Last news in Fakti

25 Април, 2008 00:00 534 0

България има добро бъдеще според инвеститорите

  • инвестиции-
  • българия-
  • директни-
  • центрове-
  • място-
  • директни инвестиции-
  • българия като място
Чуждите инвеститори са убедени в доброто бъдеще на България като място за директни инвестиции, а членството в ЕС ще пренасочи фокуса от индустрията към дейности с по-висока добавена стойност. Това са изводите от второто издание на проучването на Ernst&Young Привлекателността на Югоизточна Европа за директни инвестиции, базирано на допитване до 200 топмениджъри в света. Над 68% от анкетираните прогнозират, че през следващите 3 години привлекателността на България като място за директни инвестиции ще се подобрява.
Причините, определящи повишения интерес на инвеститорите, са благоприятното корпоративно облагане, разумната цена на труда и гъвкавото трудово законодателство. Анкетираните смятат, че интересът ще е още по-голям, ако се подобрят телекомуникационната инфраструктура, качеството на живота, достъпът до финансиране, транспортът и логистиката, както и социалният климат. България е на трето място по привлечени директни инвестиции в Югоизточна Европа. Над 60% от тях през 2007 г. са в индустрията, главно в производството (50%), логистиката (7%) и тест услугите (3%). От анкетата се очертава мнението, че едно от сериозните предизвикателства пред България ще е пренасочването на инвестициите към хай-тек дейности, като управленски и контактни центрове, центрове за изнесени услуги, центрове за проучвания и разработки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА