Last news in Fakti

30 Март, 2006 00:00 430 0

"Булленд инвестмънтс" увеличи успешно капитала си

  • дружеството-
  • увеличение-
  • акции-
  • капитала-
  • карабашев-
  • капитал-
  • земеделска-
  • тъй като-
  • земеделска земя-
  • със специална инвестиционна
Дружеството със специална инвестиционна цел за секюритизация в недвижими имоти "Булленд инвестмънтс" приключи успешно увеличението на капитала си, съобщиха от Българската фондова борса. Крайният срок на задължителното първоначално увеличение изтече на 27 март, като дотогава бяха записани и заплатени всичките 500 хил. нови акции, съобщиха от дружеството, което се намира в процес на регистрация за търговия на борсата. Заради техническото време, необходимо за съдебната регистрация на новия капитал, вписването на емисията акции от Централен депозитар и Комисията за финансов надзор и съответно регистрацията й на борсата ще отнеме поне две седмици.

След успешното увеличение основният капитал на "Булленд инвестмънтс" се покачи на 1 млн. лева, разпределен върху същия брой акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка. Към правата на компанията имаше голям инвеститорски интерес, като средната им цена се движеше около 0.30 лв. за брой. Като се имат предвид постъпленията от продажбата на правата и записването на новите акции, изчисленията показват, че във фонда за земеделска земя ще постъпят близо 650 хил. лева свеж паричен ресурс.

„Булленд инвестмънтс” в началото на тази година получи лиценз от Комисията за финансов надзор за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел, но извършва активната стопанска дейност още след учредяването си през есента на миналата година. Акцент в инвестиционната програма на дружеството е закупуване на земеделска земя.

Към края на февруари фондът притежаваше 295 недвижими имота с обща площ от над 2598 дка земеделска земя. Изпълнителният директор на дружеството Валентин Карабашев заяви пред "Дневник", че през май са направени много малко покупки на земя, тъй като дружеството е инвестирало почти всичкия си учредителен капитал. Според Карабашев от следващата седмица ще стартират активни покупки, тъй като ще започне инвестирането на набраните средства от увеличението.

Намеренията на фонда са до края на годината да бъдат реализирани още две увеличения на капитала, заяви Карабашев, като допълни, че точният размер на следващото увеличение ще се реши през следващия месец. Новото увеличение ще бъде без нов проспект, като процедурата е доста по-опростена и бърза процедура, тъй като съветът на директорите е упълномощен да вдига капитала до 50 млн. лева, така че за следващото решение за увеличение на капитала няма да се свиква общо събрание на акционерите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА