Last news in Fakti

31 Май, 2010 00:00 2 581 5

77 хотела във Варненско са обявени за продажба

  • хотели-
  • черноморие-
  • варна-
  • продажба

77 хотела във Варненско са обявени за продажба, показа справка на Дарик в сайтове за недвижими имоти. Средната цена на обявените за продажба имоти е 2 193 979 евро. Средната цена на кв.м. е 1364 евро. Сред обявените за продажба хотели най-скъп е комплекс в курорта "Златни пясъци". Цената му 38 милиона евро /средно 760 евро/кв.м. при 50 000 кв.м. площ/. Най-евтино е оценен хотел в Суворово, представляващ училищна сграда с разгъната застроена площ 396 кв.м. върху парцел 3000 кв. м. Цената на имота е 98 000 евро.

Най-много хотели се обявени за продажба в "Златни пясъци" - 22. Хотел с 232 стаи се предлага за 13 млн. евро. Внимание заслужава и офертата за 4-звезден хотелски комплекс на първа линия. Комплексът, простиращ се на 15 000 кв.м., се предлага за 15,5 млн. евро. За 9 млн. евро може да бъде купен друг 4-звезден хотел на втора линия. Комплексът е построен през последните 3 години и се предлага заедно със сключени договори с водещи туроператори.

Десетки са офертите за продажба на хотели в курорта „Св. св. Константин и Елена" и в местността „Ален мак". Продават се и хотели в местностите „Евксиноград". „Траката" и „Манастирски рид". Места за настаняване на туристи се продават и на юг от Варна. Нови собственици се търсят за 4 хотела в Бяла и 3 в Шкорпиловци. Продават се и 2 хотела край язовир „Цонево".

На търг заради дългове се продава и хотелски комплекс "Морска звезда", който към момента се експлоатира под търговско наименование „Астория Бийч". Комплексът в курорта "Златни пясъци" е с обща площ 11 105 кв. м. и начална тръжна цена 6,964 млн. лв. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брокер

    13 1 Отговор
    Началната цена обявена от ЧСИ за „Астория Бийч" е 320Е/метъра.Не се знае дали изобщо ще има купувачи!!!Който не е успял да се отърве от имотите по морето ще продава "на килограм".Цените се били вдигали!!!ХА,ХА,ХА,ХА,ХА.
  • 2 stoian

    0 0 Отговор
    zavisnicite samo mogat da se radvat sega....
  • 3 бай ганйо

    0 0 Отговор
    ние не сме завистници тъпако, ние сме хората които сме искали да правим сделка да купим имот и не сме го постигнали защото "ОТИ УНО ТУКА МНОО ВРЪИ"
  • 4 varna

    0 0 Отговор
    ako na tezi koito pravexa statistikata imashe koi da im izbarshe mlakoto okolo ustite shtaxa da razberat che pochti vseki hotel se prodava ot njakolko firmi
  • 5 val

    0 0 Отговор
    Taz godina 77
    Dogonina 777