Last news in Fakti

1 Октомври, 2008 00:00 367 0

Пазарът в Кипър навлезе в рецесия

  • кризата-
  • имоти
Пазарът на недвижими имоти в Кипър влезе в рецесия, след като продажбите намаляха с 40%, а пазарът на втори жилища и ваканционни имоти понесе тежък удар, съобщава PropertyWire. Най-силно се усеща кризата във Фамагуста, където продажбите спаднаха с 50%, а най-слабо в Лимасол (-12%). Възстановяването може да отнеме около 3-4 години.

Една от основните причини за кризата е отливът на британските купувачи, особено от района на Пафос, една от най-популярните дестинации за чуждестранните инвеститори.Очаква са, че спадът на пазара ще се отрази на приходите на страната и вероятно ще се наложи предприемането на допълнителни мерки за преодоляване на кризата, съобщиха от министерството на финансите. Увеличаването на ограниченията за получаване на кредити е другата причина за текущото състояние на пазара. Банките затегнаха условията за получаване на заеми за инвестиции в недвижими имоти и строителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА