Last news in Fakti

16 Юли, 2014 16:15 4 213 2

Къща изчезна без собственикът и да знае

  • имот-
  • къща-
  • гран канария

Когато притежавате имот, който се намира далеч от мястото, където живеете, трудно успявате да го наглеждате. Най-често причината е липса на време. Дългото време, през което не сте контролирали имота си, може да ви доведе до шок, защото когато отидете да го видите, може той вече да не е там. Именно това се е случило с 69-годишна испанка, която след близо три десетилетия прекарани в Мадрид, е решила да се върне в родното си място – остров Гран Канария.

„Пристигнах от Мадрид с куфара си и ключовете от триетажната къща, която моето семейство притежава в Лас Палмас де Гран Канария, но бях принудена да нощувам в хотел, тъй като домът ми го нямаше” обяснява Глория пред вестник El Mundo.

Оказва се, че сградата е била съборена още през 1999 г. вследствие на промени в градоустройствения план на квартала. Сега жената е на улицата с 500 USD пенсия на месец и без дом. Тя е подала съдебен иск, в който иска компенсация в размер на 1 млн. EUR. Според нейния адвокат, ищцата има големи шансове да получи минимум 164 753 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Veselin Stanoev

    0 0 Отговор
    И тук в България стават такива неща.Особено в район с активни свлачища.На мястото на твоята къща,която е отишла в морето може да дойде по-хубава.

    Коментиран от #2

  • 2 Капиталист

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Veselin Stanoev":

    По лошият вариант,до твойта къща още няколко ромнски изникнали станало махала и ти липсват дограмата и покъщината,но ги виждаш правилно разпределени между ромите.