Last news in Fakti

13 Октомври, 2008 00:00 417 0

Сделките с имоти намаляват двойно

  • имоти
Двойно по-малко ще са сделките с имоти до края на първото тримесечие на 2009 г. спрямо същия период на 2007 г. Основната причина е свиването на спекулативния пазар, обявиха от агенцията за недвижими имоти "Ера". Инвестициите в сектора са доста по-свити в сравнение с предходни години, спад има и при ваканционните селища, каза изпълнителният директор на агенцията Теодора Димитрова.

За да привличат повече клиенти, агенциите подхождат по различен начин. Практика е например при сгради с по-дълъг цикъл на строителство - около 2-3 години, да се взимат от купувачите по-малки вноски в процеса на строеж, а по-голямата част от сумата да се изплаща след приключването на проекта. Не може да се прогнозира как ще вървят цените на имотите, но засега промяна в големите градове няма. Разбира се, цените на имоти с лоша локация и непривлекателни условия ще паднат, уточни директорът на "Ера"-България. Според Димитрова през последния месец е отчетено раздвижване на пазара.

Кризата ще засегне страните, които са отчели голям ръст на пазара на недвижими имоти в определен период. Нагледен пример е случващото се в Испания, Великобритания, Португалия и др., коментира изпълнителният директор на "Ера"-Европа Франсоа Ганьон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА