Last news in Fakti

8 Октомври, 2008 00:00 434 0

Над 1 млн. испанци укриват доходи от наеми

  • имоти-
  • под наем
Министерството на финансите Испания не успява да събере данъците за доходите от 60 процента от даваните под наем жилища в страната, съобщава агенция K2Kapital. Над 1 млн. испанци не декларират, че имат доходи от даваната под наем недвижима собственост.

В доклад на Асоциацията на оценителите на недвижими имоти се посочва, че доходите от наеми за последните 3 години са нараснали само с 1,6 на сто и са достигнали 2,1 млрд. евро. В същото време 15% от жилищата в Испания стоят празни. Средната доходност от даване под наем на жилищни имоти е достигнала 4,7% и достига почти 4000 евро на година. Най-много се укриват доходи от наеми в Андалусия, където делът на некоректните към хазната наемодатели достига 73,5%, След тази провинция се нареждат Канарските острови с 66,5%, Каталуния - 64,7%, Мадрид - 60%.

Световната финансова криза удари силно испанския имотен пазар. Броят на агенциите за недвижими имоти се съкрати наполовина. В края на миналата година те са били 60 000, а към края на септември са останали 30 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА