Last news in Fakti

9 Март, 2007 00:00 635 0

Американци реконструират летището до Гоце Делчев

  • делчев-
  • летище-
  • гоце делчев
Общинските съветници на Гоце Делчев единодушно гласуваха споразумение с американската компания „Job performance systems" за публично-частно партньорство, чрез което да се реализира проекта за изграждане на гражданско летище край града. Проектът ще се реализира като старото военно летище да бъде пригодено за чартъри. По края на 60-те години армейският аеродрум е използван от българските ВВС. След това на него кацат самолети или вертолети много рядко.

Вместо до Банско летище за граждански полети ще бъде построено в гр. Гоце Делчев. Това стана ясно след като експерти прецениха, че идеята на кметството на най-големия ни зимен център е нецелесъобразна и там не е подходящо граждането на аеродрум. Затова пък околностите на Гоце Делчев предполагат реализацията на подобна инвестиция.

Предстои в общинските комисии да се обсъдят няколко варианта за овъзмездяване на собствениците на терените в околността, са уточнили от общината на гр. Гоце Делчев. По предварителни разчети се очаква строителството на летищния комплекс да започне в началото на 2009 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА