25 Ноември, 2014 17:08 2 306 0

Конгрес за етажната собственост предизвиква огромен интерес

  • imot.bg-
  • етажна собственост-
  • конференция

Събитието се организира от Асоциация управление на етажна собственост България (УЕСБ) и ще се проведе на 28-и ноември в София

На 28-и ноември в „Радисън Блу Гранд Хотел” в столицата ще се проведе първата конференция в България, посветена на проблемите на етажната собственост -  1-ви международен конгрес „Управление на етажна собственост: Възможност за предприемаческо и социално развитие 2014”. Конгресът е предназначен за домоуправители, професионални фирми за управление на етажна собственост, юристи, доставчици на услуги за сгради (саниране, почистване, енергийна ефективност и други), банки и застрахователни компании, държавна и общинска администрация, университетски преподаватели и други.

Специално за събитието ще пристигне и официална делегация от най-голямата асоциация на управителите на етажна собственост с над 8000 членове в Италия - ANACI, които ще споделят опит и добри практики с българските си колеги и ще обсъдят възможности за сътрудничество. Основен спонсор на събитието е италианската компания Duferco Energia, които ще представят и презентация на тема „Възможности за спестявания чрез зелена енергия”.

В програмата на конгреса е включена специална интерактивна част, в рамките на която ще бъдат обособени 4 тематични кръгли маси, на които ще бъдат дискутирани различни аспекти на управлението на етажната собственост – „Правна”, „Професионална квалификация и образование”, „Енергетика и енергийна ефективност”, „Услуги за управление на ЕС”.

Проблемите на Етажната собственост касаят една голяма част от населението на България. Поради пропуски в законодателството, слаб контрол от страна на институциите, безотговорност на домоуправители и живущи и липса на достатъчно информация, често се стига до инциденти, причинени от лошо състояние и непрофесионално управление на сградния фонд.

Поради тези причини през последните години пазарът на професионални услуги непрекъснато расте. Според проучване на Асоциация управление на етажна собственост България, въпреки че в момента едва 5% от сградите в режим на етажна собственост се управляват от професионални домоуправители, все повече собственици ще се обръщат към професионални фирми за управление на етажна собственост услуги и през следващите години този процент рязко ще расте.

Председателят на УЕСБ г-н Марио Понте притежава дългогодишен професионален опит в управлението на етажна собственост в  Италия, а в последната година и в България, и активно се опитва да води диалог със заинтересованите страни – правителство, институции, бизнес и граждани, и да инициира промени, подобряващи законодателната и регулаторната рамка при управлението на етажна собственост. „Надявам се конгресът да се превърне в традиционна своеобразна платформа за обмяна на опит и знания, благодарение на която да се изгради устойчива бизнес среда за развитието на професионалното управление на етажна собственост в България”, споделя г-н Понте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА