Last news in Fakti

16 Юни, 2010 00:00 1 950 2

Руските инвестиции в имоти у нас надхвърлят 1 млрд. EUR

  • инвестиции-
  • руснаци-
  • ваканционни-
  • сделки

Руските инвестиции в недвижими имоти в България са над един милиард евро, заяви руският посланик Юрий Исаков. Няма точна статистика колко недвижими имоти в България са купени от руски граждани, но инвестициите надхвърлят един милиард евро.

Юрий Исаков изнесе лекция пред студентите от Варненския свободен университет. По думите му руските бизнес инвестиции в България вече са приблизително 1.5 млрд. евро. Най-важното за взаимоотношенията на двете държави са отношенията в сферата на енергетиката, посочи посланикът. Той отбеляза, че проектите "Южен поток", АЕЦ "Белене" и "Бургас-Александропулис" са търговски. "Белене" е уникален за Европа проект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ?

    1 0 Отговор
    бизнес инвестиции и инвестиции в имоти - нищо не разбирам. Дано утрото да е по-мъдро от вечерта... Или това е за търсенето и предлагането като лекция във Винс-а?
  • 2 ?

    0 0 Отговор
    Нали Русия/СССР е била втора в света по "износ" на образование?