Last news in Fakti

29 Април, 2008 00:00 554 0

Нараства предлагането на търговски площи

  • центрове-
  • големи-
  • пловдив-
  • развитие-
  • софия-
  • площи-
  • търговски
На пазара на търговски площи у нас в момента се наблюдава нарастване на инвестициите в търговско-развлекателните центрове тип мол, се казва в анализ на естонската компания Arco Real Estate. Само в София сега са в процес на планиране и развитие 12 големи подобни проекта. Във Варна започналите да се реализират и предвидени проекти са около 10, а в Пловдив 4 големи търговски центрове тип мол са в процес на изграждане. В Бургас се проектират 3 големи търговско-развлекателни комплекса, а в Русе 2.

Инвеститорите се насочват вече към по-малките областни центрове - Стара Загора, Плевен, Видин, Шумен, Благоевград, Ловеч, Хасково, Кърджали, Търговище, Габрово. Молове са построени или се строят в близост до курортните центрове Банско, Самоков, Гоце Делчев, Слънчев бряг, Несебър, Сандански. Счита се, че всеки град с население над 70 000 души в страната вече има проект за мол.

Логистичните центрове и индустриалните площи са секторът с най-голям потенциал за развитие през следващите няколко години. Високата икономическа активност, устойчивото развитие на производствената и обслужващата сфера в страната увеличават търсенето на индустриални и логистични площи. Благоприятният бизнесклимат, ниските данъци и нива на заплащане на труда привличат все повече чуждестранни фирми и търговски оператори в България, пише в анализа. В Пловдив понастоящем се изграждат 10 логистични центъра в новите индустриални зони край града, в София са в ход 6 проекта, във Варна 3, а в Русе обявените проекти също са 3. Анализатори предвиждат развитието на мащабна логистична зона в района между София и Пловдив и отчитат потенциал за развитието на този вид строителство в редица български градове като Бургас, Горна Оряховица, Стара Загора, Хасково и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА