Last news in Fakti

13 Април, 2009 00:00 367 0

Британците купуват в селата, руснаците - в курортите

  • имоти
30% от сделките за покупка на имот от чужденци се падат на британците, показва проучване на "Бългериан пропертис". Албионците в момента предпочитат да инвестират в много евтини селски имоти.

Останалите 70% от чуждестранните клиенти са с много разнообразни националности - руснаци, гърци, холандци, немци, турци, поляци, румънци, норвежци. Руските клиенти са разпределили равномерно интересите си към Банско и морските курорти, като през март се забелязва активизация от тяхна страна, сочи още проучването.

Българите са концентрирали своя интерес върху градовете София и Варна - както за покупки, така и за наеми на имоти. Във Варна надделяват сделките с наеми на имоти, докато в София - покупко-продажбите. Освен това българите са все по-активни и на пазара на ваканционни и селски имоти, тъй като в момента има възможности за изгодни сделки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА