Last news in Fakti

20 Април, 2015 23:18 1 872 1

Заплашиха главен експерт след спиране на строеж

  • строеж-
  • синеморец-
  • странджа-
  • заплаха

Детелина Иванова – главен експерт по контрол на защитени територии и защитени зони  в Регионална инспекция по околна среда (РИОСВ)– Бургас е получила телефонна заплаха от анонимен мъж. Това е станало веднага след нейното участие в телевизионно предаване по националната телевизия. В предаването Иванова за извършените нарушения относно спряното по-рано днес строителство на обект в Синеморец.

Става въпрос за незаконен строеж на територията на природен парк „Странджа”. Независимо, че издадената заповед е от 15 април, вчера отново е била излята поредната бетонна плоча. Като причина за спиране на строителната дейност от Министерство на околната среда и водите посочват факта, че инвестиционното намерение не е съгласувано с екоинспекцията.

Инвестицията е на компанията „Корк и Фокс” със седалище в София. Собственост е на Дарина Петрова, дъщеря на Неделчо Гинин, съобщават медии. Последният е собственик на няколко хотела в Синеморец, а преди години влезе в новинарските емисии с това, че е получил имот от община Царево като крайно нуждаещ се и върху него е построил цял комплекс с апартаменти, които е продал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Щом ги знаят кои са и не ги спират, за какво въобще съществуват еко движенията? За правосъдие и дума не може да става. Защо тогава правят проверки?