Last news in Fakti

21 Юни, 2006 00:00 1 785 0

Нова търговска верига стъпва на пазара

  • верига-
  • стоки-
  • маркет-
  • магазините-
  • софия-
  • компанията-
  • веригата
Нова търговска верига ще заработи през следващите седмици на българския пазар. "Супермаркети "Пол маркетс" ООД е компанията, която вече е купила терени в столицата и подготвя началото на дейността на веригата "Пол маркетс". Това потвърдиха от офиса на компанията в София.

Новата верига е с полско участие и се очаква да заработи през следващия месец. Планирано е да има шест магазина в столицата, за които вече са купени терени. Обектите ще са от типа "удобни магазини" (Convinience Stores) и те ще са с размери от 500 кв.м. Магазините са предназначени за продажбата на хранителни стоки.

Компанията вече набира персонал и води преговори с потенциалните доставчици, съобщиха представители на производителите и вносителите на хранителни стоки и стоки от първа необходимост в България.

Форматът на новата верига я поставя в пряката конкуренция на по-малките магазини в София, каквито са например "Магазин 345", "Фамилия", "Калея", "Дар", някои от магазините от веригата ЦБА и др. Също така за конкурентни може да се считат и някои от по-малките обекти на българската верига за търговия на дребно "Фантастико" или магазините "Т-маркет" на латвийската верига "ВП маркет".

Това е третата верига от страните от Централна и Източна Европа, която стъпва на българския пазар чрез свое дъщерно дружество или чрез участие в създаването на българска компания. Преди две години в България се настани веригата ЦБА, която след унгарски модел на търговска верига беше създадена с български и унгарски капитали. Малко след това пък на пазара влезе и латвийската "ВП маркет", която обяви в началото амбициозни магазини, но в момента има 11 магазина с малки размери в София и един в Перник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА