Last news in Fakti

6 Март, 2016 11:46 2 923 0

Забраниха на Абрамович да обедини три сгради в една

  • абрамович-
  • реконструкция-
  • сгради-
  • ню йорк

През последните 4-5 месеца Роман Абрамович изкупуваше съседни къщи в един от световните мегаполити – Ню Йорк. Той купи три сгради на 11, 13 and 15 E. 75th St. Първата е с площ 882 кв.м. Сделката, на стойност 29.7 млн. USD, беше сключена през октомври 2015 г. Тогава собственикът на имота призна пред медиите, че ако е знаел, че купувач е Абрамович, е щял да поиска повече пари. В края на миналата година руският милиард, чието състояние възлиза на 7.6 млрд. USD по данни на Forbes, купи още една съседна сграда с РЗП 676 кв.м на цена от 18.3 млн. USD. Третият имот е на стойност около 20 млн. USD.

Идеята на Абрамович е да обедини трите имота в мегаимение с басейн. Цената на реконструкцията е 6 млн. USD. Плановете на собственика на футболен клуб „Челси” обаче се объркаха след като преди дни властите на Ню Йорк забраниха реконструкцията. Съгласието на местните власти е нужно, тъй като сградите се намират в историческия център на града. Според архитекта направил проекта за реконструкция – Стивън Уанг, това, че властите не са одобрили ремонта, не означавало, че той няма да бъде реализиран. Общината трябва да представи списък с какво точно не е съгласна в представения проект за реконструкция, за да може архитектът да отстрани проблемите.

Англичаните се оказаха по-толерантни в това отношения. През февруари те одобриха проект за изграждане на подземен комплекс със сауна и басейн на стойност 39.4 млн. USD. Става дума за лондонски замък от XIX в. с цена 175.8 млн. USD, който е собственост на Абрамович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА