Last news in Fakti

3 Февруари, 2015 17:52 6 961 4

Видът на метростанция предизвика скандал (СНИМКИ)

  • метро-
  • архитектура-
  • москва

Видът на една от най-новите метростанции в Москва предизвика скандал и вълна от недоволство в социалните мрежи. Снимайки входа на подземната железница от определен ъгъл, той изглежда като ... мъжки полов член. Лошата работа на проектантите ли е причина за подобна асоциация? Или просто свикналите с еднообразната архитектура московчани не могат да оценят новите екстериорни тенденции?

Как се е стигнало до подобна визия разказва главният архитект на метростанцията – Анатолий Тарасов: „Проектът ми е исторически обоснован. През Тропарево 1941 г. е минавала последната отбранителна линия на Москва. Тук е сформирана петата дивизия на народното опълчение. За това мнозина са забравили, но всички знаят, че в района има отлична зона за почивка. Идеята беше метростанцията да е продължение на парка, затова и направихме такива „изникващи” от земята входове към нея”.

Обекти с подобна визия са повече характерни за стара Европа, отколкото за Москва, смятат други архитекти. Подобна визия може да се види в Париж или Стокхолм. Нетипичното не означава непременно лошо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 некойси

    1 0 Отговор
    ... абе тия братушките добре ли са?
    Как може да виждат в това на пръв поглед супер-модернистично съоръжение "мъжки полов член".
    Тука иде реч май за свръх развита сексуална фантазия гарнирана с много алкохол.
  • 3 Да ама не

    1 0 Отговор
    Мощна секс индустрията и извратени мозъци ...
  • 4 незнайко

    1 0 Отговор
    С какви глупости се занимават репортерите. Да сложат едни пейки за почивка околовръст и готово. Едно две рекламни пана и визията ще е друга.