Last news in Fakti

7 Юли, 2008 00:00 629 0

За две години се изплаща нов хотел в Хонконг

  • хонконг-
  • около-
  • хотелите-
  • веригата-
  • „панорама-
  • време-
  • заетост-
  • посетителите-
  • джени-
  • хотел-
  • джени чан
Нов хотел с 324 стаи възвръща инвестицията си за две години. Това съобщи генералният мениджър на хотел „Панорама" в Хонконг Джени Чан. Хотелът е част от веригата „Ромбус интернешънъл", с център в Канада. Вече не е модерно да се акцентира на броя звезди на хотелите, защото те обикновено се дават на основата на битовите удобства, а не на цялостното обслужване и отношението към гостите. Затова новата задача е да се създава усещане за верига - на първо място стои сервизът, емоционалната удовлетвореност на посетителите, а битовите удобства се подразбират от името є. Хотел „Панорама" е съвсем нов, но още от самото начало стартира със заетост от около 80-90%, поясни Джени Чан. Изключително високата заетост на хотелите в Хонконг като цяло - над 80%, и доброто маркетиране на всеки нов обект позволява инвестицията да се изплаща за много кратък срок. Броят на леглата е около 60 хил.

В момента в Хонконг съществуват около 200 хотела, като повечето са от категория четири и пет звезди. Повечето от тях са с височина между 40 и 60 етажа. Погледнат от високо, в заселената си част, Хонконг прилича на игленик със забодени сгради.В същото време вече се вижда, че олимпиадата не напълни хотелите така, както очаквахме, допълва Джени Чан. Цените са леко повишени във връзка с голямото събитие, но прогнозираният приток на хора не се случва.

Хотелите на веригата „Ромбус", разположени както в Хонконг, така и в Китай, предлагат впечатляващ европейско-азиатски дизайн на стаите, изключително качество на употребяваните от гостите кърпи, чехли и хавлии, великолепна храна, която е подходяща както за азиатци, така и за европейци. От стаите на „Панорама" се открива уникална гледка към целия залив и светлините на града. Цените в хотелите на веригата варират от 500 лв. на вечер за най-изискания LKF до 240 лв. на вечер за „Панорама".Сред 380-те души персонал на хотела се срещат не само местни хора, но и украинци. Те карат там своята практика от различни европейски училища по хотелиерство.

Украинката Анастасия разказа за „Монитор", че в Хонконг се работи така, че човек да чувства тежестта на всеки спечелен долар. Работната седмица е 6-дневна. Квартирата є е 9 кв.м. След 6-месечна практика тя заминава на едномесечна почивка в Австралия.От управата на веригата споделиха, че при наемането на хора се водят не толкова от професионалния опит на кандидата, отколкото от неговия характер, възпитание, учтивост и търпеливост.

Истинско изпитание за заклетите пушачи в Хонконг е повсеместната забрана срещу този порок. Пушенето е напълно забранено включително в задните помещения на собствени магазини, в заведенията, не може да се пуши на борда на корабите, нито по улиците. Глобата за такава дързост е 1000 български лева.

Основните гости на Хонконг са предимно от Китай - 50%, следвани от Тайван, Япония. Това поясни Елиза Ченг от Хонгконгския борд по туризъм. Техни целеви групи са още САЩ, Австралия, Великобритания, Германия. Американците засега харчат най-много пари като група, сподели Ченг, но като индивидуалисти ненадминати остават руснаците. Средната продължителност на посещение на Хонконг е 3,5 дни. Това време е достатъчно човек да обиколи в бързо темпо забележителностите, да се разходи по знаковите булеварди, да види светлинното шоу в залива, да поплува в Южно Китайско море. Времето за посещение е удачно разпределено през високия летен сезон, когато прииждат туристите, и зимата, когато настъпват посетителите за конферентен туризъм. Само залата Asia Expo събира 10 хил. души. Така нормалната заетост на всички хотели е средно около 84%, а в пикови моменти достига 97%. Туризмът е един от четирите пилона в икономиката на Хонконг, допълни Елиза Ченг. По време на олимпиадата, тук ще се проведат всички състезания по конен спорт. Само за тези състезания ще пристигнат около 50 хил. души, сподели тя. Но и без олимпиада, само за м. май посетителите са били 2,3 млн. души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА