Last news in Fakti

23 Декември, 2008 00:00 838 0

Багери срещу кръчмите фургони

  • заведението-
  • петков-
  • амнезия-
  • дискотеката-
  • коларски-
  • стандарт-
  • общината-
  • момента
В първите дни след Нова година из кръчмите и дискотеките в района ще плъзнат инспектори по строителството заедно с обвинителите. Прокурори се заканиха, че ще бъде бутната всяка незаконна кръчма в квартала, като ще се спази процедурата за това. Прокурорите образуваха проверка за дискотека "Амнезия", пред която беше убит студентът Стоян Балтов, по сигнал на кмета Бойко Борисов. В писмото си до Софийска градска прокуратура градоначалникът описва нарушенията на бившия районен кмет Венцислав Дудоленски и на екс главния архитект Теодор Коларски.

Борисов се опира на заключенията на експертите от строителния контрол, които провериха клуба заедно с колегите си от общината. Визата на дискотеката е за модулни павилиони и е подписана през 2004 г. от тогавашния главен архитект Стоян Янев. Коларски обаче сложил параф на инвестиционен проект за масивна сграда.

Разрешението за вдигането на клуба пък е издадено пак за монтиране на павилиони, защото така се прескача ДНСК, която не контролира поставянето на временни обекти. Строежът е напълно завършена едноетажна сграда, с площ 320 кв.м вместо записаните 200 квадрата, гласи заключението на строителните инспектори. В момента тече срокът за възражения срещу констативните актове. След изтичането му ще бъде издадена заповед за изпълнението на двата акта на ДНСК - за затваряне на заведението и за премахването му. От прокуратурата са категорични, че нощният клуб трябва да бъде съборен.

Срещу Дудоленски и Коларски ще бъде образувано досъдебно производство, съобщи за "Стандарт" високопоставен източник от прокуратурата. Ако собствениците на дискотеката не се съгласят сами да съборят сградата, багерите ще им бъдат изпратени принудително.

"С общината ще се срещнем в съда, има си закони и подписан договор", заяви за "Стандарт" собственикът на "Амнезия" Петьо Петков. Той заяви, че дискотеката има статут на "сглобяем обект" и може да се демонтира за около 2 дни и да се премести в същия вид на друго място. Заведението обаче няма да се събаря, тъй като договорът с общината изтича след 5 години. "В действителност плащаме 200 лв. наем на месец, но той е за терена, върху който сме изградили дискотеката. Отделно ние сме инвестирали средства в нея и няма да позволим тя да се бутне. Строителен контрол може да издава всякакви разрешения, но у нас има закони", отсече Петков.

Около 400 бона само струва да се прокара електричество и канализация в заведението, научи "Стандарт". Петков обясни, че в момента "Амнезия" е затворена и няма да работи по празниците. В момента собствениците умуват дали да сменят името на заведението, когато утихне скандалът, или да преместят помещенията. "Амнезия" стана нарицателно и не може да работи като дискотека никога повече. Ще мислим какво може да се направи, но багерите няма да допуснем", обясни Петков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА