Last news in Fakti

3 Декември, 2014 09:33 2 257 1

Японците се готвят да живеят под вода

  • комплекс-
  • вода-
  • дизайн-
  • япония

Японски архитекти представиха план за строителството на подводен град. Неговият капацитет ще е 5000 души. Планира се идеята да бъде реализирана през 2030 г. Стойността на инвестицията към днешна дата възлиза на 25 млрд. USD.

Подводният комплекс ще се състои от три секции: жилищна, хотелска и завод. Жилищата и хотелът ще са разположени в централната секция, чиято дължина ще е 15 км. Близо 500 метра от конструкцията ще бъдат над вода. Най-долната част на комплекса ще бъде свързана с подводен център за изучаване на морското дъно, който ще се намира на 3-4 км. дълбочина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    В България вече има такър град... Мизия!!