18 Септември, 2008 00:00 525 0

Апартаментите в Швеция поевтиняват

  • апартаментите-
  • цените
Цените на апартаментите в Швеция бележат спад, а на къщите се покачват, пише The Local. По данни на агенция Maklarstatistik за последните 3 месеца апартаментите са поевтинели с 3 на сто. В момента квадратен метър в центъра на Стокхолм се продава средно за 51 210 шведски крони (7538 долара).

Апартаментите в предградията на Гьотеборг са поевтинели с 5%, а в центъра има застой на цените. В същото време къщите в цялата страна бележат ръст от няколко процента.

Експерти от Svensk Fastighetsformedling прогнозират, че плавното поевтиняване на апартаментите ще продължи, но няма да има рязко обезценяване. В бъдеще ще нарастват разликите в цените на различните типове апартаменти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА