Last news in Fakti

26 Юли, 2006 00:00 1 091 0

650 евро/кв. м за жилище в нов комплекс в “Редута”

  • жилищни-
  • квартал-
  • комплекси-
  • комплекса-
  • чиято-
  • комплекс-
  • сгради-
  • апартаментите-
  • затворен-
  • редута-
  • първите-
  • между-
  • затворен тип
Средно по 650 евро/кв. м се продават жилища в строеж в един от първите комплекси от затворен тип в столичния квартал "Редута", съобщиха от "Адрес недвижими имоти". Цените са в рамките на средните за столичния квартал, където апартаментите вървят между 550 и 750 евро/кв. м, уточниха от компанията. Към момента в района се изграждат около 40 нови обекта, като "Редута Ин" е най-големият сред тях. Комплексът включва три сгради с обща разгъната застроена площ 20 000 кв. м, разположени на терен от 6,8 дка в близост до парка между кварталите "Редута" и "Слатина". Той ще е с контролиран достъп и 24-часово видео наблюдение, ще има магазини, фитнес център, клуб за семейни тържества, подземен гараж с място към всеки от апартаментите. Площта между сградите ще бъде оформена като парк с езеро. Инвеститор е компанията "Редута Ин", като се ползва и съфинансиране от Първа инвестиционна банка.

Към момента първите две сгради от комплекса са вдигнати до 5-а плоча, а строителството на третата се очаква да започне до седмица-две. Те ще включват основно дву- и тристайни апартаменти, като последните етажи са предвидени за по-големи жилища и мезонети, чиято площ ще стига до 250 кв. м. Около 30% от апартаментите в комплекса вече са продадени, съобщи Светослава Георгиева, регионален директор "Жилищни имоти" в "Адрес".

Според нея районът на "Редута" и "Слатина" има голям потенциал за жилищно строителство, като част от предприемачите се ориентират и към изграждане на малки комплекси от затворен тип в рамките на самите квартали. Причината са повишените изисквания на купувачите, които търсят по-висок стандарт, поддръжка и съпътстващи удобства към жилищните площи, уточни тя.

Основният проблем в района е намирането на подходящи парцели, тъй като за реализацията на подобен проект са необходими поне 3 дка. Това обаче може да се реши с изкупуването на карета от стари къщи, върху чиято земя да се оформят подобни комплекси, обясни Георгиева.

Досега основната част от затворените жилищни комплекси в столицата бяха съсредоточени в периферията на южните квартали, но през последната година част от големите проекти се насочиха и на изток. Един от първите за София въобще беше "Миникомплекс Изток" на "Феърплей Интърнешънъл", който включва 5 жилищни сгради в квартал "Изток". В същия квартал тече строителството на жилищния комплекс Casa Viva на строително-инвестиционната компания "Агора Ин". Няколко жилищни комплекса от затворен тип се изграждат и в жк "Младост" - в четвъртата част пловдивската компания "Сиенит Инвест" строи комплекс "Колежа", а във втората миналата година започна изграждането на "Верт Ин България", инвеститор в който е германската Werterinvestition.de. Най-големият проект от този тип в източните части на София засега е комплекс "Цариградски" в жк "Дружба 2", изграждането на чиято втора част започна тази пролет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА