Last news in Fakti

7 Ноември, 2005 00:00 376 0

Търсят инвеститор за строител на метрото до „Г.М. Димитров”

  • проект-
  • работи-
  • поръчката-
  • метрото-
  • участие-
  • осветление-
  • изпълнител-
  • финансирането-
  • трябва-
  • поръчка-
  • декември-
  • пътни-
  • срокът-
  • месеца
Столичната компания "Метрополитен" ЕАД обяви открита процедура за разширение на метрото до станцията на бул. "Г.М. Димитров" (метростанция 11). Обект на поръчката са строително-монтажни работи за изграждане конструкцията и работи по автоматиката и сигнализацията на станцията и прилежащите й участъци - открит и подземен. Процедурата включва и реконструкция на съществуващи ВиК и електромрежи за кабели, улично осветление, съществуваща кабелна мрежа, пътни работи и отводняване.

Кандидатите могат да купят документацията за участие до 20 ноември срещу 1200 лв. Гаранцията за участие е 40 хил. лв. Срок за подаване на офертите - 28 декември в 12.00 ч. Срокът на договора с избраната за изпълнител компания е 24 месеца.

Кандидат за изпълнител на обществена поръчка може да бъде всяко българско или чуждестранно физическо или юридическо лице, както и техни обединения. Изискуеми документи са съдебна, БУЛСТАТ, данъчна, ДДС регистрация, удостоверение за актуално правно състояние на кандидата, издадено не по-рано от шест месеца преди провеждане на процедурата от фирмено отделение на съответния съд, декларация за отсъствие на обстоятелства.

Икономически най-изгодната оферта при показатели, посочени в документацията за участие, ще бъде водещ фактор в крайното класиране.

Според изпълнителния директор на метрополитена Стоян Братоев все още се търсят схеми за финансирането на тази поръчка. До момента практиката е да се обявяват процедури и след избора на изпълнител и представянето на плановете за развитие на поредния проект Столичният общински съвет одобрява отпускането на съответната сума за финансирането на поръчката.

"Внесъл съм в общината тригодишна програма с разчети за финансирането на развитието на метрото, която новият кмет трябва да внесе в Министерския съвет за одобрение", каза Братоев. По думите му, ако се работи в дългосрочен план, ще се предвидят средства поне за следващите няколко години за изграждането на някои от заложените в плана дейности. За тази стратегия метрополитенът има и подкрепата на областния управител, увери шефът на метрото.

Втората процедура, която обяви метрополитенът, е за избор на изпълнител за изработване на технически проект за продължение на първи метродиаметър. Става въпрос за едната част от комплексния инвестиционен проект за двете станции от "Интерпред" до "Бизнес парк Младост". За отсечката от "Интерпред" до бул. "Александър Малинов" има осигурена регулация, а настоящата поръчка е за втория етап, обхващащ частта от бизнес парка до хипермаркет "Хит".

Техническият проект ще включва и проектирането в края на участъка на линеен пункт, подземен и надземен паркинг.

Гаранцията за участие в поръчката е 1500 лв. Документация може да се купи до 19 декември срещу 400 лв. Срокът за подаване на офертите изтича на 27 декември.

Проектът трябва да съдържа инженерно-геоложки и хидро-геоложки проучвания, трасе, профили, вертикална планировка и геодезия, архитектура, архитектурно-художествено оформление на интериора, конструкции, план за безопасност и здраве и организация на движението по време на строителството, паркоустройство и озеленяване, реконструкция и преустройство на съществуващата инженерна инфраструктура, заземителни инсталации, осветление и силови електроинсталации, тунелно осветление и др. Проектът трябва да предвижда и електромеханична част - ескалатори, асансьорни уредби, отопление, вентилация и климатизация, включително междустанционни и станционни вентилационни уредби, както и релсов път, контактна релса, пътни репери и указателни знаци. В поръчката се включват и планове за комуникационни и аудио-визуални системи - пожароизвестяване, радиооповестяване, видеонаблюдение, часофикация, диспечерски връзки, радиовръзка, магистрални кабели и транспортна комуникационна мрежа, контрол на достъпа и таксуване на пътниците, автоматика и телемеханика, диспечерско управление на движението, визуална информация в съответствие с интериорните решения. Поръчката предвижда проектиране и на пътни работи, отводняване, улично осветление и вертикална планировка, линеен пункт за оборот и престой на метросъставите. Обхватът и съдържанието на техническия проект по отделните части да съответства на изискванията на Наредба 4 и на правилника за техническа експлоатация на метрото. Срокът на договора с изпълнителя ще е с продължителност 12 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА