Коментиран от #27, #43

  • 24 Иванов

    8 3 Отговор
    Както винаги-глупости. То, там няма нищо. Всичко е разбито и компрометирано. Няма и инфраструктура. По-добре не лъжете хората. Ако е от незнание и липса на компетенции е едно, друго е ако е нарочно.
    Най много се лъже преди избори, по време на лов и…..
    АЕЦ Белене никога няма да има.
  • 25 българина

    4 2 Отговор
    най демократично е В Белене двата руски реактора се довършват за 5 млрд и тока се ползва от хората, които са руските реактори. Американските два в Козлодуй след 20 г за 30 млрд и ще се ползва само от атлантиците! откъде ще вземат ток до тогава и парите щ, нормалните българи не ни интересува, да питат Посолството, те са специалисти по всички бг проблеми
  • 26 604

    3 2 Отговор
    мъ те вече го бастисаха ве алоуууу, някой да не би да вярва че рос атом ще дойде да ни монтира реакторите, след всичките го внааа дето ги намацахме, а дори и да дойде цената ще е майката си тракало...кой ще ви я лиценцира , КОЙ ахахахаххаахха, дори и да се изгради от неруснаци, лиценза е от тях! Поне не лъжете хората ами право куме в очите! кога требваще да се мисли....трупахте + пред запада е на ви ся +----. продъденя държава, родна без държава си е територия!
  • 27 нещастник

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Факт":

    точно това предлагам, руските реактори в Козлодуй, американските в Белене! едните тръгват до 5 г с 5 млрд, другите след 20 с 30 млрд. Атлантиците ще купуват ток от американските а нормалните българи от руските. Така всички ще са щастливи!!!!

    Коментиран от #31

  • 28 българина

    3 4 Отговор
    всеки който е за американските реактори първо да приготви земята ма баба си за ядрено хранилище, защото нормалните българи неатлантици, съобразяваме някои неща с руските, като цена и ядрени отпадъци извън България!!!
  • 29 БгТопИдиот🇧🇬

    2 5 Отговор
    Важното е съоражението на о.Персин да функционира.
    Той ще е новият дом евроаталнтикЛунатиците.

    Коментиран от #33

  • 30 един

    8 0 Отговор
    На тая девочка кой и е казал че разбира от енергетика,то бива некадърни калинки ама чак толкоз не бива!
  • 31 Факт

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "нещастник":

    Козлодуй в Руската си част ще се закрие ще се направят нови два Западни реактора

    Коментиран от #36

  • 32 Отдавна

    2 1 Отговор
    Само дето беше земетръсна зона. БСП-то пак почна с лъжите. Как не се леко осъвремениха. Все едно и също.
  • 33 Кой

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Май си заслужаваш заглавието дето си си сложил.
  • 34 Пепи Волгата

    2 2 Отговор
    Ас избрах еврото!
  • 35 Чети на глас и реви!

    4 1 Отговор
    Тази шматкка взема в Брюксел 20 хиляди еврака на месец.
  • 36 Факт

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "Факт":

    Така наречената Уестингхаус е толкова жалка фирма че не могат един бойлер да направят!
    Ще тупат койруци в Москва при цивилизацията да се молят за специалисти какво беше при строежа на ТЕЦ в Гълъбово строиха правиха западняците и нищо дойдоха 3 руснаци и за три дни тръгна
  • 37 Кой

    1 0 Отговор
    Май си заслужаваш заглавието дето си си сложил.
  • 38 Свищовлии и

    3 2 Отговор
    Белене протестираха още през 80 те години на миналия век по време на диктаторския режим на Тато, защото е земетръсна зона. Аман от изражденци, които обслужват Путин мафията. Съд и затвор за тия!

    Коментиран от #40

  • 39 Серсемин

    2 1 Отговор
    Представените в парламента партии удобно премълчават много неща, защото реалността изговорена пред стадото (колкото и апатично и кастрирано да е ) ще ги направи опасни за малкото останали живи. Относно енергетиката без рзвиването на българска лека и тежка промишленост сметката за подръжка на атомни, топлоцентрали и инфраструктурата им няма да излезе само със сектор услуги и гражданско потребление. Изводите са два . вдигане на цените или премахването им, защото те никога не са били за да Ви свети крушката в мазето !
  • 40 Станка Солева

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Свищовлии и":

    Абе, тая диктатура още ви изхранва ......хи хи хи...
  • 41 незнайко

    3 0 Отговор
    Как изведнъж ЕС ни подкрепя за Белене ? Нали уж била върху сеизмична зона ? Това да проспиш 35 години е направо НЕЧУВАНО , но за БЪЛГАРИЯ всичко е възможно !
  • 42 Нищоправеца

    0 0 Отговор
    AА аз настоявам КНСБ да бъде закрито и да се съкратя 20% от търтеите в администрацията. А пък останалите да си плащат осигуровките
  • 43 Пръц

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Факт":

    Прав си.Съгласен съм,при положение,че се съгласиш да ти складират отработеното ядрено гориво под къщата или блока в който живееш
  • 44 Анубис

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "АЕЦ Козлодуй":

    И колко е разстоянието между Белене и Козлодуй???
    При голямо земетресение в Белене, ще се люлее и Козлодуй
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове