Last news in Fakti

28 Юни, 2010 00:00 2 225 5

Фонд за недвижими имоти замразява втори проект

  • фонд-
  • проект-
  • замразяване

„БенчМарк фонд имоти” замразява втори свои проект. За момента е спрян от реализация ски и SPA комплекса в Боровец. От дружеството съобщиха, че това е станало въпреки осигурените финансови средства за изграждането му. Причината е липсата на продажби на ваканционни имоти.

Плановете на фонда са строежът да продължи след като бъдат пуснати в експлоатация други два обекта в София. Това ще стане в случай, че фондът не успее да намери купувач за проекта. В момента е обявена цена близка до себестойността. От общо четири проекта, които реализира „БенчМарк фонд имоти”, това е вторият замразен. Преди няколко месеца фондът продаде обратно 38 декара земя на общината в Кюстендил. Загубата от полученото право на строеж възлиза на 100 000 лв.

Текст и снимки
:Милена Богданова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vrv

    24 1 Отговор
    Ама защо така се отказват? Нали след 2 години цените ще тръгнат нагоре. Тъкмо сега като го почнат, след 1-2 години на високите цени ще продават:)))
  • 2 коректор

    22 2 Отговор
    VRV, внимавай бе, човек! поставил си, без да искаш, тиренце между цифрите... :)))
  • 3 Димитров

    23 2 Отговор
    Ха 100 000 лева не са загуби въобще. Инвеститори губят милиони. Запорират им обекти, изземват им имуществото и машините... пълна трагедия.
    А цените на имотите тепърва ще рухват.
    Лавината все още се крепи и не е тръгнала.
  • 4 obe

    12 1 Отговор
    Частните съдебни изпълнители масово продават ваканционни апартаменти по морето, показва справка в сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители. За задължения към банки и към частни лица на търг са обявени десетки едностайни и двустайни летни жилища на цени от около 29 000 до 90 000 lv
  • 5 Ха-ха-ха-хаххх

    3 0 Отговор
    Няма по-хубава новина от тази, да разбереш как тия, които до преди 2год се мислеха за господ сега замразяват, запорират, фалират и т.н. Все приятни за ухото думи за хора, които и сега, по време на криза, се опитват да лапат по над 150% печалба и реват, че вече нямат по 350% печалби. А и селяците по Банско и по Слънчев бряг да ходят сега по ЧСИ и да се надяват, че ще им продадат имотите не за жълти, а за БЕЛИ стотинки поне :))))))))))