Last news in Fakti

29 Септември, 2008 00:00 440 0

Сделките с жилища в Испания се свиха с над една четвърт

  • цените-
  • имоти-
  • испания
Дори в Барселона, един от най-развитите испански градове, имотите поевтиняват. Продажбите на жилища в Испания се сринаха с 26,3% на годишна база през юли, сочат официалните данни на статистическото бюро на страната, цитирани от Би Би Си.Същевременно ипотечното кредитиране се свива с 33,2% до 10,2 млрд. евро, сочат още данните.

Кредитната криза доведе до срив на пазара на имоти в Испания, която според много икономисти е на ръба на рецесия. Строителството и недвижимите имоти бяха основен двигател на икономическия ръст на страната през изминалото десетилетие. Според някои анализатори обаче цените на жилищата в Испания, все още са надценени с до 30%.

Данните за юли са малко по-добри от тези за юни, когато годишните понижения и при продажбите, и при ипотечното кредитиране бяха още по-големи.Цените на жилищата паднаха с 0,3% от април до юни, по официални правителствени данни.

Брокери на имоти обаче твърдят, че цените са се понижили с около 5% от началото на тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА