12 Август, 2008 00:00 540 0

Сред купувачите на имоти на Халкидики сме

  • имоти-
  • полуостров-
  • халкидическия-
  • халкидическия полуостров
Българи, руснаци и украинци масово купуват имоти на Халкидическия полуостров в Северна Гърция. Това е факт въпреки сериозния спад на местния пазар на недвижими имоти, съобщи гръцкият вестник „Нафтемборики”.

Най-голям е интересът за покупки на имоти по курортите на двата ръкава на Халкидическия полуостров - Касандра и Ситония. Търсят се и имоти, разположени на третия ръкав от Халкидическия полуостров, по-специално от Неа Рода до Урануполи. Цените на новите жилища на полуострова се доближават до тези в добрите квартали на Солун. Къщите до морето се продават по 2500-3000 EUR за квадратен метър.

На Халкидическия полуостров, както и в други райони цените не са паднали въпреки голямото предлагане на имоти, пише още в. Нафтемборики. Квадратният метър застроена площ там се предлага в ценовия диапазон между 750 и 1000 EUR. Изчисленията показват, че на пазара в момента има около 20 хиляди мезонети и апартаменти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА