Last news in Fakti

12 Февруари, 2015 09:07 1 070 0

Извършва се оглед на съдебните сгради

  • съд-
  • сгради-
  • оглед

Ще бъде изготвен средносрочен план за ремонта на сградите на съдебната власт. Министърът на правосъдието Христо Иванов е изпратил писма до всички председатели на съдилища в страната, до главните секретари на Висшия съдебен съвет и на администрацията на главния прокурор, до директора на Националния институт на правосъдието, с искане за информация за необходимостта от извършване на неотложни ремонти на сградите, предоставени за стопанисване и ползване от органите на съдебната власт.

Също така трябва да се изградят съоръжения за по-лесен достъп на хора с увреждания в сградите, в които такива липсват. Министър Иванов е издал заповед на 10 февруари за формирането в Министерството на правосъдието на междуведомствена работна група. Целта й е да извърши оглед на съдебните сгради на територията на София. В 10-дневен срок членовете на групата трябва да съберат информация за ползваната площ по институции и функционалното архитектурно разпределение на сградите, доказаната потребност от предоставяне на допълнителна площ, ползваната площ с отпаднала необходимост, щата и очакваните промени в състава, както и експлоатационното състояние на сградите, вида и прогнозната стойност на необходимите ремонти.

На база получената информация ще се направят предложения за оптималното управление на имуществото на съдебната власт в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА