Last news in Fakti

11 Март, 2009 00:00 1 348 0

Иновации ще борят срива в строителството

  • дружеството-
  • седмица-
  • българската-
  • изложение-
  • изложението-
  • строителството-
  • продукти-
  • строителна-
  • строителна седмица-
  • българската строителна седмица
С акцент върху иновативните продукти и технологии започна тазгодишното издание на Българската строителна седмица, която се провежда до 14 март в столичния Интер Експо Център. Представени са нови решения в областта на строителните материали, изолациите, фасадите и покривните конструкции. Според участниците продуктите им са ориентирани към постигане на по-голяма ефективност в строителството и по-качествен краен продукт при оптимални разходи.

Продукти
Сред хитовите за изложението материали е вътрешната топлоизолация на германската компания Remmers, която се предлага от българския партньор на дружеството - Вега VZ. Материалът регулира влажността в помещението и не позволява образуване на мухъл и плесен, от каквито често страдат новото и старото строителство у нас. Remmers са лидери в реставрацията и консервацията на сгради, ангажирани с реконструкцията на емблематични обекти като Кьолнската катедрала, Бранденбургската врата, Саграда Фамилия и др. При шумоизолациите новост представи A&G Invest, дистрибутор на испанската Синтезия Еспаньол. Дружеството предлага полиуретанова пяна, която се смесва и полага на място посредством спрей. За разлика от стандартния продукт този е по-лесен за ползване, с по-малко труд и образува безшевен слой по стената без акустични мостове, обясни директорът на компанията Ангел Чурешки.

Българската компания Технопанел представи два вида сандвич-панели - с вградена топлоизолация от полиуретан и с каменна вата, която е негорим и шумоизолиращ материал. Продуктът е търсен най-вече при строителството на индустриални обекти и хипермаркети и се произвежда във фабриката на дружеството на гара Яна. 30-сантиметрово газобетонно блокче Ytong, което не се нуждае от допълнителна изолация, се представя на щанда на Xella. До април дружеството ще приключи и с работата си по каталог с проекти и разценки за къщи, изпълнени от Ytong, насочен към крайните клиенти.

Очаквания
Участниците в строителната седмица определят тазгодишното изложение като по-вяло в сравнение с годините на строителен бум. Тук сме за четвърта година и сега присъствието на фирми е по-оскъдно, коментира Ангел Чурешки от A&G Invest. Според организаторите подобно усещане вероятно създава и решението изложението да бъде разделено на две части, като втората - Българска строителна седмица Интериор, е насрочена за края на април. Търговският директор на Технопанел инж. Иван Гецов очаква нови сделки от изложението. Повечето проекти в строителството минаха в режим на изчакване, но част от тях все пак ще бъдат реализирани. Искаме да покажем на инвеститорите, че сме на пазара, коментира той.

Изложение
Българската строителна седмица се провежда за девети път. Тази година мартенското изложение е разположено в 4 изложбени павилиона и открити площи.

Участват над 230 фирми, които представят продукти на повече от 600 компании от 20 държави.

С колективни щандове участват компании от германската област Бавария и от Хърватия, а за седми път национално участие има и Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА