Last news in Fakti

16 Април, 2015 17:08 1 011 3

Забраниха строителството в къмпинг „Юг”

  • строителство-
  • къмпинг-
  • юг-
  • забрана

Заповедта за спиране на строителните дейности в района на къмпинг „Юг” е издадена от регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас. Една от причините за забраната са настъпилите съществени промени в екологичното законодателство, изискващи разрешеното строителство да се извършва след процедура, съгласно чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие (предполагаща наличието на опасност от унищожаване и/или увреждане на най-близко разположената защитена зона, част от европейската мрежа „НАТУРА 2000“).

От РИОСВ – Бургас припомнят, че обжалването на заповедта за принудителната административна мярка не спира изпълнението й, позовавайки се на чл. 123, ал. 3 от Закона за биологичното разнообразие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 321

    0 0 Отговор
    Поредната клоунада, за да се покаже - колко бързо реагират институциите. А и платените еколози да излязат пак на гребена на вълната.
    Някой, ако е ходил там знае, че мястото където се строи е скали над плажа. Може да има малко пясък в единия край, но в момента цялото пространство е пълно с каравани на някакви идиоти, които ги мързи да отидат до тоалетните на 50 метра по-горе в гората и са оцветили целия плаж пред тях...
    А като гледам постаментите, новите бунгала ще имат канал и вода, което със сигурност ще способства повече за екологичността на района, за разлика от разкапаните и мизерни каравани и техните сегашни обитатели - в по-голямата им част.....
  • 2 ха ха

    0 0 Отговор
    същата фирма днес е започнала строителна дейност на плажа в Китен
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Много интересно дали сте запознат къде изливат Каналните/да не кажа ла...ните/ води въпросните инвеститори по крайбрежието. Хеле пък, ако са на скаличка над морето. От 2002 г. не влизам в Черно море, когато обърках "нещо" ...с клонка, която да захвърля надалеч :(. А в тези години строителството като количество можеше да се преглътне.