Last news in Fakti

1 Октомври, 2008 00:00 486 0

Бум на общински проекти за инфраструктура

  • проекти-
  • подадени
Бум на подадени инфраструктурни проекти по Оперативна програма Регионално развитие (ОПРР) отчитат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Интерес

От постъпилите 73 проекта вече са сключени договори с 28 бенефициента за сумата от 125 млн. лв. Одобрени са проекти за още 120 млн. лв., с което бюджетът, предвиден за рехабилитация и реконструкция на второкласни пътища, е изчерпан.

От министерството обмислят да пренасочат средства от други схеми на програмата, към които не е проявен толкова голям интерес. Все още не е ясно дали разходите по вече одобрените проекти ще бъдат утвърдени, възможно е да се освободи допълнителен финансов ресурс.

Предложения

За изграждане на общинска образователна, социална и културна инфраструктура в градските ареали са подадени общо 201 проекта, като са сключени 15 договора на стойност от около 64 млн. лв. За образователна инфраструктура в малките общини са подадени 156 предложения, а подписаните договори са 46 и са за над 43 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА