Last news in Fakti

12 Март, 2009 00:00 548 0

Лондон и Париж с най-много инвестиции през 2008 г.

  • града-
  • големи-
  • млрд евро-
  • най големи-
  • най големи града-
  • големи европейски града-
  • най големи европейски
Лондон и Париж доминират инвестиционната активност в Европа за 2008 г., въпреки значителното понижение на вложенията вследствие на световната финансова криза. Двата най-големи европейски града са привлекли 36% от всички сделки в офиси, както и 44% от сделките на стойност над 100 млн. евро, сочи изследване на CB Richard Ellis.

Десетте най-големи европейски града са допринесли за 43% от всички имотни транзакции за изминалата година, се казва още в проучването.

Сключените транзакции с имоти в Лондон са били на стойност 11,4 млрд. евро, или 12,9% от общите такива, докато тези в Париж са възлезли на 8,5 млрд. евро, или 9,6%.

Трети в класирането, но далеч зад посочените градове, е Мадрид с 3,7 млрд. евро инвестиции и дял от 4,2%, следван от Стокхолм с 3,1 млрд. евро. През последните години инвестиционният пазар се е запазил относително стабилен в 10-те най-големи града на Европа. В осем от десетте най-големи града активността през изминалата година се е запазила при нивото си от 2007 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА