Last news in Fakti

1 Март, 2016 15:47 4 034 4

Най-голямата съдебна зала в България (СНИМКИ)

  • съд-
  • сграда-
  • ндк
Най-голямата съдебна зала в България (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА

Ремонтът в бъдещата сграда на Софийския градски съд, известна повече като „Военното НДК”, продължава с пълна сила. Първоначално постройката трябваше да бъде концертна зала, но след като 8 години пустееше, през последните 12 месеца тече усилен ремонт. Основно се преустройват част от помещенията. Сцената на концертната зала е препроектирана в съдебна, което я прави най-голямата такава зала на територията на цялата страна с капацитет 200 места.

Двуетажната сграда ще бъде готова до края на март, но са необходими още 5 млн. лв. за довършителни работи. В сумата не влизат само средствата за мебели и обзавеждане, но също така и за компютри и модерен софтуер, който ще е част от бъдещето електронно правителство.

Плановете са съдиите на Софийски районен съд да заработят в новата сграда през октомври-ноември.

Най-голямата съдебна зала в България (СНИМКИ)

Най-голямата съдебна зала в България (СНИМКИ)

Най-голямата съдебна зала в България (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мюмюн Рамис lll

    0 0 Отговор
    А дано осъдят някой ама надали. Направили са си просто приятно местенце където да си клатят краката.
  • 2 калайката ибрашим

    1 0 Отговор
    -Колко милиона каймета струваше тази сграда да се построи....после колко милиона каймета отидоха за да се завърши....после колко милиона каймета отидоха да се направи на концертна зала и накрая колко милиона каймета ще заминат за да се преустрои във така наречен софийски градски съд-зебележете какъв софийски като всичките съдии са от село или град от селски тип???????????????????

    Коментиран от #4

  • 3 hremko

    1 0 Отговор
    Вече нещо не се говори, че затворите са препълнени, явно това правосъдие съвсем заспа!
  • 4 Селянин

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "калайката ибрашим":

    Що бе,само ти ли си софиянец? Само гледай да не излизаш от София,че у наше село ,такива като теб ги бием и после и друго...